Clubul Montan Apuseni

drumemtie cluj- apuseni

Drumetie in Apuseni: Cheile Borzesti, Cheile Turzii si Cheile Tureniului

DATA: SÂMBĂTĂ 6 APRILIE 2019, ora 7.30-20.30
CONTRIBUȚIA TA: 100 lei
Dacă ai participat și la excursia din 30 martie 2019 la Via ferrata Șuncuiuș sau la excursia din 20 aprilie 2019 la peșteri, contribuția ta este 80 lei.

OBIECTIVE:
-Rezervațiile naturale Cheile Borzești, Cheile Turzii și Cheile Tureniului
-Valea Arieșului pe porțiunea Turda- Buru
-Situl Natura 2000 Trascău
-Bonus pentru cei îndrăzneți: Peștera din Stăpânul Inelelor!

Vino cu noi să faci mișcare în natură și să descoperi un traseu inedit!
Vom parcurge un tur de forță în care vom vedea trei rezervații naturale din nordul Masivului Trascău, pline de surprize: cascade, chei, canioane și peșteri.

Excursia este de nivel mediu-avansat datorită lungimii și a traseului cu multe urcușuri si coborâșuri, în plus vom parcurge cascadele Cheilor Borzești.

Acest traseu se poate parcurge indiferent de vreme, singurele probleme fiind cele legate de parcurgerea Cheilor Borzești, unde există traseu alternativ pentru vreme ploioasă. Este un bun prilej de a îți îmbunătăți condiția fizică. Drumeția se desfășoară numai pe trasee turistice.

Vă rugăm să vă aduceți mâncare deoarece mergem într-o zonă de munte fără magazine sau alte posibilități de aprovizionare! Pauza de masă o vom lua pe traseu, la amiază!
Vom identifica cîteva specii de plante, arbori și arbuști specifice masivelor calcaroase și vom avea panorame deosebite asupra Apusenilor. Cu puțin noroc vom putea vedea și acvila de munte, o specie protejată, cea mai mare pasăre din România!
De asemenea, așa cum ne-am obișnuit în ultimul timp, vom continua lucrul cu harta, pe aplicații de mobil!
Nu în ultimul rînd ne vom distra și ne vom face noi prieteni!
Pe traseu ne vom ocupa ca tu să mergi în siguranță, astfel că vei fi condus și îndrumat de către un ghid cu 30 de ani experiență pe munte!

Dacă ești aventurier și nu iți place să te împrietenești cu colegii de excursie sau îți place să alergi pe munte, nu ai nimerit în grupul potrivit! Aici mergem împreună, discutăm despre ceea ce vedem pe traseu, identificăm specii de plante și animale și nu în ultimul rând ne facem noi prieteni! Noi nu ne grăbim! Mergem încet, ardelenește, să avem timp să savurăm natura!

DATA: SÂMBĂTĂ 6 APRILIE 2019, ora 7.30-20.30
CONTRIBUȚIA TA: 100 lei
Dacă ai participat la excursia de la Cheile Borzești din aprilie 2016, la excursia din 30 martie 2019 la Via ferrata Șuncuiuș sau la excursia din 20 aprilie 2019 la peșteri, contribuția ta este 80 lei.
LOCURI DISPONIBILE: 48 persoane
Contribuția include transport cu un autocar Mercedes confort 4 stele și ghid turistic pe toată perioada excursiei, plus un organizator.

LOC DE PLECARE:
Plecarea va avea loc din Cluj-Napoca, strada A. Iancu nr. 80, din fața Liceului G. Cosbuc.
Întâlnirea pentru plecare va avea loc sâmbătă 6 aprilie 2019 la ora 7.15, autocarul pleacă la ora 7.30 fix.
Vă rugăm să luați toate măsurile pentru a ajunge la timp, autocarul nu așteaptă pe nimeni!

Vom avea stații de preluare a participanților și in Zorilor, după sensul giratoriu de la Observator precum și în Turda, la sensul giratoriu. La întoarcerea autocarul ne va prelua din Tureni.
Nu trebuie confirmat locul de îmbarcare, doar să fiți prezenți la timp la locul de îmbarcare.

REZERVAREA SE FACE NUMAI PE ADRESA DE EMAIL clubapuseni@gmail.com ȘI DEVINE EFECTIVĂ ÎN MOMENTUL EFECTUARII PLATII.
Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, opțional un cont de Facebook.
După primirea e-mailului de confirmare veți fi considerat susținător al Clubului și veți obține toate datele necesare efectuării plății în maxim 48 ore.
Oferta include transport cu autocarul, ghid turistic și un organizator pe toată perioada excursiei.
Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.
Suma depusă nu se returnează indiferent de motiv.
Nu se iau în considerare mesajele trimise pe Facebook sau telefon, pentru orice comunicare vă rugăm să folosiți adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com!

