Clubul Montan Apuseni

Excursii Apuseni cu plecare din Cluj

Excursie Bucuresti- Apuseni de Rusalii la pesteri

Excursie de Rusalii- La pesteri in Apuseni

15- 17 iunie 2019

Te invităm la o nouă aventură subterană în Apuseni.
Pentru al doilea an consecutiv ne vom stabili baza la Traditional Casa, o pensiune “altfel” din Runcuri, Masivul Pădurea Craiului.
Dacă la suprafața solului au fost descoperite aproape toate lucrurile, nu același lucru se poate spune despre subteranele Pământului!

Te invităm să explorezi adâncurile neumblate, unde vei avea ocazia să vezi lucruri deosebite, puțin cunoscute! Toate acestea sub îndrumarea unor ghizi-speologi, care vor fi gazdele noastre și ne vor duce în siguranță prin peșteri! Tu va trebui doar să îți aduci echipamentul de acasă- o salopetă sau un rând de haine de lucru.

Vom merge în Masivul Pădurea Craiului (Munții Apuseni), o zonă recunoscută pentru multitudinea de feneomene carstice întâlnite: peșteri, avene, izobucuri, doline!

DATA: Sîmbătă 15 iunie 2019 ORA 7.30- Luni 17 iunie 2019 ora 21.00

CONTRIBUȚIA TA: 440 Lei. Plata se poate face în 3 rate, prima rată de 140 lei

Locuri disponibile: 18 persoane

Vom vizita o zonă carstică cu peșteri neamenajate, unde vom învăța noțiuni de bază din T.S.A.- Tehnica Speologiei Alpine! Astfel, vom învăța să folosim hamul, casca, coarda, carabiniera. Ne vom familiariza cu lucrul cu coarda și cu echipamentul de speologie. Ca o încununare a antrenamentului pe care îl vom face vom vizita o peșteră deosebită, unde vom pune în practică cele învățate.

Vom parcurge o zonă carstică deosebită care adăpostește multe alte fenomene carstice!

Vom vizita de asemenea și câteva chei din zonă, în măsura timpului disponibil.

Vom locui 3 zile într-o locație rustică, deosebită- Tradițional Casa, unde vom avea acces la toate facilitățile moderne și unde ne putem găti cele necesare!

În fiecare zi microbuzul ne va transporta pe teren pentru a ajunge la obiectivele pe care le vom vizita!

Vom mânca din cele aduse de acasă iar seara și dimineața ne putem găti!

Vom identifica cîteva specii de plante medicinale și aromatice care pot fi culese tot timpul anului precum și arbori și arbuști și vom vedea de ce această zonă este o arie protejată.

Seara, la foc vom povesti întâmplări din peșteri precum și legende locale!

Nu în ultimul rînd ne vom distra și ne vom face noi prieteni!

Pe traseu ne vom ocupa ca tu să mergi în siguranță, astfel că vei fi condus și îndrumat de către un ghid cu 30 de ani experiență pe munte, un organizator și de către doi ghizi- speologi!

CONTRIBUȚIA TA:
– 440 Lei. Plata se poate face în 3 rate, prima rată de 140 lei la înscriere, următoarele de câte 150 lei. Ultima rată se va achita până la data de 1 iunie 2019.

Contribuția include:

-transport cu microbuzul din Cluj-Napoca la locația de cazare și la peșteri

-cazare la Tradițional Casa- o locație rustică, cu camere cu 2-5 saltele, 2 toalete și 2 dușuri pe hol. Locația dispune de sală de mese mare și bucătărie dotată cu toate utilitățile necesare.

-un ghid turistic

-un ghid- speolog pentru vizitarea peșterilor plus echipament necesar pentru vizitarea acestora

-taxe de vizitare a peșterilor și plata ghidului-speolog este inclusă în ofertă

Contribiția nu include:

-Mâncarea. Ne vom aduce mâncarea de acasă, în zonă nu există magazine. Pe traseul din zilele 2 și 3 vom putea opri la magazine prin sate.

Bucătăria cabanei este complet echipată, cu aragaz, frigider, tacâmuri, veselă.

OBIECTIVE:

-Situl Natura 2000 Pădurea Craiului, o zonă carstică deosebit de spectaculoasă

-Platoul carstic Runcuri, cu multe peșteri deosebite: Ciur Izbuc, Ciur Ponor, Doboș etc.

-vizitarea unei peșteri echipate pentru turism speologic, sub îndrumarea ghidului-speolog- durata 5-6 h

-zone carstice din Masivul Pădurea Craiului

-Cheile Albioarei, Cheile Videi, Cheile Lazuri, în măsura timpului disponibil.

LOC DE PLECARE:

Plecarea va avea loc din Cluj-Napoca, strada A. Iancu nr. 80, din fața Liceului G. Cosbuc.

Întâlnirea pentru plecare va avea loc la ora 7.15, autocarul pleacă la ora 7.30 fix.

Vom avea și un punct de preluare în Mănăștur!

Vă rugăm să luați toate măsurile pentru a ajunge la timp!

