Excursie de o zi in Apuseni- Piatra Talharului

Excursie de o zi in Apuseni- Piatra Talharului

Excursie de o zi in Apuseni- Piatra Talharului, sambata 10 iunie 2017.

Excursie la Piatra Tâlharului

 

Te invităm la o excursie într-o zonă mai puțin cunoscută a Masivului Vlădeasa, pe Vf. Piatra Tâlharului-1608m. Vino să faci mișcare și să îți menții condiția fizică! Ne vom bucura de natură, aer curat și peisaje mirifice din Apuseni.
Vom pleca din Ic Ponor și vom pătrunde într-o zonă carstică pe Valea Alunului, unde vom vedea o mică peșteră, Peștera Alunului. Vom urca spre Poiana Onceasa și apoi vom ajunge in golul alpin, pe vf. Piatra Tâlharului. De aici ne vom întoarce pe la Peștera Smeilor de la Onceasa (peșteră protejată) iar apoi pe Valea Ponor.

Masa o vom servi pe traseu, în mijlocul naturii.

Pe traseu vom putea identifica specii de ciuperci, de plante și de arbori.

Traseul este de dificultate mediu-dificil, cu o diferență de nivel cumulată de 877m și o lungime de 15 km.

 

OBIECTIVE:

-Vf. Piatra Tâlharului din Masivul Vlădeasa-1608m

-Poiana Onceasa

-Peștera Alunului

-Peștera Smeilor de la Onceasa (peșteră închisă, se vizitează doar zona de la intrare)

-Valea Alunului și Valea Ponor, două văi cu multe fenomene carstice- ponoare, izbucuri, peșteri

 

DATA:

Sâmbătă 10 iunie 2017 ora 07.00- 22.00

 

CONTRIBUȚIA TA: 90 lei

 

NUMĂR PARTICIPANȚI: 48 persoane

 

Traseul se va desfășura pe trasee turistice marcate, prin pădure, pe drumuri forestiere și în golul alpin.
Drumeția se va desfășura indiferent de condițiile meteo, deoarece vom merge echipați corespunzător.

Și pentru că siguranța ta este primul nostru obiectiv, vom face tot ceea ce este posibil să parcurgi traseul în deplină siguranță. Astfel, vor fi doi organizatori cu experiență pe munte care se vor ocupa ca tu să nu ai nici o problemă pe traseu. Organizatorii sunt bine pregătiți, buni cunoscători ai zonei și cu echipament de prim ajutor necesar.
Pe traseu îți vom povesti despre rezervații naturale și despre Parcul Natural Apuseni.

Vom identifica specii de arbori și habitate și vom povesti despre viețuitoarele din zonă precum și istorii interesante despe locurile vizitate.

 

TRANSPORTUL:

se va face cu un autocar Mercedes confort 4 stele.

Plecarea și sosirea au loc din Cluj-Napoca.

 

REZERVAREA:

-se face numai pe adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com și devine efectivă în momentul efectuării plății.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, adresa din CI, seria și nr CI și opțional un cont de Facebook.

După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății în maxim 48 ore.

Prețul include transport cu microbuzul și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.

În caz de renuțare după efectuarea plății, returnarea taxei se poate face până în data de 31 mai 2017, cu reținerea comisionului de procesare de 20 lei. După data de 31 mai 2017 banii nu se mai restituie dar se poate trimite altă persoană în locul celei care a renuntat.

Nu se iau în considerare mesajele trimise pe Facebook sau telefon, pentru orice comunicare vă rugăm să folosiți adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com!

Informațiile ulterioare referitoare la excursie vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Montan Apuseni. Vă rugăm să dați Join la eveniment, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul propus, în caz de forță majoră.

În cazul anulării evenimentului din motive de forță majoră organizatorii vor returna integral sumele plătite în maxim 5 zile.

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

 

CONTACT:

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Ghid:

-Dan Moisa, ghid de turism, licențiat în Știința mediului și master in Gestiunea și protecția mediului, tel. 0744 776393, cu 30 ani experiență în parcurgerea traseelor montane.

 

Data limită de înscriere: 9 iunie 2017.

 

DIFICULTATEA TRASULUI:

– traseu mediu-dificil,datorită diferențelor mari de nivel pe care le vom urca și coborî.

Diferența de nivel: 877m.

Lungimea traseului: 8-9 ore.
Traseu recomandat participanților cu o bună pregătire fizică și fără probleme de sănătate.
Trebuie să aveți în vedere că va fi o excursie de primăvară, deci s-ar putea să fie frig, ploaie, vânt, ceață, de aceea vă rugăm să țineți cont de recomandările care pe care vi le vom face înainte de plecarea în excursie și să vă pregătiți echipamentul adecvat.

Este un traseu care pe prima porțiune va necesita parcurgerea unui drum forestier, prin pădure, iar apoi vom ajunge în Poiana Onceasa, de unde vom începe urcușul final până pe vârf. De pe vârf vom avea priveliști deosebite spre crestele Apusenilor, în special spre creasta Vădesei și Padiș. Apoi ne întoarcem în poiană, apoi prin pădure vom ajunge la un alt drum forestier, pe Valea Ponor. Pe traseu vom servi masa în natură, în jurul orei 14, din pachetul adus de acasă.

Persoanele înscrise declară că participă pe proprie răspundere la această activitate și că vor respecta întocmai indicațiile organizatorilor. Drumeția montană este o activitate se desfășoară în natură și care este supusă unor riscuri naturale (meteo, tectonice, faună, vegetație).
Prin urmare există un anumit nivel de pericol obiectiv de accidentare care nu poate fi prevenit sau redus la zero de către organizatori. Participanții sunt supuși unor riscuri pe care trebuie să și le asume și pentru a căror reducere trebuie să conlucreze atât cu organizatorii cât și cu ceilalți participanți.

 

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: pantaloni de munte, rucsac mic, bocanci de munte, polar-pulover căduros, geacă impermeabilă, pelerină de ploaie, căciulă subțire- băscuță de soare, bidon de apă-2 litri, lanternă-frontală, termos cu ceai cald, băț de drumeție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *