Clubul Montan Apuseni

sigla clubul montan apuseni 2021
Excursie la munte din Cluj

Excursie in Muntii Retezat- editia a doua

Retezat- editia a doua

Te invităm să participi la a doua ediție e explorării Retezatului, alături de buni cunoscători ai acestui munte! Ca și la prima ediție, vă anunțăm cu mândrie că din grupul organizatorilor va face parte și Ilie Preda, fondator Adeona, bun cunoscător al Retezatului!

Experiența noastă dobândită in sutele de drumeții desfășurate la munte ne permite să îți facem o nouă propunere: vom parcurge căldări glaciare deosebite, care au dat renumele Retezatului și vom atinge al doilea vârf ca altitudine al masivului, Vf. Păpușa-2508m.

Vom parcurge trasee marcate, dar care necesită exepriență și atenție, iar ca răsplată o să vedem o mulțime de lacuri glaciare și relieful specific Retezatului!

Vom dormi două nopți în Cabana Lolaia, proprietate Adeona, iar de acolo ne vom desfășura traseele. Cabana dispune de camere cu 4-5 paturi, baie proprie cu apă caldă, încălzire centrală. De asemenea, avem la dispoziție și o sală de mese. Va trebui să ne aducem mâncarea de acasă deoarece nu găsim nimic de cumpărat în zonă.

La plecarea pe trasee participanții vor primi un ceai cald iar dacă aveți termosuri îl puteți lua cu voi pe traseu.

 

NOTĂ: având în vedere dificultatea traseului precum și condițiile meteo deosebite din Retezat, la această excursie ne rezervăm dreptul de a selecta participanții, pe următoarele criterii:

-experința anterioară în drumeții similare

-echipamentul de munte

-starea de sănătate- să nu suferi de boli care să nu îți permită depunerea de efort susținut.

Din motive obiective, legate de dificultatea traseului parcurs accesul minorilor la această activitate nu este permis!

În caz de vreme nefavorabilă vom înlocui traseul propus cu vizitarea zonei, așa cum ne va permite vremea, fără a pune în siguranță integritatea participanților!

Vom vedea specii de plante alpine rare și ocrotite, cum numai la înălțime se găsec!

Te rog să citești în întregime și cu atenție acest text deoarece cuprinde informații esențiale despre traseu și despre siguranța ta!

 

OBIECTIVE:

-Munții Retezat, incluși în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO adăpostind cele mai mulkte lacuri glaciare din Romania și o mulțime de specii rare și protejate la nivel european!

-Vf. Păpușa-2508m

-Tăul dintre brazi

-Căldarea glaciară Galeșu, cu lacul cu același nume

-Căldarea glaciară Valea rea, cu o mulțime de lacuri glaciare

 

DATA: Vineri 31 august 2018 ora 17.00- Duminică 2 septembrie 2018 ora 22.00

TRANSPORTUL se va face cu autocar Mercedes confort 4 stele.

Data limită de înscriere: 30 august 2018

 

Număr participanți: 47 persoane

 

CONTRIBUȚIA TA:

– 280 lei pentru plata integrală

– 300 lei pentru plata în 2 rate (prima rată- la înscriere: 150 lei, a doua rată 150 lei ).

Plata celei de-a doua rate se va efectua până pe data de 15 august 2018.

OFERTA INCLUDE:

-2 nopți de cazare la Cabana Lolaia, în camere cu 4-5 paturi și baie proprie, încălzire centrală.

-ghid de turism și doi organizatori

-parcurgrea traseelor montane descrise.

 

OFERTA NU INCLUDE:

-mesele

Va trebui să ne aducem de acasă gustari, sandviciuri, fructe, dulciuri, băuturi răcoritoare-energizante pe care să le avem pe traseu. Vă rugăm să vă aduceți de acasă cele necesare deoarece la ora plecării și sosirii magazinele din apropierea pensiunii vor fi închise.

 

 

LOC DE PLECARE:

Plecarea va avea loc din Cluj-Napoca, Calea Turzii nr.1, din fața Liceului de Coregrafie (la 30m de locul obișnuit de plecare de pe str. A. Iancu).

Întâlnirea pentru plecare va avea loc vineri 31 august 2018 la ora 16.45, autobuzul pleacă la ora 17 fix. Autocarul pleacă la ora fixată! Știm că este week-end și este aglomerație, de aceea vă recomandăm să plecați din timp!

Vă rugăm să vă luați toate măsurile necesare pentru a ajunge la timp!

