Clubul Montan Apuseni

sigla clubul montan apuseni 2021

Excursie Cluj- Apuseni- Valea Firii

Te invităm să participi la o excursie în Munții Apuseni într-o zonă carstică destul de puțin cunoscută: Valea Firii. Vom avea ocazia să stăbatem cărări de munte în Munții Vlădeasa și să vedem zona unde se află unul din cele mai mari sisteme carstice din România: Peștera Valea  Firii (Peștera Humpleu)- Peștera cu Apă de la Valea Firii- Avenul Poienița.

 

 Data: Sâmbătă 7 noiembrie 2015 ora 07.00- 21.00

Contribuția ta: 75 lei

Așa cum v-am obișnuit, drumeția noastră nu presupune performanță ci vă propune parcurgerea unor trasee pentru a vedea locuri mai puțin cunoscute și pentru a avea timp necesar să ne cunoaștem colegii de drumeție și să legăm noi prietenii. Vom merge la pas lejer, pentru a putea identifica noi specii de plante, a admira peisajul și a ne cunoaște între noi. Finalul drumeției ne va prinde la bufetul din sat unde vom susține comunitatea locală și vom trage concluziile excursiei.

Chiar dacă este toamnă, drumețiile noastre vă propun trasee adecvate anotimpului. Astfel, vom avea o haină mai groasă în caz de frig și nelipsita plerină de ploaie.

 

Vom vizita zona Sistemului Humpleu, alcatuit din Peștera Mare din Valea Firii, Avenul din Poienita și Pestera de la Abri (Peștera cu Apa din Valea Firii). Sistemul carstic Humpleu este declarat Monument al Naturii. Ca lungime este pe pozitia a doua în Romania, dupa Peștera Vântului, dar cu un potențial explorativ mult mai mare decât aceasta. Remarcabil la această peștera e volumul uriaș al sălilor pe care le adapostește. Râul subteran care strabate galeria activă este, cu cei 5 km ai săi, cel mai lung din România, fara a lua în calcul lungimea afluenților. Este de remarcat de asemenea extraordinara varietate de speleoteme, unele dintre acestea putând fi întâlnite doar aici iar dintre acestea trebuiesc amintite megacristalele de calcit (cele mai mari pe plan mondial formate în mediu subteran), a caror dimensiuni ating 80 cm lungime și au peste 30 kg în greutate.

 

În zonă nu există posibilitatea de aprovizionare cu alimente, așa că va trebui să aveți pregătit de acasă pachetul cu masa de prânz, pe care o vom servi pe traseu.

Pentru siguranța Dumneavoastră, veți fi ghidați de către Dan Moisa, ghid de turism, cu experiență de peste 25 ani în parcurgerea cărărilor de munte, specialist în protecția mediului, cu peste 15 proiecte de mediu derulate în cadrul Asociației Clubul Montan Apuseni” din Cluj-Napoca.

 

Număr participanți: 18 persoane.

Rezervarea se face numai pe adresa de e-mail și devine efectivă în momentul efectuării plății.

După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății.

Prețul include transport cu microbuzul și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.

 

În caz de renuțare după efectuarea plății, returnarea taxei se poate face până în data de 29 octombrie, cu reținerea comisionului de procesare de 20 lei. După data de 30 octombrie 2015 banii nu se mai restituie dar se poate trimite altă persoană în locul celei care a renuntat.

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

 

Contact:

e-mail: office@clubapuseni.ro

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393.

Data limită de înscriere: 5 noiembrie 2015

 

Dificultatea traseului: mediu.

Este un traseu lung dar fără dificultăți. Microbuzul ne va lăsa în Pasul Prislop-1245m. Vom parcurge un traseu fără dificultăți, care ne va scoate în creasta sudică a Masivului Vlădeasa, pe Vf. Miclău-1640m.  De aici vom face un ocol al Văii Firii pentru a ajunge la Avenul Poienița. Vom contiuna traseul prin  doline și păduri și vom coborî la Peștera Valea Firii- Humpleu și Peștera cu Apă din Valea Firii. Vom vizita intrările în cele două peșteri și vom fi preluați de către microbuz.

 

Echipament obligatoriu: pantaloni de munte, rucsac mic, bocanci cu talpă groasă (de munte), pulover căduros, haină impermeabilă de ploaie sau pelerină de ploaie, bidon de apă.

Echipament opțional: băț de munte.

 

Obiective:

Parcul Natural Apuseni

Vîrful Miclău-1640m, Masicul Vlădeasa

Peștera din Valea Firii- Humpleu

Peștera cu Apă din Valea Firii

Avenul Poienița

{gallery}valeafirii{/gallery}

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Verified by MonsterInsights