REZERVAREA SE FACE NUMAI PE ADRESA DE EMAIL clubapuseni@gmail.com ȘI DEVINE EFECTIVĂ ÎN MOMENTUL EFECTUARII PLATII.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact și opțional un cont de Facebook.

După primirea e-mailului de confirmare ești considerat membru susținător al Clubului Montan Apuseni și vei obține toate datele necesare efectuării plății în maxim 48 ore.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.
Suma depusă nu se returnează indiferent de motiv.

Nu se iau în considerare mesajele trimise pe Facebook sau telefon, pentru orice comunicare vă rugăm să folosiți adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com!

Informațiile ulterioare referitoare la excursie vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Montan Apuseni.

Vă rugăm să dați Join la eveniment, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul propus, în caz de forță majoră.
Excursia se ține pe orice vreme, deoarece vom merge echipați corespunzător. În caz de vreme complet nefavorabilă anularea excursiei se va face doar în seara de vineri.

În cazul anulării evenimentului din motive de forță majoră organizatorii vor returna integral sumele plătite în maxim 2 zile lucrătoare.

La plecarea în excursie participanții vor semna un contract în care sunt specificate și obligațiile participantului referitoare la parcurgerea traseului. Vă rugăm să aveți în vedere că vom parcurge trasee montane în care trebuie să respectați regulile prezentate și să vă asumați răsunderea pentru acțiunile întreprinse. Aici găsești contractul:

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

TRANSPORTUL se va face cu un Microbuz Mercedes.

CONTACT:

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, ghid de turism, expert în protecția mediului și cu o experiență de peste 30 ani în drumeții montane.

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

DIFICULTATEA TRASEULUI: MEDIU-DIFICIL

Vom parcurge trasee pe văi și doline care necesită experiență la umblat pe munte.

Pentru peșterile pe care le vom vizita, traseul se va parcurge sub îndrumare ghizilor dar necesită parcurgerea unor galerii în care este noroi, apă și care în unele porțiuni necesită folosirea tehnici de speologie alpină- cățărare, târăș, coborâre pe coardă etcpentru a depăși anumite obstacole de pe traseu. Toata acestea se vor face în deplină siguranță, sub îndrumarea ghizilor speologi. Vizitarea peșterilor se va face în trei grupuri.

Excursia se adresează persoanelor care nu suferă de boli cronice sau de claustrofobie.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: rucsac, bocanci de munte, pulover căduros, haină impermeabilă de ploaie/pelerină, geacă de munte, bască de soare, căciulă, pantaloni de munte (fără blugi, care rețin apa), lanternă-frontală, bidon de apă- 2 litri, sandale (adidași) pentru parcurgerea cheilor prin apă.

Vă rugăm să vă aduceți mâncarea de acasă deoarece mergem într-o zonă de munte fără magazine sau alte posibilități de aprovizionare!

ECHIPAMENT OBLIGATORIU PENTRU VIZITAREA PEȘTERILOR:

-cizme de cauciuc

-salopetă impermeabilă sau salopetă de pânză. Salopeta poate fi și un rând de haine vechi, pe care nu le mai porți. Trebuie să aveți în vedere că temperatura în peșteră este de 6-8 grade, deci este răcoare.

-cască de protecție

-mănuși subțiri

-frontală cu baterii sau acumulatori de schimb, care să reziste la două ture de 6 ore. Recomandarea este să aveți fiecare două surse de lumină. De preferat frontale cu sistem de prindere pe cască, pentru a avea mâinile libere.

-șosete groase

-un rucsac mic, pentru a transporta în peșteră cele necesare- lanternă, o haină etc.

Trebuie să aveți în vedere că echipamentul folosit în peșteră se va murdări cu argilă care iese greu la spălat iar pe parcurs se poate uda!
De asemenea, să aveți in vedere că vom vizita 2-3 peșteri în două zile diferite, deci va trebui să folosim echipamentul de peșteră în două zile consecutive.

Alte detalii despre echipament veți primi după înscriere.

ECHIPAMENT FACULTATIV:
băț de munte

-termos cu ceai fierbinte
-pachet cu haine de rezervă: încălțăminte de rezervă (adidași), pantaloni de rezervă, tricou de rezervă, șosete

-ochelari de soare

Clubul Montan Apuseni este o asociație care promovează dezvoltarea durabilă în Apuseni prin promovarea turismului responsabil.

Donațiile obținute din aceste activități vor fi folosite pentru dezvoltarea activităților clubului și a Bazei Ecologice a clubului situată în satul Cheia, Cheile Rîmețului.

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este expert în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

Dacă ești aventurier și nu iți place să te împrietenești cu colegii de excursie sau îți place să alergi pe munte, nu ai nimerit în grupul potrivit! Aici mergem împreună, discutăm despre ceea ce vedem pe traseu, identificăm specii de plante și animale și nu în ultimul rând ne facem noi prieteni! Noi nu ne grăbim! Mergem încet, ardelenește, să avem timp să savurăm natura!

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.