 

REZERVAREA SE FACE NUMAI PE ADRESA DE E-MAIL clubapuseni@gmail.com ȘI DEVINE EFECTIVĂ ÎN MOMENTUL EFECTUARII PLATII.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele și un telefon de contact, opțional un cont de Facebook.

Dacă nu ai mai participat la activitățile noastre te rog să scrii și câteva cuvinte despre experiența ta la munte.

După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății, care trebuie făcută în maxim 48 ore.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.
Suma depusă nu se returnează indiferent de motiv deoarece noi am plătit deja avansurile pentru cazare și transport!

Nu se iau în considerare mesajele trimise pe Facebook sau telefon, pentru orice comunicare vă rugăm să folosiți adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com!

Informațiile ulterioare referitoare la excursie vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Montan Apuseni.

Vă rugăm să dați Join la eveniment, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul propus, în caz de forță majoră.
Excursia se ține pe orice vreme, deoarece vom merge echipați corespunzător. În caz de vreme complet nefavorabilă anularea excursiei se va face doar în seara de joi.

În cazul anulării evenimentului din motive de forță majoră organizatorii vor returna integral sumele plătite în maxim 2 zile lucrătoare.

La plecarea în excursie participanții vor semna un contract în care sunt specificate și obligațiile participantului referitoare la parcurgerea traseului. Vă rugăm să aveți în vedere că vom parcurge trasee montane în care trebuie să respectați regulile prezentate și să vă asumați răsunderea pentru acțiunile întreprinse.

Este strict interzis consumul de alcool pe trasee!

Aici găsești contractul:

https://clubapuseni.ro/termeni-si-conditii-de-participare/

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

 

CONTACT:

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393.

 

 

DIFICULTATEA TRASEULUI: TRASEU DIFICIL

Durata: 10 ore.

Diferența de nivel pozitivă (urcare)- 1500m

Diferența de nivel negativă (coborâre)- 1500m

Traseul este comparabil cu cele din Făgăraș, Retezat sau Tatra parcurse în 2017, deci este destul de solicitant și va impune un ritm susținut de mers.

Traseul necesită o bună pregătire fizică deoarece avem de urcat la peste 2000m, unde vremea este schimbătoare. Vom urca cu autocarul până la cabană, de unde vom începe drumeția.

Deși este de-a lungul marcajului turistic, unele porțiuni prezintă pericol de alunecare în gol, deci trebuie atenție maximă la traversarea acestora! De asemenea, durata traseului ne poate pune la încercare rezistența, chiar dacă avem experiență pe munte. Vremea este un factor foarte important, deoarece în cazul unei schimbări rapide de vreme și apariția precipitațiilor temperatura poate scădea până la 4-5 grade în timpul verii.

Trebuie să ai în vedere că vom merge în grup numeros și nu putem să ne grăbim, va trebui să păstrăm ritmul impus de către organizatori! Vom merge ca și o echipă și de aceea orice s-ar întâmpla va trebui să mergem împreună pe traseu și să ne și ajutăm unii pe alții dacă e cazul.

Duminică ne vom trezi puțin mai târziu și vom face o drumeție în zonă, înainte de a ne întoarce acasă.

 

ECHIPAMENT OBLIGATORIU

-Bocanci de munte, pantaloni de munte (exclus blugii), geacă de munte, pelerină de ploaie, polar, mănuși subțiri, căciulă, rucsac mic pentru excursia de sâmbătă, bidon de apă-minim 2 litri, Organizatorii vor verifica echipamentul obligatoriu înainte de plecare! Persoanele care nu vor avea cele necesare nu vor fi acceptate pe traseu! Daca aveți neclarități în privința echipamentului, vă rog să ne contactați din timp!
ECHIPAMENT OPȚIONAL

-Băț de drumeție.

Încălțăminte de rezervă pentru cabană, haine de rezervă.

-Se recomandă să aveți și un termos cu ceai cald la plecare în drumeția de sâmbătă.

-Ochelarii de soare sau de protecție contra vântului vă pot fi de mare folos pe creastă!

-De asemenea este recomandat să aveți asupra voastră și o cremă de protecție solară.

 

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este specialist în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

 

Dacă ești aventurier și nu iți place să te împrietenești cu colegii de excursie sau îți place să alergi pe munte, nu ai nimerit în grupul potrivit! Aici mergem împreună, discutăm despre ceea ce vedem pe traseu, identificăm specii de plante și animale și nu în ultimul rând ne facem noi prieteni! Noi nu ne grăbim! Mergem încet, ardelenește, să avem timp să savurăm natura!

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.