Clubul Montan Apuseni

Excursie la Faget- Cluj

Te invităm la o excursie gratuită în împrejurimile Clujului, în Făget.
Scopul acestei excursii este mișcarea în natură precum și crearea de noi relații de prietenie între participanți.
Vom avea ocazia să parcurgem o rezervație naturală, să identificăm specii de arbori și habitate și să facem mișcare pe poteci, prin pădure.
În pauzele de pe traseu ne vom cunoaște mai bine, vom vedea ce pasiuni comune avem și vă vom prezenta și activitățile Clubului Montan Apuseni.
Vom face și o slănină friptă, deci vă rog să vă aduceți cu voi slănina, brișca și ceapa. Dacă nu vă place slănina, puteți aduce un cârnaț pentru prăjit.

Data: Sâmbătă 28 ianuarie 2017 ora 9.30- 18.30
Locul plecării: cartierul Mănăștur, prima stație de tramvai.
Rezervare: Nu trebuie rezervare dar vă rugăm să dați Join la eveniment, să putem estima numărul participanților.
Participarea la această excursie nu presupune costuri, doar acceptarea condițiilor de participare prezentate de către organizatori.

Traseul propus:
Cartierul Mănăștur- Cabana veche- Fântâna lui Bilașcu- Vf. Peana 832 m.
De aici vom face întoarcerea pe la Casele Micești și Cabana Veche până în Mămăștur sau Zorilor.

Contact:
e-mail: clubapuseni@gmail.com
web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.
Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, cu peste 25 ani experiență în parcurgerea traseelor montane.

Dificultatea traseului: mediu.
Presupune urcarea prin pădure, timp de 4 ore, a unei diferențe de nivel de 500m. După aceassta, vom urma traseul de întoarcere care durează 3 ore.
Vă rog să aveți în vedere că este un traseu lung, ceea înseamnă că ne vom întoarce în jurul orei 18.30.
Traseul este recomandat participanților cu o bună pregătire fizică și fără probleme de sănătate.
Trebuie să aveți în vedere că va fi o excursie de iarnă, deci s-ar putea să fie frig, zăpadă mare, vînt, ceață, de aceea vă rugăm să țineți cont de recomandările care pe care vi le vom face înainte de plecarea în excursie și să vă pregătiți echipamentul adecvat.

Masa de prânz o vom servi pe traseu, așa că va trebui să vă aduceți mâncare de acasă.
Drumeția se va desfășura indiferent de condițiile meteo, deoarece vom merge echipați corespunzător.
Și pentru că siguranța ta este primul nostru obiectiv, vom face tot ceea ce este posibil să parcurgi traseul în deplină siguranță. Astfel, vor fi doi organizatori cu experiență pe munte care se vor ocupa ca tu să nu ai nici o problemă pe traseu. Organizatorii sunt bine pregătiți, buni cunoscători ai zonei și cu echipament de prim ajutor necesar.
Pe traseu îți vom povesti despre Rezervația naturală Făgetul Clujului, pe care o vom vizita. Vom identifica specii de arbori și habitate și vom povesti despre viețuitoarele din zonă precum și istorii interesante despe zonă.

Persoanele înscrise declară că participă pe proprie răspundere la această activitate și că vor respecta întocmai indicațiile organizatorilor. Drumeția montană este o activitate se desfășoară în natură și care este supusă unor riscuri naturale (meteo, tectonice, faună, vegetație).
Prin urmare există un anumit nivel de pericol obiectiv de accidentare care nu poate fi prevenit sau redus la zero de către organizatori. Participanții sunt supuși unor riscuri pe care trebuie să și le asume și pentru a căror reducere trebuie să conlucreze atât cu organizatorii cât și cu ceilalți participanți.

Echipament obligatoriu: pantaloni de munte, rucsac mic (ghiozdan școlar), bocanci cu talpă groasă (de munte), pulover căduros, geacă groasă, impermeabilă, căciulă, mănuși, bidon de apă- 1-2 litri, termos cu ceai cald, parazăpezi, băț de drumeție.

Obiective:
-Pădurea Făget, declarată rezervație naturală
-Vf. Peana, cel mai înalt din jurul Clujului- 832m

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.