Turism

Drumeție la Peștera Moanei și Valea Mișidului

 

Te invit să participi la o excursie de o zi prin păduri și peșteri și îți va oferi ocazia să cunoști oameni noi, iubitori de natură.

Vom vizita o zonă carstică deosebită din Munții Apuseni- Masivul Pădurea Craiului, cu numeroase forme carstice: peșteri, avene, doline, chei.

Auotcarul ne va duce până în satul Damiș (100 km din Cluj) de unde vom începe drumeția.

Data: Sâmbătă 25 iulie 2015 ora 07.00- 22.00

Preț: 75 lei

 
Cabana Intregalde PDF Print E-mail

Cabana Întregalde nu mai este funcţională din anii 90, deşi majoritatea celor care dau informaţii despre această zonă o citează în continuare ca fiind funcţională !

 
Excursie Cluj- Sibiu- Lacul Balea

Excursie Cluj-Sibiu- Lacul Bâlea

 

În această excursie vom avea ocazia să cunoaștem un oraș deosebit- Sibiu, care de-a lungul timpului a avut un rol important în dezvoltarea Transilvaniei, fiind pentru o periadă capitala Principatului Transilvaniei.

Vom vizita centrul istoric, faimosul muzeu Brukenthal și vom dormi 2 nopți în incinta  Muzeului Civilizației Populare Tradiționale “Astra”, pe care vom avea ocazia să îl cunoaștem în detaliu. Vom participa la diverse activități desfășurate în cadrul muzeului: olărit, sculptură în lemn, cioplit, șezătoare etc. Pe perioada vizitei vom fi însoțiți de către custozi ai muzeului.

Sâmbătă vom urca crestele Carpaților și vom urca la peste 2000m altitudine, la Lacul Bâlea.

De aici vom porni, dacă vremea ne va permite, într-o drumeție de 4-5 ore spre Lacul Capra și apoi spre pe unul din cele 10 vârfuri de peste 2500m din România, vârful Vânătarea lui Buteanu- 2507m, un loc cu peisaje care îți taie respirația.

Data: Vineri 10 iulie ora 18.00- Duminică 12 iulie 2015 ora 20.00. Preț: 210 lei

 

Drumul Calcarului

“Drumul Calcarului” este un proiect inclus în categoria internaţională a “Drumurilor verzi”- “Greenways”.

“Drumurile verzi” sunt rute, poteci sau coridoare naturale folosite în armonie cu funcţiile lor ecologice.
Ele au ca scop protejarea naturii şi a mostenirii culturale a comunităţilor pe care le strabat, oferind opţiuni pentru recreaţie si turism şi încurajând un stil de viaţă sănătos.
“Drumul Calcarului” cuprinde o reţea de 150 km de trasee situate în centrul Muntilor Trascau.

 

Excursie la Poarta Zmeilor și Cascadele de la Șipote

 

Te invităm să vii cu noi intr-o lume de basm, cu zmei, balauri si legende cu viețuitoare care locuiesc în peșteri, sus în munți!

Pentru început ne vom răcori la cascadele de la Șipote, situate pe un platou suspendat deasupra Văii Arieșului. Vom vizita cîteva din cascadele care se întind pe o lungime de 1 km, prin pădure, înainte de a forma Cascada Șipote care se varsă în Arieș.

Vom urca într-un masiv calcaros, Bedeleul, pentru a vizita o peșteră situată la mare altitudine (1150m)- Poarta Zmeilor. Efortul unui urcuș susținut ne va fi răsplătit de o priveliște deosebită asupra Văii Arieșului prin portalul de la Poarta Zmeilor, format în apropierea peșterii.

 
Manastirea Ramet PDF Print E-mail

 

Manastirea Râmeţ este cea mai veche manastire din Ardeal, fiind atestată documetar în secolul XIV (anul 1376). Beneficiind de un cadru natural deosebit, aceasta constituie un obiectiv turistic care atrage mii de turişti anual.

 
Cascada Sipote-Valea Ariesului PDF Print E-mail

Cascada de la Sipote reprezinta de fapt o succesiune de cascade desfasurate pe aproximativ 1 km, partea cunoscuta fiind partea inferioara, unde apa paraului se varsa in Aries printr-o cascada vizibila de la sosea.

 
Excursie la Detunate si Lacul Geamana E-mail

Excursie Detunate- Lacul Geamăna


Mai avem un un loc liber! Contacteaza-ne acum la This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Te invit să participi la o excursie de o zi care îți va solicita mușchii și îți va dezvălui un contrast între frumusețile naturii și “frumusețile” create de mâna omului.

