Excursie Cluj-Padis- Cheile Somesului Cald

Excursie Cluj-Padis- Cheile Somesului Cald

Excursie la Padis- Cheile Somesului Cald si Cetatea Radesei

Dacă vrei să descoperi frumusețile Padisului, te invit la o excursie de o zi solicitantă, care îți va arăta două obiective importante al Padișului.
Va fi un traseu lung dar plin de peisaje deosebite: păduri, chei, defilee, peșteri. Vom străbate cheile pe verasantul drept iar apoi dacă nivelul apei ne va permite vom parcurge și Peștera Cetatea Rădesei.

OBIECTIVE:

-Zona carstică Padiș, cea mai faimoasă zonă carstică din România, cunoscută datorită peșterilor, avenelor și cheilor din zonă

-Cheile Someșului Cald

-Peștera Cetatea Rădesei

-Parcul Natural Apuseni, o zonă protejată cu multe obiective naturale protejate.

DATA:

Sâmbătă 24 iunie 2017 ora 06.00- 22.00

 CONTRIBUȚIA TA: 90 lei

 NUMĂR PARTICIPANȚI: 50 persoane

 

Plecarea va fi la ora 6 datorită faptului că transportul durează aproape 3 ore. Vom profita de una din zilele cele mai lungi ale anului pentru a face o drumeție minunată!

Masa o vom servi pe traseu, în mijlocul naturii.

Pe traseu vom putea identifica specii de ciuperci, de plante și de arbori. Vom discuta despre fenomenele carstice-peșteri, izbucuri, chei cu exemplificări de pe traseu.

Traseul este mediu-dificil, cu o diferență de nivel cumulată de 700m și o lungime de 20 km.

Pentru a putea parcurge traseul în siguranță în echipa de organizatori vor fi 3 persoane care vă vor îndruma și vă vor asista în pasajele mai dificile!

 

Traseul se va desfășura pe trasee turistice marcate, prin pădure și pe drumuri forestiere.
Drumeția se va desfășura indiferent de condițiile meteo, deoarece vom merge echipați corespunzător.

Și pentru că siguranța ta este primul nostru obiectiv, vom face tot ceea ce este posibil să parcurgi traseul în deplină siguranță. Astfel, vor fi doi organizatori cu experiență pe munte care se vor ocupa ca tu să nu ai nici o problemă pe traseu. Organizatorii sunt bine pregătiți, buni cunoscători ai zonei și cu echipament de prim ajutor necesar.
Pe traseu îți vom povesti despre rezervații naturale și despre Parcul Natural Apuseni.

Vom identifica specii de arbori și habitate și vom povesti despre viețuitoarele din zonă precum și istorii interesante despre locurile vizitate.

 

TRANSPORTUL:

se va face cu un autocar Mercedes confort 4 stele.

Plecarea și sosirea au loc din Cluj-Napoca.

 

REZERVAREA:

-se face numai pe adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com și devine efectivă în momentul efectuării plății.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, adresa din CI, seria și nr CI și opțional un cont de Facebook.

După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății în maxim 48 ore.

Prețul include transport cu microbuzul și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.
Suma depusă nu se returnează indiferent de motiv.

Nu se iau în considerare mesajele trimise pe Facebook sau telefon, pentru orice comunicare vă rugăm să folosiți adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com!

Informațiile ulterioare referitoare la excursie vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Montan Apuseni. Vă rugăm să dați Join la eveniment, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul propus, în caz de forță majoră.

În cazul anulării evenimentului din motive de forță majoră organizatorii vor returna integral sumele plătite în maxim 2 zile lucrătoare.

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

 

CONTACT:

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Ghid:

-Dan Moisa, ghid de turism, licențiat în Știința mediului și master in Gestiunea și protecția mediului, tel. 0744 776393, cu 30 ani experiență în parcurgerea traseelor montane.

Data limită de înscriere: 23 iunie 2017.

 

LOC DE PLECARE:

Plecarea va avea loc din Cluj-Napoca, strada A. Iancu nr. 80, din fața Liceului G. Cosbuc.

 

DIFICULTATEA TRASEULUI:

– traseu mediu-dificil,datorită diferențelor mari de nivel pe care le vom urca și coborî.

Diferența de nivel: 700m.

Lungimea traseului: 9-10 ore.
Traseu recomandat participanților cu o bună pregătire fizică și fără probleme de sănătate.
Trebuie să aveți în vedere că va fi o excursie de vară la munte, deci s-ar putea să fie averse de ploaie, de aceea vă rugăm să țineți cont de recomandările care pe care vi le vom face înainte de plecarea în excursie și să vă pregătiți echipamentul adecvat.

 

DESCRIEREA TRASEULUI:

Este un traseu care pe prima porțiune va necesita parcurgerea unui drum forestier iar apoi vom parcurge Cheile Someșului Cald pe versantul drept, de unde vom avea priveliști deosebite asupra cheilor. La finalul cheilor vom coborî la firul apei pentru a explora Peștera Cetatea Radesei, care este amenajată pe unele porțiuni. Necesită sursa de iluminare! După aceea ne vom întoarce pe trasee nemarcate, prin pădure, pe poteci și drumuri forestiere, spre locul unde ne-a lăsat autocarul. Pe această porțiune vom încerca și o probă de orientare pe teren cu ajutorul busolei, hărții și a unei aplicații de pe telefonul mobil pe care o veți primi după înscriere. Astfle, veți avea posibilitatea să vă antrenați în tactici de supraviețuire- orientarea pe teren, sub directa îndrumare a organizatorilor care vor avea sarcina de a supraveghea deplasarea, pentru a găsi drumul bun. Această porțiune va fi parcursă de toți participanții dar cei care vor dori vor primi material suplimentar pentru a conduce grupul pe traseul decis de organizatori. Veți avea ocazi să vă orientați cu busola și să citiți o hartă, fie ea in format tipărit sau în format electronic.

Pe traseu vom servi masa în natură, în jurul orei 14, din pachetul adus de acasă.

Persoanele înscrise declară că participă pe proprie răspundere la această activitate și că vor respecta întocmai indicațiile organizatorilor. Drumeția montană este o activitate se desfășoară în natură și care este supusă unor riscuri naturale (meteo, tectonice, faună, vegetație).
Prin urmare există un anumit nivel de pericol obiectiv de accidentare care nu poate fi prevenit sau redus la zero de către organizatori. Participanții sunt supuși unor riscuri pe care trebuie să și le asume și pentru a căror reducere trebuie să conlucreze atât cu organizatorii cât și cu ceilalți participanți.

 

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: pantaloni de munte, rucsac mic, bocanci de munte, polar-pulover căduros, geacă impermeabilă, pelerină de ploaie, căciulă subțire- băscuță de soare, cremă de protecție solară, soluție de protecție contra căpușelor și țânțarilor, bidon de apă-2 litri, lanternă-frontală, termos cu ceai cald, băț de drumeție.

2 thoughts on “Excursie Cluj-Padis- Cheile Somesului Cald

  1. Buna ziua. Mai sunt locuri libere pentru excursia Cluj +Padis – Cheile Somesului Cald?
    Daca da, am vrea sa ne alaturam echipei dumneavoastra cu inca doua persoane 😀
    Asteptam detalii.
    Multumim!

    1. buna ziua, mai avem locuri libere. te rog sa trimit un mail cu datele personale pe clubapuseni@gmail si iti trimit contul pt plata. O zi buna, Dan Moisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.