Excursie la narcise Negrileasa duminica 14 mai

Excursie la narcise Negrileasa duminica 14 mai

Excursie la Poienile cu Narcise de la Negrileasa duminca 14 mai 2017

Datorita cererilor numeraose de participare, vom relua excursia de sambata 13 mai. Excursia se va desfasura pe acelasi traseu.

Te invităm să descoperi natura neatinsă de civilizație, sus pe munte, înconjurat de narcise! Ce îți poți dori mai mult dacă ești iubitor de munte? Vino să faci mișcare și să îți menții condiția fizică!

Vom vedea Poenile cu Narcise de la Negrileasa, o rezervație naturală deosebită!

Știm că mai sunt poieni cu narcise în țară, dar aceasta este situată pe munte, la 1200-1300m și are o întindere mult mai mare! Pentru a ajunge la narcise vom parcurge trasee pe munți și văi pitorești!

 

Îți propunem o excursie deosebită în care vom combina natura cu istoria: vom admira narcisele și vom parcurge drumurile romane din Apuseni construite cu ocazia exploatării aurului și vom vedea o exploatare auriferă romană de suprafață pe filon.

Ne vom bucura de natură, aer curat și peisaje mirifice din Apuseni. Masa o vom servi pe traseu, din pachetul adus de acasă, în mijlocul naturii.

Pe traseu vom putea identifica specii de ciuperci, de plante și de arbori.

 

Traseul este de dificultate medie, cu o diferență de nivel de 735m la urcare și 831m la coborâre.

 

OBIECTIVE:

-Rezervația naturală Poienile cu narcise de la Negrileasa

-drumurile romane de la Negrileasa

-satele de munte ale comunei Bucium, răsfirate pe văi

-Valea Arieșului

 

DATA: Sâmbătă 13 mai 2017 ora 07.00- 22.00

 

CONTRIBUȚIA TA: 90 lei

 

NUMĂR PARTICIPANȚI: 48 persoane

 

Vom lăsa mașina în satul Poieni, situat la peste 800m altitudine, cu o mulțime de case vechi de lemn și troițe declarate monument istoric.

La ieșirea din sat, la altitudinea de 1000m vom face un urcuș pe drumurile romane, prin pădure, până când vom ajunge la narcise. Aici vom zăbovi pentru a adimira narcisele- culesul narciselor este strict interzis!

Vom lua pauza de masă la Cabana Negrileasa, unde vom mânca alimentele aduse de acasă si putem găsi ceva de băut.

Apoi ne vom îndrepta spre masivul Vâlcoi-1348m, care adăpostește urme ale exploatării aurului la suprafață de către romani, situate le cea mai mare altitudine din Europa, în jur de 1300m. Întoarcerea o vom face pe un traseu nou, prin păduri și pășuni.

Profitînd de faptul că avem autocarul la dispoziție o să începem traseul din satul Poieni și îl vom încheia la Izbita.

Traseul se va desfășura parțial pe trasee turistice marcate dar și pe cărări nemarcate, prin pădure.
Drumeția se va desfășura indiferent de condițiile meteo, deoarece vom merge echipați corespunzător.

Și pentru că siguranța ta este primul nostru obiectiv, vom face tot ceea ce este posibil să parcurgi traseul în deplină siguranță. Astfel, vor fi doi organizatori cu experiență pe munte care se vor ocupa ca tu să nu ai nici o problemă pe traseu. Organizatorii sunt bine pregătiți, buni cunoscători ai zonei și cu echipament de prim ajutor necesar.
Pe traseu îți vom povesti despre rezervații naturale, despre Situl Natura 2000 Trascău.

Vom identifica specii de arbori și habitate și vom povesti despre viețuitoarele din zonă precum și istorii interesante despe minerit și aur.

 

TRANSPORTUL:

se va face cu un autocar Mercedes confort 4 stele.

Plecarea și sosirea au loc din Cluj-Napoca.

 

REZERVAREA:

-se face numai pe adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com și devine efectivă în momentul efectuării plății.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, adresa din CI, seria și nr CI și opțional un cont de Facebook.

După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății în maxim 48 ore.

Prețul include transport cu microbuzul și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.

În caz de renuțare după efectuarea plății, returnarea taxei se poate face până în data de 23 aprilie 2017, cu reținerea comisionului de procesare de 20 lei. După data de 23 aprilie 2017 banii nu se mai restituie dar se poate trimite altă persoană în locul celei care a renuntat.

Nu se iau în considerare mesajele trimise pe Facebook sau telefon, pentru orice comunicare vă rugăm să folosiți adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com!

Informațiile ulterioare referitoare la excursie vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Montan Apuseni. Vă rugăm să dați Join la eveniment, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul propus, în caz de forță majoră.

În cazul anulării evenimentului din motive de forță majoră organizatorii vor returna integral sumele plătite în maxim 5 zile.

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

 

Contact:

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Ghid:

-Dan Moisa, tel. 0744 776393, cu 30 ani experiență în parcurgerea traseelor montane.

Data limită de înscriere: 12 mai 2017.

 

Dificultatea traseului: mediu.

Diferența de nivel: 735 m urcare, 831 coborâre.

Lungimea traseului: 7-8 ore.
Traseu recomandat participanților cu o bună pregătire fizică și fără probleme de sănătate.
Trebuie să aveți în vedere că va fi o excursie de sfârșit de primăvară, deci s-ar putea să fie frig, ploaie, vânt, ceață, de aceea vă rugăm să țineți cont de recomandările care pe care vi le vom face înainte de plecarea în excursie și să vă pregătiți echipamentul adecvat.

Este un traseu care pe prima porțiune va necesita urcarea accentuată prin pădure, apoi traversarea poienii cu naarcise. Vom urca și pe Vf. Vâlcoi, epntru a avea o persectivă asupra zonei iar apoi vom coborî pe drumuri de munte și pe pășuni până la locul de unde vom fi preluați de către autocar.

Drumeția se va desfășura indiferent de condițiile meteo deoarece vom merge bine echipați.

 

Persoanele înscrise declară că participă pe proprie răspundere la această activitate și că vor respecta întocmai indicațiile organizatorilor. Drumeția montană este o activitate se desfășoară în natură și care este supusă unor riscuri naturale (meteo, tectonice, faună, vegetație).
Prin urmare există un anumit nivel de pericol obiectiv de accidentare care nu poate fi prevenit sau redus la zero de către organizatori. Participanții sunt supuși unor riscuri pe care trebuie să și le asume și pentru a căror reducere trebuie să conlucreze atât cu organizatorii cât și cu ceilalți participanți.

 

Echipament obligatoriu: pantaloni de munte, rucsac mic, bocanci cu talpă groasă (de munte), polar-pulover căduros, geacă impermeabilă, căciulă subțire- băscuță de soare, bidon de apă-2 litri, lanternă-frontală, termos cu ceai cald, băț de drumeție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *