Clubul Montan Apuseni

sigla clubul montan apuseni 2021

Drumul Calcarului

Drumul Calcarului 2019

Drumul Calcarului reprezintă un traseu tematic de drumeție ce permite traversarea Munților Trascău- Munții Apuseni, care dorește să pună în valoare potențialul turistic natural și antropic al zonei. Traseul pornește de la Cluj-Napoca și ajunge, traversând munții până la Alba-Iulia. Lungime atraseului este de peste 100km.

Denumirea provine de la roca dominantă a masivului-calcarul, care formează un zid de piatră lung de peste 70km ce se ridică cu peste 500m deasupra zonelor învecinate.

Vei vedea fenomene carstice deosebite: chei, avene, platouri carstice, izbucuri, ponoare, cascade etc. Cel mai cunoscute obiective naturale sunt Cheile Turzii, Cheile Intregalde, Piatra Cetii, Peștera Huda lui Papara, Platoul carstic Bedeleu, Platoul carstic Ciumerna, Cascada Șipote și multe altele.

Dintre obiectivele antropice se remarcă satele mocănești ale Trascăului, unde s-au mai păstrat și câteva case tradiționale de lemn acoperite cu paie. Vom vedea satele de munte Sălciua, Rîmeț, Ponor, Întregalde unde s-au mai păstrat modul vechi de de folosire a terenurilor, principala preocupare a localnicilor fiind creșterea animalelor.

Traseul nostru se desfășoară în cadrul Sitului Natura 2000 Trascău, astfel că vom avea parte de multe speci de animale și plante protejate, reprezentative fiind acvila de munte și floarea reginei- floarea de colț.

Datorită faptului că lungimea traseului este de peste 100 km traseul se poate parcurge în mai multe etape. Îți vom prezenta de asemenea și posibilitățile de cazare, la localnici sau pensiuni.

Traseul se poate parcurge și în porțiuni de o zi.

Vei putea descoperi frumusețile Trascăului însoțindu-ne în excursiile noastre organizate sau pe cont propriu, pe baza informațiilor pe care le vom furniza.

Dacă ne însoțești vei avea parte de lucruri deosebite, bazate pe experiența noastră acumulată din cele 17 proiecte derulate de către Clubul Montan Apuseni în această zonă începând cu anul 2000!

——————————————————————————————————————————————————————–

 

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Verified by MonsterInsights