Excursii Cluj-Muntii Apuseni

Excursie de o zi in jurul Clujului

Excursie de o zi in jurul Clujului

Excursie la munte- Cluj- Apuseni- rezervatia naturala Scarita-Belioara si pestera Cosul Boului

Vino cu noi să faci mișcare în aer liber și să descoperi zone necunoscute ale Munților Apuseni!

Vom vizita o arie protejată faimoasă pentru peisajele deosebite și pentru speciile de plante și animale protejate pe care le adăpostește. Relieful calcaros a dat naoștere unor forme specifice: văi adânci, creste ascuțite și colți pe care te invit să le cunoști în perioada în care pădurea își schimbă culoarea!

Față de traseul pe care l-am parcurs în ultimii ani vom vizia și o peșteră pe care o vedem din depărtare dar accesul este dificil: Coșul Boului. Este vorba de o peoteră cu tavanul surpat, cu o deschidere uriașă, vizibilă de la zeci de kilometri.

Vom face un traseu nou, încercând să parcurgem zone noi, pe care nu le-am mai vizitat la excursiile anterioare.

Dacă ești aventurier și nu iți place să te împrietenești cu colegii de excursie sau îți place să alergi pe munte, nu ai nimerit în grupul potrivit! Aici mergem împreună, discutăm despre ceea ce vedem pe traseu, identificăm specii de plante și animale și nu în ultimul rând ne facem noi prieteni! Noi nu ne grăbim! Mergem încet, ardelenește, să avem timp să savurăm natura!

Pe traseu vom lua pauza de masă în natură!

Vom avea ocazia să identificăm specii de plante rare, să le descoperim habitatul lor, în cadrul unei arii protejate le nivel european, Situl Natura 2000 Trascău.
Vom identifica cîteva specii de plante medicinale și aromatice care pot fi culese tot timpul anului.

De asemenea, așa cum ne-am obișnuit în ultimul timp, vom continua lucrul cu harta, pe aplicații de mobil!

Nu în ultimul rînd ne vom distra și ne vom face noi prieteni!

Acest eveniment se adresează în exclusivitate adulților!

 

DATA: Sâmbătă 7 octombrie 2017 ora 07.00- 22.00

Număr participanți: 48 persoane

 

CONTRIBUȚIA TA: 90 lei

Contribuția include transport cu autocarul și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

 

OBIECTIVE:

-Masivul Trascău, inclus in Situl Natura 2000 Trascău

-Rezervația naturală Scărița-Belioara

-Peștera Coșul Boului

 

LOC DE PLECARE:

Plecarea va avea loc din Cluj-Napoca, strada A. Iancu nr. 80, din fața Liceului G. Cosbuc.

Întâlnirea pentru plecare va avea loc la ora 6.45, autocarul pleacă la ora 7 fix. Vă rugăm să luați toate măsurile pentru a ajunge la timp!

 

REZERVAREA SE FARCE NUMAI PE ADRESA DE EMAIL clubapuseni@gmail.com ȘI DEVINE EFECTIVĂ ÎN MOMENTUL EFECTUARII PLATII.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, adresa din CI, seria și nr CI și opțional un cont de Facebook.

După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății în maxim 48 ore.

Oferta include transport cu microbuzul și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.
Suma depusă nu se returnează indiferent de motiv.

Nu se iau în considerare mesajele trimise pe Facebook sau telefon, pentru orice comunicare vă rugăm să folosiți adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com!

Informațiile ulterioare referitoare la excursie vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Montan Apuseni. Vă rugăm să dați Join la eveniment, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul propus, în caz de forță majoră.
Excursia se ține pe orice vreme, deoarece vom merge echipați corespunzător. În caz de vreme complet nefavorabilă anularea excursiei se va face doar în seara de vineri.

În cazul anulării evenimentului din motive de forță majoră organizatorii vor returna integral sumele plătite în maxim 2 zile lucrătoare.

La plecarea în excursie participanții vor semna un contract în care sunt specificate și obligațiile participantului referitoare la parcurgerea traseului. Vă rugăm să aveți în vedere că vom parcurge trasee montane în care trebuie să respectați regulile prezentate și să vă asumați răsunderea pentru acțiunile întreprinse. Aici găsești contractul:

https://clubapuseni.ro/termeni-si-conditii-de-participare/

 

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

 

TRANSPORTUL se va face cu un autocar Mercedes confort 4 stele.

 

CONTACT:

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Turiștii vor fi însoțiți de către Dan Moisa, ghid de turism, specialist în protecția mediului și cu o experiență de peste 25 ani în drumeții montane.

 

Data limită de înscriere: 7 octombrie 2017

 

DIFICULTATEA TRASEULUI: MEDIU

Vom parcurge un traseu de aproximativ 9 ore, pe poteci marcate și nemarcate, prin pădure și pe pășune.
Diferență de nivel: 800m urcare, 800m coborâre.

 

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: rucsac mic, bocanci cu talpă groasă (de munte), pulover căduros, haină impermeabilă de ploaie/pelerină, bască de soare, pantaloni de munte-preferabil (pe cât posibil fără blugi, care rețin apa), bidon de apă- 2 litri, încălțăminte de rezervă (adidași), pantaloni de rezervă.

Vă rugăm să aveți asupra voastă cel puțin 2 litri de apă!

Vă rugăm să vă aduceți mâncarea de acasă deoarece mergem într-o zonă de munte fără magazine sau alte posibilități de aprovizionare!

 

ECHIPAMENT FACULTATIV:
băț de munte
-pachet cu haine de rezervă (rămâne la autocar): încălțăminte de rezervă (adidași, sandale), pantaloni de rezervă, tricou de rezervă- în caz de ploaie

-ochelari de soare

-cremă de protecție solară

 

Clubul Montan Apuseni este o asociație care promovează dezvoltarea durabilă în Apuseni prin promovarea turismului responsabil.

Donațiile obținute din aceste activități vor fi folosite pentru dezvoltarea activităților clubului și a Bazei Ecologice a clubului situată în satul Cheia, Cheile Rîmețului.

 

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este specialist în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.