Informațiile ulterioare referitoare la excursie vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Montan Apuseni.
Vă rugăm să dați Join la eveniment, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul propus, în caz de forță majoră.
Excursia se ține pe orice vreme, deoarece vom merge echipați corespunzător. În caz de vreme complet nefavorabilă anularea excursiei se va face doar în seara de vineri.
În cazul anulării evenimentului din motive de forță majoră organizatorii vor returna integral sumele plătite în maxim 2 zile lucrătoare.
La plecarea în excursie participanții vor semna un contract în care sunt specificate și obligațiile participantului referitoare la parcurgerea traseului. Vă rugăm să aveți în vedere că vom parcurge trasee montane în care trebuie să respectați regulile prezentate și să vă asumați răsunderea pentru acțiunile întreprinse. Aici găsești contractul:
https://clubapuseni.ro/termeni-si-conditii-de-participare/

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

CONTACT:
Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, ghid de turism, expert în protecția mediului și cu o experiență de peste 30 ani în drumeții montane.
e-mail: clubapuseni@gmail.com
web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Data limită de înscriere: 5 aprilie 2019

DIFICULTATEA TRASEULUI: MEDIU-DIFICIL
Diferență de nivel cumulată: 800m urcare, 750m coborâre.

DESCRIEREA TRASEULUI:
Vom parcurge un traseu de 7-8 ore, pe poteci marcate, prin pădure, pe pășune și pe drumuri de munte. Vom începe drumeția prin parcurgerea Cheilor Borzești pe firul apei, urcînd mici trepte de piatră pe lângă cascade și traversând pârâul mic de 2-3 ori, pe pietre. Apoi vom urca 2 ore spre Cheile Turzii, pe versantul sudic, Culmea Petreștilor, de unde vom vedea peisaje spectaculoase din Apuseni. Vom începe coborârea spre râul care a format Cheile Turzii, Hășdate iar apoi va urma un urcuș susținut care ne va duce la crucea de pe Dealul Sândului. Vom admira crestele semețe ale cheilor și ne vom continua traseul pe creasta calcaroasă până la carieră iar apoi vom vizita și versantul drept al Cheilor Tureniului, dacă ne mai permite timpul. De aici vom fi prelauți de către autocar.
Nu va lispi nici vizitarea peșterii surpriză, o peșteră care ne amintește de filmele SF!

Vom adapta traseul excursiei la fața locului, în funcție de vreme, astfel încât toți participanții să plece cu amintiri frumoase și nu cu performațe de înălțimi și timpi!

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: rucsac mic, bocanci de munte, pulover căduros, geacă călduroasă impermeabilă (fără paltoane de bumbac!), pelerină de ploaie care să acopere și rucsacul, căciulă, mănuși subțiri, pantaloni de munte (fără blugi, care rețin apa), lanternă-frontală, bidon de apă- 2 litri.
-pachet cu haine de rezervă (rămâne la autocar): încălțăminte de rezervă (adidași), pantaloni de rezervă, tricou de rezervă, șosete
-ochelari de soare
Vă rugăm să veniți echipați cu cele necesare, conform listei, deoarece aceasta este o excursie la munte! Dacă aveți neclarități asupra echipamentului vă rugăm să ne contactați!
Din motive de securitate la această excursie nu sunt admiși minorii.
AVERTISMENT:
Deoarece este o drumeție la munte vă rugăm să aveți încălțămintea de munte corespunzătoare, astfel ne vom vedea obligați să vă interzicem accesul pe traseu fără a vă returna contribuția!
Vă rugăm să nu veniți cu cizme de piele, boots sau cu pantofi de alergare deoarece acestea nu sunt încălțăminte de munte și nu rezistă la zăpadă, gheață, apă, contuzii și frig!

ECHIPAMENT FACULTATIV:
-băț de munte
-termos cu ceai fierbinte

Clubul Montan Apuseni este o asociație care promovează dezvoltarea durabilă în Apuseni prin promovarea turismului responsabil.
Donațiile obținute din aceste activități vor fi folosite pentru dezvoltarea activităților clubului și a Bazei Ecologice a clubului situată în satul Cheia, Cheile Rîmețului.

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este expert în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.