Turism
Excursii Cluj PDF Print E-mail

Excursie Cluj- Cheile Cetii- Băile Romane

 

Clubul Montan Apuseni Cluj Napoca vă invită să participați la o excursie în Munții Apuseni: Cluj- Teiuș- Mesentea- Cheile Cetii (Băile Romane)- Cheile Gălzii. Odată cu apropierea primăverii, sufletul ne îndeamnă să ieșim în natură, să respirăm aerul proaspăt al munților.

Cheile Cetii, cunoscute ca și Băile Romane reprezintă un canion spectaculos săpat de către pîrîul Cetea în calcare.

Pe traseu veți avea ocazia să va cunoașteți colegii de excursie, să vă descoperiți pasiunile comune și să legați noi prietenii. La prânzul servit la localnici, vom savura produsele culinare locale și vom avea ocazia să intrăm în atmosfera unui sat tradițional, Mesentea. Nu va lipsi țuică sau un pahar de suc de soc.

Data excursiei: 
Sîmbătă 14 februarie 2015.

 
Excursie de 1 Mai Cluj- Muntii Apuseni PDF Print E-mail

Excursie Cluj- Munții Pădurea Craiului (Apuseni)- Ținutul peșterilor

1-3 mai 2015


Vă invităm să participați la o excursie unde vă puteți contopi cu natura! Dacă la suprafața Pământului nu mai este loc neexplorat, adâncurile Pământului ascund locuri de o frumusețe nebănuită care te așteaptă să le explorezi!

Vom merge pentru 3 zile în Munții Pădurea Craiului (Bihor), zonă faimoasă pentru densitatea de  forme carstice: peșteri, doline, avene, lapiezuri.  Vom dormi intr-un sat izolat de munte- Runcuri, într-un complex turistic care îmbină construcțiile tradiționale cu confortul oferit de casele moderne. În timpul drumețiilor pe care le vom face veți descoperi farmecul naturii, secretele peșterilor și veți lega noi prietenii. Mâncarea tradițională va constitui un festin pentru papilele gustative.

 
Cabana Intregalde PDF Print E-mail

Cabana Întregalde nu mai este funcţională din anii 90, deşi majoritatea celor care dau informaţii despre această zonă o citează în continuare ca fiind funcţională !

 

Drumul Calcarului

“Drumul Calcarului” este un proiect inclus în categoria internaţională a “Drumurilor verzi”- “Greenways”.

“Drumurile verzi” sunt rute, poteci sau coridoare naturale folosite în armonie cu funcţiile lor ecologice.
Ele au ca scop protejarea naturii şi a mostenirii culturale a comunităţilor pe care le strabat, oferind opţiuni pentru recreaţie si turism şi încurajând un stil de viaţă sănătos.
“Drumul Calcarului” cuprinde o reţea de 150 km de trasee situate în centrul Muntilor Trascau.

 
Excursie Cluj- Castrul roman Porolissum PDF Print E-mail

Excursie la Castrul roman Porolissum

 

Vino să petreci un weekend încărcat de istorie alături de oameni pasionați de istorie și iubitori de natură!

Pe traseu veți avea ocazia să vă descoperiți pasiunile comune și să legați noi prietenii.

Una din atracțiile turistice majore ale Transilvaniei o reprezintă castrul roman Porolissum.

A fost o așezare romană fondată în anul 106, urmând ca în anul 124 să devină capitala Daciei Polissensis. Vom vizita unul din cele mai mari și mai bine păstrate situri din România, rămășițele așezării militare în jurul căreia ulterior s-a dezvoltat o așezare civile. Vom vedea o așezare cu băi publice, temple, amfiteatre și case de locuit. O parte din zidul de piatră ale porții a fost reconstituit. În drumul nostru vom vizita două biserici de lemn din sec. XV-XVI (ex. biserica Racâș- 1558). Deși mai puțin popularizate, bisericile de lemn din Sălaj sunt la fel de vechi și valoroase ca și cele din Maramureș.

La întoarcere vom vizita și castrul roman  Buciumi, parte a sistemului de apărare romană al Daciei.

 
Manastirea Ramet PDF Print E-mail

 

Manastirea Râmeţ este cea mai veche manastire din Ardeal, fiind atestată documetar în secolul XIV (anul 1376). Beneficiind de un cadru natural deosebit, aceasta constituie un obiectiv turistic care atrage mii de turişti anual.

 
Cascada Sipote-Valea Ariesului PDF Print E-mail

Cascada de la Sipote reprezinta de fapt o succesiune de cascade desfasurate pe aproximativ 1 km, partea cunoscuta fiind partea inferioara, unde apa paraului se varsa in Aries printr-o cascada vizibila de la sosea.

 
Excursie Cluj- Pestera Vadu Crisului PDF Print E-mail

Excursie Cluj- Peștera Vadu Crișului și Defileul Crișului Repede


De Mărțișor vă invităm să participați la o excursie de primăvară în Masivul Pădurea Craiului . De data aceasta ne vom deplasa cu trenul și vom face o drumeție de 6 ore pentru a vedea Peștera Vadu Crișului și Defileul Crișului Repede. Vom avea ocazia să revedem prieteni dragi cunoscuți în alte excursii și să legăm noi prietenii. În plus, vom putea vedea renșterea pădurii la început de primăvară.

Munții Pădurea Craiului sînt faimoși pentru numărul mare de peșteri (peste 4.000 din cele 12.000 din România) și datorită climatului mai cald comparativ cu zona Clujului.

