Excursii Cluj- Transilvania

Excursie din Cluj in Apuseni, la Muntele Mare

Excursie la Muntele Mare

Data: Sâmbătă 2 iunie 2018, ora 07.00-22.00
Donația ta: 100 lei
Număr de participanți: 48

Vino cu noi să faci mișcare în natură și să descoperi locuri puțin cunoscute din Apuseni!
De data aceasta vom vizita Masivul Muntele Mare și il vom traversa de la nord la sud.
Vom pleca în drumeție din Cluj până în Stațiunea Muntele Băișorii, vom urca pe Vf. Muntele Mare-1826m (al treile vârf al Apusenilor!) și vom coborî pe un afluent al Văii Arieșului, de unde ne va prelua autocarul, de pe Valea Poșăgii.
Spre deosebire de excursia din iarnă, când totul era acoperit cu zăpadă pe creastă, acum vom vedea cum arată o pajiște montană, cu multe specii de flori de munte.
Vom admira peisajul alpin de pe varf și vom identifica câteva specii de plante ocrotite, cuprinse în Situl Natura 2000 Muntele Mare. Apoi vom coborî pe un defileu unde vom avea ocazia să ne răcorim de la râu și de la pădurea de pin!

Te invităm să descoperi natura neatinsă de civilizație, sus pe munte, la aer nepoluat!
Ce îți poți dori mai mult dacă ești iubitor de munte?
Vino să faci mișcare și să îți menții condiția fizică!

Ne vom bucura de natură, aer curat și peisaje mirifice din Apuseni. Masa o vom servi pe traseu, din pachetul adus de acasă, în mijlocul naturii.
Pe traseu vom putea identifica specii de ciuperci, de plante și de arbori.
Traseul este de dificultate medie, cu o diferență de nivel de 400m la urcare și 1100m la coborâre.

Pentru a participa la excursie trebuie să nu ai probleme de sănătate și să ai rezistența de a parcurge pe jos un traseu de 8-9 ore, cu urucșuri și coborâșuri!
Datorită specificului traseului la această drumeție nu este permis accesul minorilor!
Și pentru că siguranța ta este pe locul unu pentru noi, la fiecare excursie ne vom ocupa ca tu să poți parcurge traseul în deplină siguranță.
Poți să mergi și pe cont propriu, dar dacă vii cu noi te bazezi pe experiența multor ani umblați pe munte, care te duce în locuri deosebite, puțin cunoscute și în siguranță!
În plus, beneficiind de mijlocul de trasport pe care îl avem la dispoziție, autocarul ne lasă într-un loc și ne preia din alt loc!

Pauza de masă o vom lua pe traseu, din mâncarea adusă de acasă!
Vă rugăm să vă aduceți mâncarea de acasă deoarece mergem într-o zonă de munte fără magazine sau alte posibilități de aprovizionare!
De asemenea, așa cum ne-am obișnuit în ultimul timp, vom continua lucrul cu harta, pe aplicații de mobil!
Nu în ultimul rând ne vom distra și ne vom face noi prieteni!
Pe traseu ne vom ocupa ca tu să primești informațiile necesare, astfel că vei fi condus și îndrumat de către un ghid cu 30 de ani experiență pe munte.
Vă rugăm să veniți echipați cu cele necesare, conform listei, deoarece aceasta este o excursie la munte! Dacă aveți neclarități asupra echipamentului vă rugăm să ne contactați!

DATA:
SÂMBĂTĂ 2 IUNIE 2018 ora 07.00- 22.00
Număr participanți: 38 persoane

DONAȚIA TA: 100 lei
Contribuția include transport cu autocarul din Cluj-Napoca și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

OBIECTIVE:
– Masivul Muntele Mare
-Vf. Muntele Mare 1826m
-Valea Arieșului

DIFICULTATEA TRASEULUI: MEDIU
Diferență de nivel cumulată: 400m la urcare și 1100m la coborâre.
Traseul nu prezintă dificultăți tehnice dar vom avea unele porțiun i de traseu nemarcat care poate fi mai greu accesibil. În plus, dificultatea traseului este dată de duiferența mare de nivel la coborâre, 1100m!

