Excursie la munte Transilvania 1 mai 2018

Excursie de 1 mai Cluj- Creasta Cocosului

Excursie de 1 mai 2018 la Creasta Cocoșului, Masivul Gutâi
Duminică 29 aprilie 2018

Începem azi un nou tip de tururi, în masive deosebite, pe trasee noi, dar care necesită parcurgerea unor distanțe mai lungi cu autocarul pentru a ajunge la destinație! Din acest motiv, costurile sunt mai mari!
Aceste costuri sunt valabile numai pentru acest tip de excursii!

Cu ocazia celor 4 zile libere de 1 mai 2018 îți oferim două excursii de o zi:
-Sâmbătă 28 aprilie 2018, ora 7.00 la Peștera cu două intrări, Masivul Bedeleu-100 lei
-Duminică 29 aprilie 2018, ora 6.00 la Creasta Cocoșului, Masivul Gutâi- 120 lei (distanța este mult mai lungă, plecarea la ora 6!)
Dacă participi și la excursia din ziua precedentă, Sâmbătă 28 aprilie la Peștera cu două intrări, vei plăti 190 lei (în loc de 220 lei)!
———————————————————————————————————————
Data: Duminică 29 aprilie 2018, ora 6.00- 21.00
Donația ta: 120 lei
Notă: Datorită traseului mai lung pe care îl avem de parcurs cu autocarul, costul acestei excursii este de 120 lei!
Pentru a ajunge la timp, plecarea va avea loc la ora 6 în loc de ora 7!
Dacă participi și la excursia de sâmbătă 28 aprilie din Bedeleu, vei plăti 190 lei (în loc de 220 lei)!

Vino cu noi să faci mișcare în natură și să descoperi locuri puțin cunoscute! De data aceasta mergem la Creasta Cocoșului, un loc faimos din Munții Gutâi (Maramureș)!
Vom vedea o creastă vulcanică, zimțată, ridicată deasupra împrejurimilor, de unde vom avea perspective minunate asupra Maramureșului istoric și a munților din jur! Vom vizita un masiv vulcanic, diferit de ceea ce am vizitat pana acum!
Vom ajunge și pe cel mai înalt vârf al masivului, Vf. Gutâiul Mare- 1443m.
Vom parcurge un traseu în circuit, în care autocarul ne va lăsa într-un loc și ne va prelua din celalată parte a muntelui! Astfel, vom parcurge în întregime traseul de creastă al Munților Gutâi!
Traseul nostru auto nu trece prin Baia-Mare.

Pentru a participa la excursie trebuie să nu ai probleme de sănătate și să ai rezistența de a parcurge pe jos un traseu de 7-8 ore, cu urucșuri și coborâșuri!
Și pentru că siguranța ta este pe locul unu pentru noi, la fiecare excursie cel puțin două persoane se vor ocupa pe traseu de toate cele necesare ca tu să poți parcurge traseul în deplină siguranță.
Poți să mergi și pe cont propriu, dar dacă vii cu noi te bazezi pe experiența multor ani umblați pe munte, care te duce în locuri deosebite, puțin cunoscute și în siguranță!
În plus, beneficiind de mijlocul de trasport pe care îl avem la dispoziție, autocarul ne lasă într-un loc și ne preia din alt loc!
Pauza de masă o vom lua pe traseu, din mâncarea adusă de acasă!
Vă rugăm să vă aduceți mâncarea de acasă deoarece mergem într-o zonă de munte fără magazine sau alte posibilități de aprovizionare!
Vom identifica cîteva specii de arbori și arbuști și vom vedea un masiv vulcanic- Muntele Gutâi!
Vom vizita o rezervație naturală de 50 ha în care vom putea identifica specii deosebite de animale și plante: acvila de munte (Aquila chrysaetos), corbul (Corvus corax), uliul (Accipiter nisus), acvila țipătoare mică (Aquila pomarina), codobatura vânătă (Motacilla cinerea). Aici trăiesc și cerbul, căprioara, lupul și salamandra! Dintre speciile de plante amintim garofița (Dianthus carthusianorum), gălbinele (Lysimachia punctata), crin de pădure (Lilium martagon), coada șoricelului (Achillea millefolium), țintaură (Centaurium umbellatum).
De asemenea, așa cum ne-am obișnuit în ultimul timp, vom continua lucrul cu harta, pe aplicații de mobil!
Nu în ultimul rând ne vom distra și ne vom face noi prieteni!
Pe traseu ne vom ocupa ca tu să primești informațiile necesare, astfel că vei fi condus și îndrumat de către un ghid cu 30 de ani experiență pe munte și încă un ajutor pe măsură!
Datorită specificului traseului la această drumeție nu este permis accesul minorilor, cu excepția celor care au mai fost cu noi în Făget!
Vă rugăm să veniți echipați cu cele necesare, conform listei, deoarece aceasta este o excursie la munte! Dacă aveți neclarități asupra echipamentului vă rugăm să ne contactați!

