Clubul Montan Apuseni

Excursie Cluj- Muntii Apuseni 2017

Excursie de o zi din Cluj la munte- Vf. Vladeasa

Excursie de o zi la Vlădeasa

Clubul Montan Apuseni te invită la o excursie de o zi în Munții Apuseni cu plecare din Cluj-Napoca. Vom urca pe cel mai înalt vârf al județului Cluj, Vf. Vlădeasa- 1836m.

Pentru cei care nu pot participa la excursia de 3 zile, acesta este un bun prilej de a ajunge pe Vf. Vlădeasa într-o singură zi!

Vino cu noi să faci mișcare și să vezi locuri deosebite de la munte! Îți vei face noi prieteni și vei afla multe lucruri deosebite despre zonă!

Echipați corespunzător, drumeția la munte îți dezvăluie peisaje uimitoare!

Pentru a fi în siguranță, vei fi condus de către un ghid cu experiență de peste 25 ani pe munte.

 

Data: Duminică 19 martie 2017 ora 07.00- ora 21.00

Contribuția ta: 90 lei

Număr participanți: 20 persoane

 

Oferta include:

-transport cu autocarul

– ghid pe toată perioada excursiei

 

Ne vom deplasa cu autocarul până la poalele masivului Vlădeasa, de unde vom începe un urcuș de 2 ore până la cabana Vlădeasa- 1450m. La cabană se poate servi ceai. Aici ne vom întâlni cu grupul nostru care este la cabană de vineri seara.

Apoi vom face o drumeție spre Vf. Vlădeasa, pentru a admira frumusețile muntelui. Vom ajunge pe Vf. Vlădeasa-1836m, de unde se deschide o frumoasă panoramă asupra Carpaților: în zile însorite putem vedea Țibleșul, Rodnei, Călimaniul și chiar Retezatul sau Tatra!

Va trebui să aveți rucsac compact, fără plase sau pungi în mână, care să vă îngreuneze urcarea.

Întoarcerea la autocar se va face pe același traseu până la cabană iar de acolo vom urma alt traseu până în satul Rogojel, unde ne așteaptă autocarul. Vom ajunge la autocar în jurul orei 19, iar la ora 21 vom fi în Cluj.

Excursia se va desfășura indiferent de condițiile meteo deoarece vom merge pregătiți cu echipament adecvat sezonului.

Excursia se adresează și seniorilor, aceștia putând să opteze pentru drumeția până la Cabana Vlădeasa și acolo să aștepte întoarcerea participanților de pe vârf!

 

Transportul se va face cu un autocar Mercedes confort 4 stele.

Rezervarea se face numai pe adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com și devine efectivă în momentul efectuării plății.
Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu următoarele informații: numele participanților, un telefon de contact, adresa: județ, localitatea, strada, nr, apartament precum și seria și nr. cărții de identitate și facultativ un cont de Facebook. Fără aceste date cererea Dvs. nu va fi luată în considerare.

După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății, care trebuie făcută în maxim 48 ore.
La plecarea în excursie participanții vor semna un contract de donație în care sunt specificate și obligațiile participantului referitoare la parcurgerea traseului. Vă rugăm să aveți în vedere că vom parcurge trasee montane în care trebuie să respectați regulile prezentate și să vă asumați răsunderea pentru acțiunile întreprinse.

 

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.

În caz de renuțare după efectuarea plății, returnarea taxei se poate face până în data de 7 martie 2017, cu reținerea comisionului de procesare de 20 lei. După data de 7 martie 2017 banii nu se mai restituie dar se poate trimite altă persoană în locul celei care a renuntat.

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

 

Contact:

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393.

Data limită de înscriere: 17 martie 2017.

 

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este specialist în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

 

Dificultatea traseului: traseu mediu.
Necesită o bună pregătire fizică deoarece avem de urcat și apoi de coborât 700m diferență de nivel. Având în vedere că vom ajunge în zona alpină, s-ar putea să fie zăpadă, să ningă, să viscolească, chiar dacă la Cluj este cald și nu mai este zăpadă! Vă vom informa din timp asupra vremii de la Vlădeasa! Vom urca până la CabanaVlădeasa o diferență de nivel de 350m intr-o oră și jumătate, apoi vom lua o mică pauză. De aici începem urcușul spre Vf. Vlădeasa

 

Echipament obligatoriu: bocanci cu talpă groasă (de munte), pantaloni de munte, polar, rucsac mic, căciulă, bidon de apă, băț de drumeție.
Vă rugăm să nu veniți cu cizme de piele deorece acestea nu rezistă la zăpadă și gheață!

Echipament opțional: băț de drumeție.

Se recomandă să aveți și un termos cu ceai cald la plecare în drumeție. Ochelarii de soare sau de protecție contra vântului vă pot fi de mare folos pe creastă! De asemenea este recomandat să aveți asupra voastră și o cremă de protecție solară.

 

Obiective:

-Satul Rogojel, un sat răsfirat de munte situat la 1000m altitudine

-Cabana Vlădeasa 1450m

-Vf. Vlădeasa 1836m

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.