Clubul Montan Apuseni

Excursie de 1 mai in Apuseni

Excursie de 1 mai 2017 in Muntii Apuseni- 3 zile

Excursie de 1 mai in Apuseni- 3 zile

Te invităm la o excursie de 3 zile în Apuseni!

Vom petrece 3 zile minunate în mijlocul naturii, în depresiunea Sălciua. Vei vedea specii protejate, stînci, izvoare și o mulțime de fenomene carstice.

Cazarea se va face la tabăra Adeona, în căsuțe de lemn, de unde vom face drumeții zilnice. Aici vom avea asigurate micul dejun și cina.

Vom vedea locuri deosebite iar in cele două seri vom avea ocazia să participăm la un festival folk cu cîntece de munte, numit Floare de Folk.

Excursia are ca punct de plecare și sosire municipiul Cluj-Napoca iar transportul este asigurat de către organizatori.

 

Obiective:

-Rezervația naturală Scărița-Belioara

-Valea Arieșului

– Cascadele de la Șipote

-Festivalul folk „Floare de Folk”

 

Data: Sâmbătă 29 aprilie 2017 ora 07.00- Luni 1 mai 2017 ora 20.00

Contribuția ta: 375 lei

Număr participanți: 24 persoane

Transportul se va face cu un microbuz Mercedes.

Rezervarea se face numai pe adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com și devine efectivă în momentul efectuării plății.

După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății, care trebuie făcută în maxim 48 ore.

Prețul include transport cu microbuzul, cazare, ghid turistic pe toată perioada excursiei precum și mesele descrise în detalierea excursiei.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.

În caz de renuțare după efectuarea plății, returnarea taxei se poate face până în data de 19 aprilie 2017, cu reținerea comisionului de procesare de 20 lei. După data de 19 aprilie banii nu se mai restituie dar se poate trimite altă persoană în locul celei care a renuntat.

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

 

Contact:

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, cu peste 25 ani experiență în parcurgerea traseelor montane.

Data limită de înscriere: 28 aprilie 2017.

 

Cazarea se va face în tabăra Adeona, în cabane de lemn, în camere cu 6 paturi. Fiecare cameră are 6 paturi suprapuse și baie proprie cu duș, WC si chiuvetă cu apă caldă. Paturile sunt dotate cu așternuturi curate și pături, așa că nu va fi nevoie de saci de dormit. Sala de mese se află în aceeași locație. Vom avea asigurate cina în ziua 1, micul dejun și cina în ziua 2 și mic dejun în ultima zi.

Vom pleca de dimineață din Cluj pe Valea Arieșului și vom vizita unul din cele mai frumoase obiective ale acestei zone, rezervația naturală Scărița-Belioara, parte integrantă a Sitului Natura 2000 Trascău. Seara ne va găsi la tabără.

În ziua a doua vom face o drumeție în satele Dumești și Valea Largă de unde vom avea frumoase perspective asupra Depresiunii Trascău.

Luni vom merge la Cascadele de la Șipote, dar nu la cea de la drumul național ci la cea de pe platoul de la Podirei, la baza masivului Bedeleu. Acolo vom descoperi o cascadă mare de peste 10m precum și o mulțime de cascade si bazinete înșirate pe o lungime de peste 600m, prin pădure, într-o zonă puțin umblată chiar și de către cunoscătorii zonei. Spre seară ne vom îndrepta spre Lunca Arieșului, de unde ne va prelua autobuzul.

În cele două seri în care vom înnopta la Tabăra Adeona vom participa la Festivalul Floare de Folk, organizat de către gazda noastră, Adeona. Vom cînta cîntece de munte alături de Emeric Imre, Magda Puskas, Dudu Izabel și alți folkiști care au fosat invitați!

 

Dificultatea traseului

În prima zi vom urca Masivul Scărița-Belioara, pe un traseu cu o diferență de nivel de 700 metri și care necesită o bună pregătire fizică. Traseul este mediu-dificil, datorită diferenței de nivele și a lungimii traseului parcurs.

În ziua a doua vom parcurge un traseu ușor ca dificultate, cu o diferență de nivel de 400m , dar care ne va oferi preiveliști deosebite asupra Masivului Bedeleu.

În ziua a treia vom parcurge un traseu mediu, cu 500m diferență de nivel, fără dificultăți majore.

 

Persoanele înscrise declară că participă pe proprie răspundere la această activitate și că vor respecta întocmai indicațiile organizatorilor. Drumeția montană este o activitate se desfășoară în natură și care este supusă unor riscuri naturale (meteo, tectonice, faună, vegetație).
Prin urmare există un anumit nivel de pericol obiectiv de accidentare care nu poate fi prevenit sau redus la zero de către organizatori. Participanții sunt supuși unor riscuri pe care trebuie să și le asume și pentru a căror reducere trebuie să conlucreze atât cu organizatorii cât și cu ceilalți participanți.

 

Echipament obligatoriu: pantaloni de munte, rucsac mic (ghiozdan școlar), bocanci cu talpă groasă (de munte), pulover căduros, geacă groasă, impermeabilă, căciulă, bidon de apă- 1-2 litri, termos cu ceai cald, băț de drumeție.

 

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este specialist în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

 

Meniu:

Ziua 1- Sâmbătă 29 aprilie:

Cină Ciorbă de perișoare cu smântână + Grill porc cu garnitură de cartofi nature și salată de murături

 

Ziua 2- Duminică 30 aprilie:

Mic Dejun Bufet Suedez: ouă ochiuri/ fierte, salam, șuncă presată,

cașcaval, brânză telemea, iaurt, unt, gem, ceai, cafea

Cină Ciorbă de fasole cu afumătură + Grill din pui cu legume

 

Ziua 3- Luni 1 mai:

Mic Dejun Bufet Suedez: ouă ochiuri/ fierte, salam, șuncă presată,

cașcaval, brânză telemea, iaurt, unt, gem, ceai, cafea

Pentru alte informatii privind excursiile noatre, viziteaza pagina dedicata excursiilor.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.