Vom vizita două locuri faimoase din Apuseni: Detunatele, cunoscute ca și coloanele uriașe de bazalt, fenomen unic în România ca și grandoare și lacul Geamăna, creat de om în urma depozitării deșurilor exploatării de cupru de la Roșia-Poieni.

Vom avea de parcurs un traseu lung, creație proprie, descoperit în urma nenumăratelor vizite în zonă: autocarul ne va lăsa în satul Bucium, de unde vom urca spre Detunate. Într-o oră și jumătate vom admira de pe vârf frumusețile Apusenilor: Vf. Bihor- 1848m, Muntele Mare-1836m, Muntele Găina, Muntele Vulcan precum și Cheile Râmețului sau Masivul Bedeleu.

Data: Sâmbătă 6 iunie 2015 ora 07.00- 21.00

 
Baza de Supraveghere Ecologica Cheia PDF Print E-mail

Baza de Supraveghere Ecologică Cheia (Baza Cheia, Cabana Cheia) este de fapt clădirea fostei şcoli din satul Cheia (Rîmeţ), nefolosită de peste 20 ani. În anul 1999 am obţinut de la Primăria comunei Rîmeţ dreptul de folosinţă asupra clădirii. Baza funcţionează cu regim închis, doar pentru membrii clubului şi parteneri, cu anunţare prealabilă, pentru derularea proiectelor clubului.
Nu este bază de cazare turistică şi nu există permanenţă la cabană !

 
Localizare Muntii Trascau PDF Print E-mail

Munţii Trăscăului sunt situaţi în partea sud-estică a Munţilor Apuseni, dominând valea Mureşului în aval de confluenţei cu Arieşul. Desfăşuraţi pe o distanţă de circa 75 km, de la nord de Arieş până în valea Ampoiului, pe direcţia nord-nord-est - sud-sud-vest, ei prezintă un paralelism aproape perfect cu valea, respectiv cu Culoarul Mureşului.

 
Excursie Apuseni- Negrilesa- Valcoi E-mail

Excursie  la Poienile cu Narcise de la Negrileasa si minele romane de pe masivul Vâlcoi

 

Vă propunem o excursie deosebită în care vom combina natura cu istoria: vom parcurge drumurile romane din Apuseni construite cu ocazia exploatării aurului, vom vedea o exploatare auriferă romană de suprafață pe filon și vom participa la Sărbătoarea Narciselor de la Negrileasa.

Ne vom regăsi vechii prieteni de drumeție și vom cunoaște alți oameni faini.

Vom urma un traseu diferit de participanții la Sărbătoarea Narciselor de la Negrileasa, pentru a evita aglomerația. Vom lăsa mașina în vale și vom străbate satul Valea Negrilesii, situat la peste 900m altitudine, cu o mulțime de case vechi de lemn și troițe declarate monument istoric.

 
Cabana Ramet PDF Print E-mail

Cabana Râmeţ are 36 locuri în camere cu 4-6 paturi, cu încălzire centrală. Cabana este situată la aproximativ 400 m amonte de Mănăstirea Râmeţ. În prezent este supusă unor lucrări de extindere, aşa că vă rugăm să vă interesaţi în prealabil asupra oportunităţii de cazare.

 
Descriere Muntii Trascau PDF Print E-mail

Fără să atingă înălţimea întâlnită în alte grupe ale Carpaţilor României, Munţii Trăscăului reprezintă, totuşi, o unitate extrem de diversificată ca peisaj, cu un remarcabil potenţial turistic, doar în parte valorificat până in prezent.

 

Plimbare în pădurea Făget- Cluj


Vino să cunoști oameni noi sau să îți revezi prietenii de drumeție, ia-ți o gustare și alătură-te grupului nostru vesel pentru a străbate Făgetul într-o excursie pentru tonifierea mușchilor. Deși vom urca doar 300m diferență de nivel, urcușul ne va solicita mușchii.

Nu îți trebuie echipament sau pregatire specială, doar bunăvoință! Vom ajunge pe cel mai înalt vârf din zona Clujului, Vf. Peana-732m de unde vom avea o frumoasă perspectivă asupra Munților Apuseni! Vom identifica specii de plante și arbori care cresc în zonă și vom vedea și trovanții din Feleac!

E nevoie doar să te mobilizezi de dimineață, să îți iei ceva mâncare de drum și pofta de mișcare și de distracție!

