Travel offer

Oferte sponsorizate

Weekend cu narcise

Povestea unei excursiiTurism

Drumul Calcarului

“Drumul Calcarului” este un proiect inclus în categoria internaţională a “Drumurilor verzi”- “Greenways”.

“Drumurile verzi” sunt rute, poteci sau coridoare naturale folosite în armonie cu funcţiile lor ecologice.
Ele au ca scop protejarea naturii şi a mostenirii culturale a comunităţilor pe care le strabat, oferind opţiuni pentru recreaţie si turism şi încurajând un stil de viaţă sănătos.
“Drumul Calcarului” cuprinde o reţea de 150 km de trasee situate în centrul Muntilor Trascau.

 
Gheata si narcise

Imagini de la Ghetarul Scarisoara si Poienile cu Narcise de la Negrileasa din 14-15 mai 2011.

 

 
Cabana Intregalde PDF Print E-mail

Cabana Întregalde nu mai este funcţională din anii 90, deşi majoritatea celor care dau informaţii despre această zonă o citează în continuare ca fiind funcţională !

 
Cascada Sipote-Valea Ariesului PDF Print E-mail

Cascada de la Sipote reprezinta de fapt o succesiune de cascade desfasurate pe aproximativ 1 km, partea cunoscuta fiind partea inferioara, unde apa paraului se varsa in Aries printr-o cascada vizibila de la sosea.

 
Descriere Muntii Apuseni PDF Print E-mail

Fără a atinge înălţimile semeţe care dau frumuseţea munţilor Făgăraş, Piatra Craiului sau Rodnei, Munţii Apuseni dezvăluie turiştilor frumuseţi nebănuite, de o cu totul natură.
Nicăieri în ceilalţi munţi nu găseşti o îmbinare mai armonioasă între linia domoală a plaiurilor şi verticalitatea abrupturilor, nicăieri nu găseşti o asemenea concentrare de fenomene şi rezervaţii naturale, nicăieri omul nu şi-a legat aşa de organic viaţa de munte, încadrându-se în peisajul natural.

 
Manastirea Ramet PDF Print E-mail

 

Manastirea Râmeţ este cea mai veche manastire din Ardeal, fiind atestată documetar în secolul XIV (anul 1376). Beneficiind de un cadru natural deosebit, aceasta constituie un obiectiv turistic care atrage mii de turişti anual.

 
Localizare Muntii Trascau PDF Print E-mail

Munţii Trăscăului sunt situaţi în partea sud-estică a Munţilor Apuseni, dominând valea Mureşului în aval de confluenţei cu Arieşul. Desfăşuraţi pe o distanţă de circa 75 km, de la nord de Arieş până în valea Ampoiului, pe direcţia nord-nord-est - sud-sud-vest, ei prezintă un paralelism aproape perfect cu valea, respectiv cu Culoarul Mureşului.

 
Geologie Muntii Apuseni PDF Print E-mail

Munţii Apuseni sînt constituiţi din două unităţi foarte diferite, Apusenii sudici şi Apusenii nordici, separaţi de o axa reprezentată prin valea Arieşului, prelungită cu valea Crişului Alb.
Apusenii sudici, numiţi şi munţii Metaliferi, sînt constituţii din formaţiuni eruptive bazaltice, mărturii ale unui fund oceanic de acum 120 milioane de ani, peste care s-au depus sedimente detritice: conglomerate, gresii, argile, dar şi calcare, ce a dat peisajului nota specifică.

 
Baza de Supraveghere Ecologica Cheia PDF Print E-mail

Baza de Supraveghere Ecologică Cheia (Baza Cheia, Cabana Cheia) este de fapt clădirea fostei şcoli din satul Cheia (Rîmeţ), nefolosită de peste 20 ani. În anul 1999 am obţinut de la Primăria comunei Rîmeţ dreptul de folosinţă asupra clădirii. Baza funcţionează cu regim închis, doar pentru membrii clubului şi parteneri, cu anunţare prealabilă, pentru derularea proiectelor clubului.
Nu este bază de cazare turistică şi nu există permanenţă la cabană !

 
Descriere Muntii Trascau PDF Print E-mail

Fără să atingă înălţimea întâlnită în alte grupe ale Carpaţilor României, Munţii Trăscăului reprezintă, totuşi, o unitate extrem de diversificată ca peisaj, cu un remarcabil potenţial turistic, doar în parte valorificat până in prezent.

 
Cabana Ramet PDF Print E-mail

Cabana Râmeţ are 36 locuri în camere cu 4-6 paturi, cu încălzire centrală. Cabana este situată la aproximativ 400 m amonte de Mănăstirea Râmeţ. În prezent este supusă unor lucrări de extindere, aşa că vă rugăm să vă interesaţi în prealabil asupra oportunităţii de cazare.

 
PDF Print E-mail

“Drumul Calcarului” este un proiect inclus în categoria internaţională a “Drumurilor verzi”- “Greenways”.

“Drumurile verzi” sunt rute, poteci sau coridoare naturale folosite în armonie cu funcţiile lor ecologice.
Ele au ca scop protejarea naturii şi a mostenirii culturale a comunităţilor pe care le strabat, oferind opţiuni pentru recreaţie si turism şi încurajând un stil de viaţă sănătos.
“Drumul Calcarului” cuprinde o reţea de 150 km de trasee situate în centrul Muntilor Trascau.

 
Autobuze Manastirea Ramet (Valea Manastirii) PDF Print E-mail

Pentru a ajunge la Mănăstirea Râmeţ aveţi 3 autobuze zilnice pe ruta Alba Iulia- Teiuş- Valea Mănăstirii (Mănăstirea Râmeţ).
Primul autobuz pleacă de la Autogara Alba Iulia la ora 7.20, trece prin Teiuş la ora 7.50 şi ajunge la Valea Mănăstirii la ora 9.00.

 
Cazare pensiuni Rimetea-Alba PDF Print E-mail

În Rimetea există nenumărate posibilităţi de cazare la pensiuni mici, unde veţi fi trataţi cu ospitalitate de către gazde. Datorită accesului facil precum şi a poziţiei sale, la poalele Colţilor Trascăului, aici au apărut zeci de pensiuni.

 
Cazare pensiuni Salciua PDF Print E-mail

În prezent în Sălciua există 4 pensiuni

 
Cazare pensiuni Trascau PDF Print E-mail

Posibilităţile de cazare în masivul Trascău sunt limitate în centrul masivului, datorită reliefului accidentat, dar în continuă extindere în nordul şi sudul masivului.
În ultimul timp au apărut câteva baze de cazare noi care permit şederea în zonă.

 
Platoul Ciumerna PDF Print E-mail

O zonă carstică puţin cunoscută, cu peisaje deosebite.
În apropiere se află şi Iezerul Ighiel, un lac carstic, izolat în mijlocul munţilor.

 
Cazare pensiuni Valea Ariesului inferior PDF Print E-mail

Cazare pensiuni Valea Arieşului

Cazare pensiuni Moldovenesti, Buru, Salciua, Baia de Aries, Lupsa, Bistra, Campeni, Abrud.

 

 
Autobuze Salciua PDF Print E-mail

Pentru a ajunge din Cluj Napoca la Sălciua, aveţi 3 autobuze, pe ruta Cluj Napoca- Turda- Sălciua.

 


clubul montan apuseni 2011