Clubul Montan Apuseni

Excursii la Munte Transilvania

Excursie Cluj- Transilvania -Poienile cu Narcise de la Negrileasa

Excursie Cluj- Poienile cu Narcise de la Negrileasa sâmbătă 12 mai 2018

 

Data: Sâmbătă 12 mai 2018, ora 7.00-22.00

Donația ta: 100 lei

Pentru cei care au particpat la una din excursiile de 1 mai 2018 contribuția este de 80 lei!

Excursii la Munte Transilvania

Excursii la Munte Cluj Apuseni

Vino cu noi să faci mișcare în natură și să descoperi locuri puțin cunoscute din Apuseni! Vom continua excursiile din Muntii Apuseni, Transilvania cu o excursie la o poiana cu narcise foarte faimoasa! Aici, pe vremuri, localnicii se întâlneau să serbeze sosirea primăverii!

De data aceasta vom vizita Munții Metaliferi, cu celebra poiană cu narcise de la Negrileasa!

Poți să mergi și pe cont propriu dar vei constata că narcisele au dispărut din rezervație! Da, de câțiva ani, ele s-au mutat în alte locuri învecinate. Cu noi mergi la fix și în plus vei face un circuit cu plecare din Bucium!

 

Te invităm să descoperi natura neatinsă de civilizație, sus pe munte, înconjurat de narcise!

Ce îți poți dori mai mult dacă ești iubitor de munte?

Vino să faci mișcare și să îți menții condiția fizică!

Vom vedea Poenile cu Narcise de la Negrileasa, o rezervație naturală deosebită!

Știm că mai sunt poieni cu narcise în țară, dar aceasta este situată pe munte, la 1200-1300m și are o întindere mult mai mare! Pentru a ajunge la narcise vom parcurge trasee pe munți și văi pitorești!

 

Îți propunem o excursie deosebită în care vom combina natura cu istoria: vom admira narcisele și vom parcurge drumurile romane din Apuseni construite cu ocazia exploatării aurului și vom vedea o exploatare auriferă romană de suprafață pe filon.

Ne vom bucura de natură, aer curat și peisaje mirifice din Apuseni. Masa o vom servi pe traseu, din pachetul adus de acasă, în mijlocul naturii.

Pe traseu vom putea identifica specii de ciuperci, de plante și de arbori.

Traseul este de dificultate medie, cu o diferență de nivel de 600m la urcare și 800m la coborâre.

 

Pentru a participa la excursie trebuie să nu ai probleme de sănătate și să ai rezistența de a parcurge pe jos un traseu de 7-8 ore, cu urucșuri și coborâșuri!

Datorită specificului traseului la această drumeție nu este permis accesul minorilor, cu excepția celor care au mai fost cu noi în Făget!

Și pentru că siguranța ta este pe locul unu pentru noi, la fiecare excursie cel puțin două persoane se vor ocupa pe traseu de toate cele necesare ca tu să poți parcurge traseul în deplină siguranță.

Poți să mergi și pe cont propriu, dar dacă vii cu noi te bazezi pe experiența multor ani umblați pe munte, care te duce în locuri deosebite, puțin cunoscute și în siguranță!

În plus, beneficiind de mijlocul de trasport pe care îl avem la dispoziție, autocarul ne lasă într-un loc și ne preia din alt loc!

 

Pauza de masă o vom lua pe traseu, din mâncarea adusă de acasă!

Vă rugăm să vă aduceți mâncarea de acasă deoarece mergem într-o zonă de munte fără magazine sau alte posibilități de aprovizionare!

Vom face o pauză la Cabana Negrileasa, unde vom putea servi suc, cafea etc, dar nu și mâncare.

De asemenea, așa cum ne-am obișnuit în ultimul timp, vom continua lucrul cu harta, pe aplicații de mobil!

Nu în ultimul rând ne vom distra și ne vom face noi prieteni!

Pe traseu ne vom ocupa ca tu să primești informațiile necesare, astfel că vei fi condus și îndrumat de către un ghid cu 30 de ani experiență pe munte și încă un ajutor pe măsură!

Vă rugăm să veniți echipați cu cele necesare, conform listei, deoarece aceasta este o excursie la munte! Dacă aveți neclarități asupra echipamentului vă rugăm să ne contactați!

 

DATA:

SÂMBĂTĂ 14 MAI 2018 ora 07.00- 21.00

Număr participanți: 48 persoane

 

DONAȚIA TA: 100 lei

Contribuția include transport cu autocarul din Cluj-Napoca și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

Pentru cei care au particpat la una din excursiile de 1 mai 2018 contribuția este de 80 lei!

 

OBIECTIVE:

– Poienile cu Narcise de la Întregalde

– Munții Metaliferi

– Baia Domnilor- Mina romană de la Bucium

– Exploatarea de aur de suprafață de la Muntele Vâlcoi-Corabia

 

DIFICULTATEA TRASEULUI: MEDIU

Diferență de nivel cumulată: 600m la urcare și 800m la coborâre.