Data excursiei:

Sâmbătă 25 aprilie 2015, ora 8.30- 18.30. Nu se precepe taxă de participare!

Plecarea va avea loc din ultima stație de tramvai din Mănăștur.


 
PDF Print E-mail

“Drumul Calcarului” este un proiect inclus în categoria internaţională a “Drumurilor verzi”- “Greenways”.

“Drumurile verzi” sunt rute, poteci sau coridoare naturale folosite în armonie cu funcţiile lor ecologice.
Ele au ca scop protejarea naturii şi a mostenirii culturale a comunităţilor pe care le strabat, oferind opţiuni pentru recreaţie si turism şi încurajând un stil de viaţă sănătos.
“Drumul Calcarului” cuprinde o reţea de 150 km de trasee situate în centrul Muntilor Trascau.

 
Doi la suta 2015 PDF Print E-mail

Implică-te și tu în promovarea valorilor tradiționale ale Munților Apuseni!


Direcționează  2% din impozitul datorat statului către Asociația "Clubul Montan Apuseni"!

E simplu! Completezi formularul 230 și îl trimiți la Administrația Financiară.

Daca crezi că e prea greu contactează-ne și te vom ajuta să completezi formularul și îl depunem noi la finanțe! Contactează-ne pe adresa de e-mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it și vom face noi toate demersurile!

 
Autobuze Manastirea Ramet (Valea Manastirii) PDF Print E-mail

Pentru a ajunge la Mănăstirea Râmeţ aveţi 3 autobuze zilnice pe ruta Alba Iulia- Teiuş- Valea Mănăstirii (Mănăstirea Râmeţ).
Primul autobuz pleacă de la Autogara Alba Iulia la ora 7.20, trece prin Teiuş la ora 7.50 şi ajunge la Valea Mănăstirii la ora 9.00.

 
Excursii Cluj PDF Print E-mail

Excursie Cluj- Apuseni-Cheile Cetii

 

Clubul Montan Apuseni Cluj Napoca vă invită să participați la o excursie în Munții Apuseni: Cluj- Teiuș- Mesentea- Cheile Cetii (Băile Romane)- Cheile Gălzii. Odată cu apropierea primăverii, sufletul ne îndeamnă să ieșim în natură, să respirăm aerul proaspăt al munților.

Cheile Cetii, cunoscute ca și Băile Romane reprezintă un canion spectaculos săpat de către pîrîul Cetea în calcare.

Pe traseu veți avea ocazia să va cunoașteți colegii de excursie, să vă descoperiți pasiunile comune și să legați noi prietenii. La prânzul servit la localnici, vom savura produsele culinare locale și vom avea ocazia să intrăm în atmosfera unui sat tradițional, Mesentea. Nu va lipsi țuică sau un pahar de suc de soc.

Data excursiei: 
Sîmbătă 14 februarie 2015.

 
Cazare pensiuni Rimetea-Alba PDF Print E-mail

În Rimetea există nenumărate posibilităţi de cazare la pensiuni mici, unde veţi fi trataţi cu ospitalitate de către gazde. Datorită accesului facil precum şi a poziţiei sale, la poalele Colţilor Trascăului, aici au apărut zeci de pensiuni.

 
Excursie de 1 Mai Cluj- Muntii Apuseni PDF Print E-mail

 

Excursie Cluj- Munții Pădurea Craiului (Apuseni)- Ținutul peșterilor

1-3 mai 2015


Vă invităm să participați la o excursie unde vă puteți contopi cu natura! Dacă la suprafața Pământului nu mai este loc neexplorat, adâncurile Pământului ascund locuri de o frumusețe nebănuită care te așteaptă să le explorezi!

Vom merge pentru 3 zile în Munții Pădurea Craiului (Bihor), zonă faimoasă pentru densitatea de  forme carstice: peșteri, doline, avene, lapiezuri.  Vom dormi intr-un sat izolat de munte, într-un complex turistic care îmbină construcțiile tradiționale cu confortul oferit de casele moderne. În timpul drumețiilor pe care le vom face veți descoperi farmecul naturii, secretele peșterilor și veți lega noi prietenii. Mâncarea tradițională va constitui un festin pentru papilele gustative.


 
Cazare pensiuni Salciua PDF Print E-mail

În prezent în Sălciua există 4 pensiuni

 
Excursie Cluj- Castrul roman Porolissum PDF Print E-mail

Excursie la Castrul roman Porolissum

 

Vino să petreci un weekend încărcat de istorie alături de oameni pasionați de istorie și iubitori de natură!