Data excursiei:

Duminică 1 martie 2015 ora 7.30- 21.00

 
Baza de Supraveghere Ecologica Cheia PDF Print E-mail

Baza de Supraveghere Ecologică Cheia (Baza Cheia, Cabana Cheia) este de fapt clădirea fostei şcoli din satul Cheia (Rîmeţ), nefolosită de peste 20 ani. În anul 1999 am obţinut de la Primăria comunei Rîmeţ dreptul de folosinţă asupra clădirii. Baza funcţionează cu regim închis, doar pentru membrii clubului şi parteneri, cu anunţare prealabilă, pentru derularea proiectelor clubului.
Nu este bază de cazare turistică şi nu există permanenţă la cabană !

 
Localizare Muntii Trascau PDF Print E-mail

Munţii Trăscăului sunt situaţi în partea sud-estică a Munţilor Apuseni, dominând valea Mureşului în aval de confluenţei cu Arieşul. Desfăşuraţi pe o distanţă de circa 75 km, de la nord de Arieş până în valea Ampoiului, pe direcţia nord-nord-est - sud-sud-vest, ei prezintă un paralelism aproape perfect cu valea, respectiv cu Culoarul Mureşului.

 
Gheata si narcise

Imagini de la Ghetarul Scarisoara si Poienile cu Narcise de la Negrileasa din 14-15 mai 2011.

 

 
Cabana Ramet PDF Print E-mail

Cabana Râmeţ are 36 locuri în camere cu 4-6 paturi, cu încălzire centrală. Cabana este situată la aproximativ 400 m amonte de Mănăstirea Râmeţ. În prezent este supusă unor lucrări de extindere, aşa că vă rugăm să vă interesaţi în prealabil asupra oportunităţii de cazare.

 
Descriere Muntii Trascau PDF Print E-mail

Fără să atingă înălţimea întâlnită în alte grupe ale Carpaţilor României, Munţii Trăscăului reprezintă, totuşi, o unitate extrem de diversificată ca peisaj, cu un remarcabil potenţial turistic, doar în parte valorificat până in prezent.

 
Descriere Muntii Apuseni PDF Print E-mail

Fără a atinge înălţimile semeţe care dau frumuseţea munţilor Făgăraş, Piatra Craiului sau Rodnei, Munţii Apuseni dezvăluie turiştilor frumuseţi nebănuite, de o cu totul natură.
Nicăieri în ceilalţi munţi nu găseşti o îmbinare mai armonioasă între linia domoală a plaiurilor şi verticalitatea abrupturilor, nicăieri nu găseşti o asemenea concentrare de fenomene şi rezervaţii naturale, nicăieri omul nu şi-a legat aşa de organic viaţa de munte, încadrându-se în peisajul natural.

 
PDF Print E-mail

“Drumul Calcarului” este un proiect inclus în categoria internaţională a “Drumurilor verzi”- “Greenways”.

“Drumurile verzi” sunt rute, poteci sau coridoare naturale folosite în armonie cu funcţiile lor ecologice.
Ele au ca scop protejarea naturii şi a mostenirii culturale a comunităţilor pe care le strabat, oferind opţiuni pentru recreaţie si turism şi încurajând un stil de viaţă sănătos.
“Drumul Calcarului” cuprinde o reţea de 150 km de trasee situate în centrul Muntilor Trascau.

 
Geologie Muntii Apuseni PDF Print E-mail

Munţii Apuseni sînt constituiţi din două unităţi foarte diferite, Apusenii sudici şi Apusenii nordici, separaţi de o axa reprezentată prin valea Arieşului, prelungită cu valea Crişului Alb.
Apusenii sudici, numiţi şi munţii Metaliferi, sînt constituţii din formaţiuni eruptive bazaltice, mărturii ale unui fund oceanic de acum 120 milioane de ani, peste care s-au depus sedimente detritice: conglomerate, gresii, argile, dar şi calcare, ce a dat peisajului nota specifică.

 
Autobuze Manastirea Ramet (Valea Manastirii) PDF Print E-mail

Pentru a ajunge la Mănăstirea Râmeţ aveţi 3 autobuze zilnice pe ruta Alba Iulia- Teiuş- Valea Mănăstirii (Mănăstirea Râmeţ).
Primul autobuz pleacă de la Autogara Alba Iulia la ora 7.20, trece prin Teiuş la ora 7.50 şi ajunge la Valea Mănăstirii la ora 9.00.

 
Cazare pensiuni Rimetea-Alba PDF Print E-mail

În Rimetea există nenumărate posibilităţi de cazare la pensiuni mici, unde veţi fi trataţi cu ospitalitate de către gazde. Datorită accesului facil precum şi a poziţiei sale, la poalele Colţilor Trascăului, aici au apărut zeci de pensiuni.

 
Cazare pensiuni Salciua PDF Print E-mail

În prezent în Sălciua există 4 pensiuni

 
Cazare pensiuni Trascau PDF Print E-mail

Posibilităţile de cazare în masivul Trascău sunt limitate în centrul masivului, datorită reliefului accidentat, dar în continuă extindere în nordul şi sudul masivului.
În ultimul timp au apărut câteva baze de cazare noi care permit şederea în zonă.

 
Platoul Ciumerna PDF Print E-mail

O zonă carstică puţin cunoscută, cu peisaje deosebite.
În apropiere se află şi Iezerul Ighiel, un lac carstic, izolat în mijlocul munţilor.

 
Cazare pensiuni Valea Ariesului inferior PDF Print E-mail

Cazare pensiuni Valea Arieşului

Cazare pensiuni Moldovenesti, Buru, Salciua, Baia de Aries, Lupsa, Bistra, Campeni, Abrud.

 

 
Autobuze Salciua PDF Print E-mail

Pentru a ajunge din Cluj Napoca la Sălciua, aveţi 3 autobuze, pe ruta Cluj Napoca- Turda- Sălciua.

 


clubul montan apuseni 2011