Excursie Cluj- Apuseni

Excursie Cluj- Apuseni- Pestera Moanei si Valea Misidului

Te invit să participi la o excursie de o zi prin păduri și peșteri și îți va oferi ocazia să cunoști oameni noi, iubitori de natură.

Vom vizita o zonă carstică deosebită din Munții Apuseni- Masivul Pădurea Craiului, cu numeroase forme carstice: peșteri, avene, doline, chei.

 

Data: Sâmbătă 25 iulie 2015 ora 07.00- 22.00.

Contribuția ta: 75 lei 

Autocarul ne va duce până în satul Damiș (100 km din Cluj) de unde vom începe drumeția.

La finalul zilei vom fi preluați de către autocar din Șuncuiuș.

Vom parcurge platoul carstic Ponoraș, cu celebra peșteră Ponoraș. Vom vedea cum apele colectate de ponor intră în peșteră. Nu vom vizita peștera deoarece aceasta este închisă, fiind o peșteră protejată.

 

Vom vizita în continuare Ponorul de la Stanu Ciuții și apoi vom merge spre Peștera Moanei, a cărei intrare impresionantă o vom vizita cu ajutorul lanternelor pe care le vom avea la noi. Apoi vom vizita o altă peșteră din apropiere, Peștera Lesiana lungă de 139 m.

Vom servi prânzul la pachet (adus de acasă) și ne vom bucura de ciripitul păsărilor și de farmecul pădurilor străbătute. Vom identifica specii de plante rare și ocrotite și vom afla cum s-au format peșterile, cu exemplificări în teren.

Ne vom întoarce pe Valea Mișidului, un mic canion, care în anumite perioade este sec. Aici vom traversa valea trecând de pe o piatră pe alta, în funcție de adâncimea apei, care nu depășește 20 cm. Pentru traversare vom avea la noi o pereche de sandale sau adidași.

Vom ajunge la punctul de unde vom fi preluați de către autocar în jurul orei 19, obosiți dar încântați de traseul parcurs și de bucuria petrecerii unei zile minunate în natură alaturi de alți iubitori de munte.  

Pe traseu nu există nici o posibilitate de aprovizionare cu alimente, așa că va trebui să aveți pregătit de acasă pachetul cu masa de prânz, pe care o vom servi pe traseu.

Pentru siguranța Dumneavoastră, veți fi ghidați de către Dan Moisa, ghid de turism, cu experiență de peste 25 ani în parcurgerea cărărilor de munte, specialist în protecția mediului, cu peste 15 proiecte de mediu derulate în cadrul Asociației Clubul Montan Apuseni” din Cluj-Napoca.

 

Transportul se va face cu un autocar Mercedes Tourismo, confort 4 stele.

Număr participanți: 48 persoane

Rezervarea se face pe adresa de e-mail și devine efectivă în momentul efectuării plății.

După primierea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății. Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.

În caz de renuțare după efectuarea plății, returnarea taxei se poate face până în data de 15 iulie, cu reținerea comisionului de procesare de 20 lei. 

 

Contact:

e-mail: office@clubapuseni.ro

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393.

 

Data limită de înscriere: 20 iulie 2015

Prețul include transport cu autocarul și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

 

 Dificultatea traseului: mediu.

Vom parcurge un traseu ușor pe cărări de munte de aproximativ 7-8 ore, pe trasee marcate și nemarcate. Vom vor vizita două peșteri neamenajate, dar ușor accesibile. Diferența de nivel: 200 m urcare, 400 m coborâre.

 

Echipament obligatoriu: rucsac mic (ghiozdan școlar), bocanci cu talpă groasă (de munte), pulover căduros, haină impermeabilă de ploaie sau pelerină de ploaie, bidon de apă, încălțăminte de rezervă (adidași), pantaloni de rezervă.

Echipament opțional: pantaloni de munte-preferabil (pe cât posibil fără blugi, care rețin apa), băț de munte reglabil (poate fi și un băț de schi).

 Obiective:

Platoul carstic Ponoraș

Peștera Ponoraș

Peștera Stanu Ciuții

Peștera Moanei și Peștera Lesiana

Valea Mișidului 
 {gallery}moanei{/gallery}

 

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.