Traseul nu prezintă dificultăți tehnice, dar are porțiuni de urcare și coborâre susținută.

 

Trebuie să aveți în vedere că va fi o excursie de primăvară, deci s-ar putea să fie frig, ploaie, vânt, ceață, de aceea vă rugăm să țineți cont de recomandările care pe care vi le vom face înainte de plecarea în excursie și să vă pregătiți echipamentul adecvat.

Este un traseu care pe prima porțiune va necesita urcarea accentuată prin pădure, apoi traversarea poienii cu narcise. Vom urca și pe Vf. Vâlcoi, pentru a avea o persectivă asupra zonei iar apoi vom coborî pe drumuri de munte și pe pășuni până la locul de unde vom fi preluați de către autocar.

Drumeția se va desfășura indiferent de condițiile meteo deoarece vom merge bine echipați.

 

 

REZERVAREA se face numai pe adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com și devine efectivă în momentul efectuării plății.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, opțional un cont de Facebook.

După trimiterea mailului vei fi cosiderat simpatizant al Clubului Montan Apuseni și vei primi informațiile necesare !

După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății în maxim 48 ore.
Dacă nu ai făcut plata în cele 48 de ore înseamnă că ți-ai pierdut rezervarea și va trebui să revii cu un nou e-mail pentru înscriere, în măsura locurilor disponibile!

Nu se iau în considerare mesajele trimise pe Facebook sau telefon, pentru orice comunicare vă rugăm să folosiți doar adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com!

 

Oferta include transport cu autocarul, un ghid turistic și un organizator pe toată perioada excursiei.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.
Suma depusă nu se returnează indiferent de motiv.

 

LOC DE PLECARE:

Plecarea va avea loc din Cluj-Napoca, strada A. Iancu nr. 80, din fața Liceului G. Cosbuc.

Întâlnirea pentru plecare va avea loc sâmbătă 12 mai 2018 la ora 6.45, autocarul pleacă la ora 7 fix.

Vă rugăm să luați toate măsurile pentru a ajunge la timp, autocarul nu așteaptă pe nimeni!

 

Informațiile ulterioare referitoare la excursie vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Montan Apuseni.

Vă rugăm să dați Join la eveniment, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

 

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul propus, în caz de forță majoră.
Activitatea se desfășoară pe orice vreme, deoarece vom merge echipați corespunzător. În caz de vreme complet nefavorabilă anularea excursiei se va face doar în seara de vineri.

În cazul anulării evenimentului din motive de forță majoră organizatorii vor returna integral sumele plătite în maxim 2 zile lucrătoare.

La plecarea în excursie participanții vor semna un contract în care sunt specificate și obligațiile participantului referitoare la parcurgerea traseului. Vă rugăm să aveți în vedere că vom parcurge trasee montane în care trebuie să respectați regulile prezentate și să vă asumați răsunderea pentru acțiunile întreprinse. Aici găsești contractul:

https://clubapuseni.ro/termeni-si-conditii-de-participare/

 

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

 

TRANSPORTUL se va face cu un autocar Mercedes confort 4 stele.

 

CONTACT:

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, ghid de turism, expert în protecția mediului și cu o experiență de peste 30 ani în drumeții montane.

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

 

Data limită de înscriere: 11 mai 2018

 

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: rucsac mic, bocanci de munte, pulover căduros, geacă impermeabilă, pelerină, bască de soare, căciulă, pantaloni de munte (fără blugi, care rețin apa), lanternă-frontală, bidon de apă- 2 litri.

 

ECHIPAMENT FACULTATIV:
băț de munte

-termos cu ceai
-pachet cu haine de rezervă (rămâne la autocar): încălțăminte de rezervă (adidași), pantaloni de rezervă, tricou de rezervă, șosete

-ochelari de soare

 

Dacă ești aventurier și nu iți place să te împrietenești cu colegii de excursie sau îți place să alergi pe munte, nu ai nimerit în grupul potrivit!

Noi mergem împreună, discutăm despre ceea ce vedem pe traseu, identificăm specii de plante și animale și nu în ultimul rând ne facem noi prieteni!

Noi nu ne grăbim! Mergem încet, ardelenește, să avem timp să savurăm natura!

Clubul Montan Apuseni este o asociație care promovează dezvoltarea durabilă în Apuseni prin promovarea turismului responsabil.

Donațiile obținute din aceste activități vor fi folosite pentru dezvoltarea activităților clubului și a Bazei Ecologice a clubului situată în satul Cheia, Cheile Rîmețului.

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este expert în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

Vara aceasta vom contiuna excursiile noastre cu plecare din Cluj-Napoca în Transilvania, cu precadere în Munții Apuseni și Munții Trascău. De asemnea, vom continua drumețiile și în câteva masive muntoase înalte: Retezat, Făgăraș, Rodnei, Bucegi etc.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.