Pe traseu veți avea ocazia să vă descoperiți pasiunile comune și să legați noi prietenii.

Una din atracțiile turistice majore ale Transilvaniei o reprezintă castrul roman Porolissum.

A fost o așezare romană fondată în anul 106, urmând ca în anul 124 să devină capitala Daciei Polissensis. Vom vizita unul din cele mai mari și mai bine păstrate situri din România, rămășițele așezării militare în jurul căreia ulterior s-a dezvoltat o așezare civile. Vom vedea o așezare cu băi publice, temple, amfiteatre și case de locuit. O parte din zidul de piatră ale porții a fost reconstituit. În drumul nostru vom vizita două biserici de lemn din sec. XV-XVI (ex. biserica Racâș- 1558). Deși mai puțin popularizate, bisericile de lemn din Sălaj sunt la fel de vechi și valoroase ca și cele din Maramureș.

La întoarcere vom vizita și castrul roman  Buciumi, parte a sistemului de apărare romană al Daciei.

 
Cazare pensiuni Trascau PDF Print E-mail

Posibilităţile de cazare în masivul Trascău sunt limitate în centrul masivului, datorită reliefului accidentat, dar în continuă extindere în nordul şi sudul masivului.
În ultimul timp au apărut câteva baze de cazare noi care permit şederea în zonă.

 
Excursie Cluj- Pestera Vadu Crisului PDF Print E-mail

Excursie Cluj- Peștera Vadu Crișului și Defileul Crișului Repede


De Mărțișor vă invităm să participați la o excursie de primăvară în Masivul Pădurea Craiului . De data aceasta ne vom deplasa cu trenul și vom face o drumeție de 6 ore pentru a vedea Peștera Vadu Crișului și Defileul Crișului Repede. Vom avea ocazia să revedem prieteni dragi cunoscuți în alte excursii și să legăm noi prietenii. În plus, vom putea vedea renșterea pădurii la început de primăvară.

Munții Pădurea Craiului sînt faimoși pentru numărul mare de peșteri (peste 4.000 din cele 12.000 din România) și datorită climatului mai cald comparativ cu zona Clujului.

Data excursiei:

Duminică 1 martie 2015 ora 7.30- 21.00

 
Platoul Ciumerna PDF Print E-mail

O zonă carstică puţin cunoscută, cu peisaje deosebite.
În apropiere se află şi Iezerul Ighiel, un lac carstic, izolat în mijlocul munţilor.

 
Gheata si narcise

Imagini de la Ghetarul Scarisoara si Poienile cu Narcise de la Negrileasa din 14-15 mai 2011.

 

 
Cazare pensiuni Valea Ariesului inferior PDF Print E-mail

Cazare pensiuni Valea Arieşului

Cazare pensiuni Moldovenesti, Buru, Salciua, Baia de Aries, Lupsa, Bistra, Campeni, Abrud.

 

 
Descriere Muntii Apuseni PDF Print E-mail

Fără a atinge înălţimile semeţe care dau frumuseţea munţilor Făgăraş, Piatra Craiului sau Rodnei, Munţii Apuseni dezvăluie turiştilor frumuseţi nebănuite, de o cu totul natură.
Nicăieri în ceilalţi munţi nu găseşti o îmbinare mai armonioasă între linia domoală a plaiurilor şi verticalitatea abrupturilor, nicăieri nu găseşti o asemenea concentrare de fenomene şi rezervaţii naturale, nicăieri omul nu şi-a legat aşa de organic viaţa de munte, încadrându-se în peisajul natural.

 
Autobuze Salciua PDF Print E-mail

Pentru a ajunge din Cluj Napoca la Sălciua, aveţi 3 autobuze, pe ruta Cluj Napoca- Turda- Sălciua.

 
Geologie Muntii Apuseni PDF Print E-mail

Munţii Apuseni sînt constituiţi din două unităţi foarte diferite, Apusenii sudici şi Apusenii nordici, separaţi de o axa reprezentată prin valea Arieşului, prelungită cu valea Crişului Alb.
Apusenii sudici, numiţi şi munţii Metaliferi, sînt constituţii din formaţiuni eruptive bazaltice, mărturii ale unui fund oceanic de acum 120 milioane de ani, peste care s-au depus sedimente detritice: conglomerate, gresii, argile, dar şi calcare, ce a dat peisajului nota specifică.

 


clubul montan apuseni 2011