DATA:
DUMINICĂ 29 APRILIE 2018 ora 06.00- 23.00
Număr participanți: 48 persoane

DONAȚIA TA: 120 lei
Contribuția include transport cu autocarul din Cluj-Napoca și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

OBIECTIVE:
– Creasta Cocoșului
-Masivul Gutâi cu Vf. Gutâiul Mare-1443m
-Depresiunea Maramureș

DIFICULTATEA TRASEULUI: MEDIU
Vom parcurge un traseu de aproximativ 7-8 ore, pe poteci marcate și nemarcate, prin pădure și pe pășune.
Diferență de nivel cumulată: 600m urcare, 850m coborâre.
Traseul nu prezintă dificultăți majore, poate fi parcurs de oricine are condiție fizică medie!

REZERVAREA se face numai pe adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com și devine efectivă în momentul efectuării plății.
Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, opțional un cont de Facebook.
După trimiterea mailului vei fi cosiderat simpatizant al Clubului Montan Apuseni și vei primi informațiile necesare !
După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății în maxim 48 ore.
Dacă nu ai făcut plata în cele 48 de ore înseamnă că ți-ai pierdut rezervarea și va trebui să revii cu un nou e-mail pentru înscriere, în măsura locurilor disponibile!
Nu se iau în considerare mesajele trimise pe Facebook sau telefon, pentru orice comunicare vă rugăm să folosiți doar adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com!

Oferta include transport cu autocarul, un ghid turistic și un organizator pe toată perioada excursiei.
Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.
Suma depusă nu se returnează indiferent de motiv.

LOC DE PLECARE:
Plecarea va avea loc din Cluj-Napoca, strada A. Iancu nr. 80, din fața Liceului G. Cosbuc.
Întâlnirea pentru plecare va avea loc duminică 29 aprilie 2018 la ora 5.45, autocarul pleacă la ora 6 fix.
Vă rugăm să luați toate măsurile pentru a ajunge la timp, autocarul nu așteaptă pe nimeni!

Atenție la ora întâlnirii, este 5.45 si nu 6.45 cum era de obicei!

Informațiile ulterioare referitoare la excursie vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Montan Apuseni.
Vă rugăm să dați Join la eveniment, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul propus, în caz de forță majoră.
Activitatea se desfășoară pe orice vreme, deoarece vom merge echipați corespunzător. În caz de vreme complet nefavorabilă anularea excursiei se va face doar în seara de vineri.
În cazul anulării evenimentului din motive de forță majoră organizatorii vor returna integral sumele plătite în maxim 2 zile lucrătoare.
La plecarea în excursie participanții vor semna un contract în care sunt specificate și obligațiile participantului referitoare la parcurgerea traseului. Vă rugăm să aveți în vedere că vom parcurge trasee montane în care trebuie să respectați regulile prezentate și să vă asumați răsunderea pentru acțiunile întreprinse. Aici găsești contractul:

Termeni si conditii de participare

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

TRANSPORTUL se va face cu un autocar Mercedes confort 4 stele.

CONTACT:
Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, ghid de turism, expert în protecția mediului și cu o experiență de peste 30 ani în drumeții montane.
e-mail: clubapuseni@gmail.com
web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Data limită de înscriere: 28 aprilie 2018

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: rucsac mic, bocanci de munte, pulover căduros, geacă impermeabilă, pelerină, bască de soare, căciulă, pantaloni de munte (fără blugi, care rețin apa), lanternă-frontală, bidon de apă- 2 litri.

ECHIPAMENT FACULTATIV:
-băț de munte
-termos cu ceai
-pachet cu haine de rezervă (rămâne la autocar): încălțăminte de rezervă (adidași), pantaloni de rezervă, tricou de rezervă, șosete
-ochelari de soare

Dacă ești aventurier și nu iți place să te împrietenești cu colegii de excursie sau îți place să alergi pe munte, nu ai nimerit în grupul potrivit!
Noi mergem împreună, discutăm despre ceea ce vedem pe traseu, identificăm specii de plante și animale și nu în ultimul rând ne facem noi prieteni!
Noi nu ne grăbim! Mergem încet, ardelenește, să avem timp să savurăm natura!

Clubul Montan Apuseni este o asociație care promovează dezvoltarea durabilă în Apuseni prin promovarea turismului responsabil.
Donațiile obținute din aceste activități vor fi folosite pentru dezvoltarea activităților clubului și a Bazei Ecologice a clubului situată în satul Cheia, Cheile Rîmețului.

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este expert în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.