Clubul Montan Apuseni

Excursie Cluj- Faget

Excursie in imprejurimile Clujului- Faget

Excursie la Pădurea Făget, duminica 21 ianuarie 2018

Te invităm la o excursie gratuită în împrejurimile Clujului, în Pădurea Făget.

Scopul acestei excursii este mișcarea în natură, cunoașterea activităților Clubului Montan Apuseni precum și crearea de noi relații de prietenie între participanți.

Vom avea ocazia să facem mișcare pe poteci, prin pădure și să descoperim noi trasee, alaturi de buni cunoscători ai Făgetului!

În pauzele de pe traseu ne vom cunoaște mai bine, vom vedea ce pasiuni comune avem și vă vom prezenta și următoarele activități.

Vom face și o slănină friptă, deci vă rog să vă aduceți cu voi slănina, brișca și ceapa. Dacă nu vă place slănina, puteți aduce un cârnaț pentru prăjit.

Puteți aduce și animale de companie, dacă sunt prietenoase cu participanții !

 

DATA:

Duminică 21 ianuarie 2018 ora 10.00- 18.00

 

LOCUL PLECĂRII:

Cartierul Mănăștur, prima stație de tramvai (Strada Primăverii).

 

REZERVARE:

Nu trebuie rezervare dar vă rugăm să dați Join la eveniment, să putem estima numărul participanților.

Participarea la această excursie nu presupune costuri, doar acceptarea condițiilor de participare prezentate de către organizatori.

Vă rugăm să fiți prezenți la timp, la ora 10.00 se pleacă pe traseu!

Nu trimiteți mesaje pe Facebook sau SMS, veniți la timp!

 

TRASEUL PROPUS:

Cartierul Mănăștur- traseu prin pădure spre Cabana Veche- Vf. Peana 826m- Mănăștur

 

CONTACT:

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Ghid: Florin Flueraș, bun cunoscător al Făgetului.

Organizator: Dan Moisa, tel. 0744 776 393

 

DIFICULTATEA TRASEULUI: MEDIU
Traseul presupune urcarea prin pădure, timp de 3-4 ore, a unei diferențe de nivel de 500m. După aceasta, vom urma traseul de întoarcere care durează 3 ore.

Vă rog să aveți în vedere că ne vom întoarce în jurul orei 18.00.

Traseul este recomandat participanților cu un minim de pregătire fizică.

Puteți aduce cu voi și copii daca au mai parcurs trasee prin Făget.

Trebuie să aveți în vedere că va fi o excursie de iarnă, deci s-ar putea să fie zăpadă, frig și vânt,

de aceea vă rugăm să țineți cont de recomandările care pe care vi le vom face înainte de plecarea în excursie și să vă pregătiți echipamentul adecvat.

Excursia se ține indiferent de condițiile meteo, deoarece vom veni pregătiți cu echipamentul necesar.

Masa de prânz o vom servi pe traseu, așa că va trebui să vă aduceți mâncare de acasă.

Și pentru că siguranța ta este primul nostru obiectiv, vom face tot ceea ce este posibil să parcurgi traseul în deplină siguranță. Astfel, vor fi doi organizatori cu experiență pe munte care se vor ocupa ca tu să nu ai nici o problemă pe traseu. Organizatorii sunt bine pregătiți, buni cunoscători ai zonei și cu echipament de prim ajutor necesar.
Pe traseu îți vom povesti despre Rezervația naturală Făgetul Clujului, pe care o vom vizita. Vom identifica specii de arbori și habitate și vom povesti despre viețuitoarele din zonă precum și istorii interesante despe zonă.

 

Persoanele înscrise declară că participă pe proprie răspundere la această activitate și că vor respecta întocmai indicațiile organizatorilor. Drumeția montană este o activitate se desfășoară în natură și care este supusă unor riscuri naturale (meteo, tectonice, faună, vegetație).
Prin urmare există un anumit nivel de pericol obiectiv de accidentare care nu poate fi prevenit sau redus la zero de către organizatori. Participanții sunt supuși unor riscuri pe care trebuie să și le asume și pentru a căror reducere trebuie să conlucreze atât cu organizatorii cât și cu ceilalți participanți.

Pe traseu turiștii vor urma ghidul pe traseul stabilit.
Nimeni nu poate merge înaintea ghidului sau în spatele organizatorilor pe traseu. Orice probleme ivită se vor raporta ghidului, care se va ocupa de rezolvarea lor. Orice persoană care depășește ghidul este considerată în afara excursiei și organizatorii își rezervă dreptul de a o exclude din grup dacă nu respectă regulile impuse.
Organizatorii nu își asumă nici o responsabilitate pentru evenimentele petrecute în cazul în care turistul nu a respectat indicațiile organizatorilor.
În cazul minorilor, responsabilitatea pentru comportamentul lor revine părinților sau persoanei însoțitoare.

Consumul de băuturi alcoolice este interzis pe traseu, înainte de plecarea pe traseu precum si pe toată perioada parcurgerii traseului. Se permite consumul de alcool după parcurgerea traseului, la un local.

Deoarece promovăm turismul responsabil și un stil de viață sănătos, fumatul nu este permis pe traseu, în timpul deplasării. Ca o excepție se permite fumatul în pauze, în spații deschise, la o distanță de minim 5 m de ceilalți participanți.

Organizatorii pot modifica traseul în orice moment al excursiei dacă consideră ca este necesar pentru securitatea participanților. Deciziile care se iau în excursie aparțin în exclusivitate organizatorului și nu constiuie subiectul unor dezbateri sau negocieri pe perioada desfășurării excursiei.

 

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

-pantaloni de munte, rucsac mic (ghiozdan școlar), bocanci cu talpă groasă (de munte), pulover căduros- polar, mănuși de iarnă, geacă impermeabilă, căciulă, bidon de apă- 1-2 litri, eventual termos cu ceai cald.

 

OBIECTIVE :

-Pădurea Făget, declarată rezervație naturală

 

Clubul Montan Apuseni este o asociație care promovează dezvoltarea durabilă în Apuseni prin promovarea turismului responsabil.

Donațiile obținute din aceste activități vor fi folosite pentru dezvoltarea activităților clubului și a Bazei Ecologice a clubului situată în satul Cheia, Cheile Rîmețului.

 

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este expert în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.