Excursie de o zi la munte Cluj-Apuseni

Excursie de 1 mai Cluj-Muntii Apuseni, Cascadele Sipote

Excursie de o zi la Cascadele de la Șipote, 1 mai 2017

 Te invităm la o excursie de o zi la munte, in Munții Apuseni. Data: 1 mai 2017. Vom face o excursie de 6-7 ore în care vom vizita un masiv muntos spectaculos- Bedeleu, cu cascade deosebite și fenomene carstice. Vei face mișcare în natură și îți vei face noi prieteni!
Plecarea se va face din Cluj-Napoca.

Intalnirea pentru plecare va avea loc in data de 29 aprilie 2017 ora 6.45 din Cluj-Napoca, str. A. Iancu nr 80, din fata Liceului G. Cosbuc.
Participantii la aceasta excursie vor calatori cu microbuzul, cu exceptia primelor 8 persoane inscrie, care vor calatori cu autocarul (cele 8 persoane vor fi anuntate personal de catre organizatori).
Va mai fi o excursie de 3 zile cu plecare simultana dar cu autocarul.
Pentru a putea face prezenta si a putea pleca la ora 7 va rugam sa fiti prezenti la timp!
Si sa nu uitati de pelerina de ploaie!

NU MAI AVEM LOCURI DISPONIBILE!
VA INVITATM SA PARTICIPATI LA EVENIMENTELE VIITOARE!

 

Dacă dorești să îți menții condiția fizică și să cunoști oameni noi, te invităm să vii cu noi în Munții Apuseni! Te vom duce în siguranță să vezi locuri deosebite, puțin cunoscute!

Cu ocazia zilei de 1 mai, te invităm să descoperi o zonă superbă, situată în Munții Trascău, pe Valea Arieșului. Vom vizita Cascadele de la Șipote, o succesiune de cascade cu o lungime de 500m, desfășurate pe o diferență de nivel de 150m, prin pădure.

Traseul este unul ușor, care poate fi parcurs de către oricine a mai fost într-o drumeție!

Vom pleca de la Sălciua iar autocarul ne va prelua seara de la Lunca Arieșului!

Excursia are ca punct de plecare și sosire municipiul Cluj-Napoca iar transportul este asigurat de către organizatori.

 

OBIECTIVE:

-Cascadele de la Șipote

-Depresiunea Sălciua

-Podișul Podirei, situat la baza abrupturilor Bedeleului

-Platoul Șipote, locul de ieșire la suprafață a pârâului care formează Cascadele de la Șipote

-Situl Natura 2000 Trascău

-Valea Arieșului

 

DATA: Luni 1 mai 2017 ora 08.00- ora 20.00

CONTRIBUȚIA: 90 lei.

Pentru participarea la excursia din 29 aprilie de la Scărița-Belioara și cea din 1 mai de la Cascadele de la Șipote îți facem o ofertă de nerefuzat: 150 lei!

NUMĂR PARTICIPANȚI: 26 persoane

 CONTACT:

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, cu peste 25 ani experiență în parcurgerea traseelor montane.

Data limită de înscriere: 28 aprilie 2017.

 

TRANSPORTUL se va face cu un autocar Mercedes categoria 4 stele.

REZERVAREA se face numai pe adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com și devine efectivă în momentul efectuării plății.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, adresa din CI, seria și nr CI și opțional un cont de Facebook.

După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății, care trebuie făcută în maxim 48 ore.

Prețul include transport cu autocarul și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.

În caz de renuțare după efectuarea plății, returnarea taxei se poate face până în data de 19 aprilie 2017, cu reținerea comisionului de procesare de 20 lei. După data de 19 aprilie banii nu se mai restituie dar se poate trimite altă persoană în locul celei care a renuntat.

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

 

DIFICULTATEA TRASEULUI: ușor-mediu.

Traseul este accesibil tuturor categoriilor de drumeți, cu o pregătire minimă.

Vom pleca din Cluj spre Sălciua unde vom face fuziunea cu grupul de la excursia de 3 zile. Plecăm în durmeție și într-o oră și jumătate vom ajunge, în urcuș ușor, la Platoul Șipote. Aici vom vedea ce însemnă un izbuc- izvor carstic și vom vedea cascadele superioare de le Șipote. Apoi vom face o drumeție dus-întors pentru a vizita salba de cascade pe care le formează pârâul!

Cascadele de la Șipote reprezintă o succesiune de cascade formate de râul care izvorăște din Masivul Bedeleu și care se întind pe aproximativ un km, prin pădure,

Ne vom întoarce la cascadele superioare de unde, după pauza de masă, vom continua drumeția prin pădure, pe sub masivul Bedeleu până la Lunca Arieșului. Vom parcurge acest traseu la altitudine, la peste 200m deasupra Arieșului, de unde vom avea priveliști deosebite asupra Apusenilor!

Pe ultima porțiune, de o oră, vom coborî pe un drum forestier spre Lunca Arieșului, de unde ne va prelua autocarul! Seara ne vom întoarce la Cluj.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: pantaloni de munte, rucsac mic, bocanci cu talpă groasă (de munte), pulover căduros, geacă de munte impermeabilă, căciulă, bidon de apă- 1-2 litri, termos cu ceai cald, băț de drumeție.

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este specialist în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.