Excursie Transilvania, Muntii Apuseni

Excursie Cluj-Apuseni-Vf. Muntele Mare 1826m

Excursie pe Varful Muntele Mare- 1826m

NU MAI AVEM LOCURI DISPONIBILE! VA MULTUMIM PENTRU INTERESUL MANIFESTAT SI VA INVITAM SA PARTICIPATI LA ACTIVITATILE VIITOARE!

Vino cu noi să faci mișcare în natură și să descoperi al treilea vârf al Munților Apuseni, Muntele Mare 1826m!

Vei vedea ce însemnă zona alpină pe timp de iarnă, vei învăța să te orientezi pe hartă, ce înseamnă spiritul de echipă și vei cunoaște oameni pasionați de natură!

Poți să mergi și pe cont propriu, dar dacă vii cu noi te bazezi pe experiența multor ani umblați pe munte, care te duce în locuri deosebite, puțin cunoscute și în siguranță!

Vom face un circuit cu plecare din Stațiunea Muntele Băișorii și care va avea ca punct final Vîrful Muntel Mare- 1836m! De aici vom avea ample perspecitve asupra Muntilor Apuseni și a Transilvaniei!

Traseul va avea o durata de 9-10 ore și depinde de grosimea stratului de zăpadă. Aceasta nu are legătură cu zăpada din Cluj deoarece la munte climatul este mai rece, chiar dacă la oraș nu este zăpadă!

Dacă dorești să faci o drumeție mai ușoară poți să vii doar pînă la Pârtia Buscat și să ne aștepți acolo!

Pauza de masă o vom lua pe traseu, din mîncarea adusă de acasă!

Vă rugăm să vă aduceți mâncarea de acasă deoarece mergem într-o zonă de munte fără magazine sau alte posibilități de aprovizionare!

Vom identifica cîteva specii de arbori și arbuști și vom vedea de ce această zonă este o arie protejată.

De asemenea, așa cum ne-am obișnuit în ultimul timp, vom continua lucrul cu harta, pe aplicații de mobil!

Nu în ultimul rînd ne vom distra și ne vom face noi prieteni!

Pe traseu ne vom ocupa ca tu să mergi în siguranță, astfel că vei fi condus și îndrumat de către un ghid cu 30 de ani experiență pe munte!

Vă rugăm să veniți echipați cu cele necesare, conform listei, deoarece aceasta este o excursie de iarnă la înălțime! Dacă aveți neclarități asupra echipamentului vă rugăm să ne contactați!

Dacă ești aventurier și nu iți place să te împrietenești cu colegii de excursie sau îți place să alergi pe munte, nu ai nimerit în grupul potrivit! Aici mergem împreună, discutăm despre ceea ce vedem pe traseu, identificăm specii de plante și animale și nu în ultimul rând ne facem noi prieteni! Noi nu ne grăbim! Mergem încet, ardelenește, să avem timp să savurăm natura!

 

DATA:

SÂMBĂTĂ 3 MARTIE 2018 ora 07.00- 20.00

Număr participanți: 48 persoane

CONTRIBUȚIA TA: 90 lei

 Contribuția include transport cu autocarul din Cluj-Napoca și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

 

OBIECTIVE:

  • Munte Mare- 1826m, Situl Natura 2000 Muntele Mare.

 

LOC DE PLECARE:

Plecarea va avea loc din Cluj-Napoca, strada A. Iancu nr. 80, din fața Liceului G. Cosbuc.

Întâlnirea pentru plecare va avea loc sâmbătă 3 martie 2018 la ora 6.45, autocarul pleacă la ora 7 fix.

Vom avea si un punct de plaecare din cartierul Manastur, în stația de autobuz din fața fostului magazin BILLA. Aici întâlnirea pentru plecare va avea loc la ora 7.00!

Vă rugăm să luați toate măsurile pentru a ajunge la timp, autocarul nu așteaptă pe nimeni!

 

REZERVAREA SE FACE NUMAI PE ADRESA DE EMAIL clubapuseni@gmail.com ȘI DEVINE EFECTIVĂ ÎN MOMENTUL EFECTUARII PLATII.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, opțional un cont de Facebook.

După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății în maxim 48 ore.

Oferta include transport cu autocarul și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.
Suma depusă nu se returnează indiferent de motiv.

Nu se iau în considerare mesajele trimise pe Facebook sau telefon, pentru orice comunicare vă rugăm să folosiți adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com!

Informațiile ulterioare referitoare la excursie vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Montan Apuseni.

Vă rugăm să dați Join la eveniment, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul propus, în caz de forță majoră.
Excursia se ține pe orice vreme, deoarece vom merge echipați corespunzător. În caz de vreme complet nefavorabilă anularea excursiei se va face doar în seara de vineri.

În cazul anulării evenimentului din motive de forță majoră organizatorii vor returna integral sumele plătite în maxim 2 zile lucrătoare.

La plecarea în excursie participanții vor semna un contract în care sunt specificate și obligațiile participantului referitoare la parcurgerea traseului. Vă rugăm să aveți în vedere că vom parcurge trasee montane în care trebuie să respectați regulile prezentate și să vă asumați răsunderea pentru acțiunile întreprinse. Aici găsești contractul:

https://clubapuseni.ro/termeni-si-conditii-de-participare/

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

TRANSPORTUL se va face cu un autocar Mercedes confort 4 stele.

 

CONTACT:

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, ghid de turism, expert în protecția mediului și cu o experiență de peste 30 ani în drumeții montane.

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

 Data limită de înscriere: 2 martie 2018

DIFICULTATEA TRASEULUI: MEDIU

Vom parcurge un traseu de aproximativ 8 ore, pe poteci marcate și nemarcate, prin pădure și pe pășune. Dificultatea traseului este dată de faptul că s-ar putea să fie zăpadă mare și frig.

Diferență de nivel cumulată: 700m urcare, 700m coborâre.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: rucsac mic, bocanci de munte, pulover căduros, haină impermeabilă de ploaie/pelerină, geacă de iarnă, parazăpezi, bască de soare, căciulă, mănuși, pantaloni de iarnă (fără blugi, care rețin apa), lanternă-frontală, bidon de apă- 2 litri.

Vă rugăm să nu veniți cu cizme de piele deorece acestea nu rezistă la zăpadă și gheață!

 

ECHIPAMENT FACULTATIV:
băț de munte

-termos cu ceai fierbinte
-pachet cu haine de rezervă (rămâne la autocar): încălțăminte de rezervă (adidași), pantaloni de rezervă, tricou de rezervă, șosete

-ochelari de soare

 

Clubul Montan Apuseni este o asociație care promovează dezvoltarea durabilă în Apuseni prin promovarea turismului responsabil.

Donațiile obținute din aceste activități vor fi folosite pentru dezvoltarea activităților clubului și a Bazei Ecologice a clubului situată în satul Cheia, Cheile Rîmețului.

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este expert în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

 

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.