Trebuie să aveți în vedere că va fi o excursie la munte, la altitudine, deci s-ar putea să fie frig, ploaie, vânt, ceață, de aceea vă rugăm să țineți cont de recomandările care pe care vi le vom face înainte de plecarea în excursie și să vă pregătiți echipamentul adecvat.
Drumeția se va desfășura indiferent de condițiile meteo deoarece vom merge bine echipați.

REZERVAREA se face numai pe adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com și devine efectivă în momentul efectuării plății.
Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, opțional un cont de Facebook.
După trimiterea mailului vei fi cosiderat simpatizant al Clubului Montan Apuseni și vei primi informațiile necesare !
După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății în maxim 48 ore.
Dacă nu ai făcut plata în cele 48 de ore înseamnă că ți-ai pierdut rezervarea și va trebui să revii cu un nou e-mail pentru înscriere, în măsura locurilor disponibile!
Nu se iau în considerare mesajele trimise pe Facebook sau telefon, pentru orice comunicare vă rugăm să folosiți doar adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com!

Oferta include transport cu autocarul, un ghid turistic și un organizator pe toată perioada excursiei.
Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.
Suma depusă nu se returnează indiferent de motiv.

LOC DE PLECARE:
Plecarea va avea loc din Cluj-Napoca, strada A. Iancu nr. 80, din fața Liceului G. Cosbuc.
Întâlnirea pentru plecare va avea loc sâmbătă 2 iunie 2018 la ora 6.45, autocarul pleacă la ora 7 fix.
Vă rugăm să luați toate măsurile pentru a ajunge la timp, autocarul nu așteaptă pe nimeni!

Informațiile ulterioare referitoare la excursie vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Montan Apuseni.
Vă rugăm să dați Join la eveniment, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul propus, în caz de forță majoră.
Activitatea se desfășoară pe orice vreme, deoarece vom merge echipați corespunzător. În caz de vreme complet nefavorabilă anularea excursiei se va face doar în seara de vineri.
În cazul anulării evenimentului din motive de forță majoră organizatorii vor returna integral sumele plătite în maxim 2 zile lucrătoare.
La plecarea în excursie participanții vor semna un contract în care sunt specificate și obligațiile participantului referitoare la parcurgerea traseului. Vă rugăm să aveți în vedere că vom parcurge trasee montane în care trebuie să respectați regulile prezentate și să vă asumați răsunderea pentru acțiunile întreprinse. Aici găsești contractul:

Termeni si conditii de participare

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

TRANSPORTUL se va face cu un microbuz Mercedes.

CONTACT:
Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, ghid de turism, expert în protecția mediului și cu o experiență de peste 30 ani în drumeții montane.
e-mail: clubapuseni@gmail.com
web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Data limită de înscriere: 1 iunie 2018

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: rucsac mic, bocanci de munte, pulover căduros, geacă impermeabilă, pelerină, bască de soare, căciulă, pantaloni de munte (fără blugi, care rețin apa), lanternă-frontală, bidon de apă- 2 litri.

ECHIPAMENT FACULTATIV:
-băț de munte
-termos cu ceai
-pachet cu haine de rezervă (rămâne la autocar): încălțăminte de rezervă (adidași), pantaloni de rezervă, tricou de rezervă, șosete
-ochelari de soare, cremă de protecție solară

Dacă ești aventurier și nu iți place să te împrietenești cu colegii de excursie sau îți place să alergi pe munte, nu ai nimerit în grupul potrivit!
Noi mergem împreună, discutăm despre ceea ce vedem pe traseu, identificăm specii de plante și animale și nu în ultimul rând ne facem noi prieteni!
Noi nu ne grăbim! Mergem încet, ardelenește, să avem timp să savurăm natura!

Clubul Montan Apuseni este o asociație care promovează dezvoltarea durabilă în Apuseni prin promovarea turismului responsabil.
Donațiile obținute din aceste activități vor fi folosite pentru dezvoltarea activităților clubului și a Bazei Ecologice a clubului situată în satul Cheia, Cheile Rîmețului.

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este expert în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RORomanian
ro_RORomanian