Clubul Montan Apuseni

Excursie la munte Cluj – Apuseni – Cheile Silosului

Excursie la Cheile Silosului – Cheile Plaiului Cetatea Colțești

 

Vino cu noi să faci mișcare în aer liber și să descoperi zone necunoscute ale Munților Apuseni! Excursiile noastre se adresează atât începătorilor precum și celor care doresc să parcurgă trasee noi în natură, în grup mare, pentru a cunoaște oameni pasionați de drumeții și natură.

Profită de ultimele zile de toamnă și vino cu noi să te distezi în natură!
Te vei relaxa și vei cunoaște oameni noi, iubitori de munte!

Îți propunem o excursie în care vom vizita Depresiunea Trascău și două chei atipice, săpate în Masivul Bedeleu: Cheile Siloșului și Cheile Plaiului. De asmenea, vom vedea și cîteva mici cascade.
La întoarcere vom vizita și Cetatea Trascăului, situată într-un loc pitoresc, desupra depresiunii.

 

Vom învăța ce este carstul, vom identifica specii de plante protejate și vom vedea Cheile Aiudului și Depresiunea Trascău de la înălțime.

Traseul este unul mediu, necesitând parcuregerea unei diferențe de nivel de 800m și o drumeție solicitantă. Din acest motiv nu recomandăm participarea copiilor.

Masa de prânz o vom servi pe munte, așa că va trebui să vă aduceți mâncare de acasă.

Drumeția se va desfășura indiferent de condițiile meteo, deoarece vom merge echipați corespunzător.

 

Obiective:

-Cheile Plaiului

-Cheile Siloșului

-Platoul carstic Bedeleu

-Depresiunea Trascău

Data: Sîmbătă 3 Decembrie 2016 ora 08.00- 20.00

Contribuția ta: 90 lei.

Daca participi la excursiile din 2 si 3 decembrie, contributia ta este de 150 lei, in loc de 180 lei!

Număr participanți: 20 persoane

Rezervarea se face numai pe adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com și devine efectivă în momentul efectuării plății.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu următoarele informații: numele participanților, un telefon de contact, adresa: județ, localitatea, strada, nr, apartament precum și seria și nr. cărții de identitate și facultativ un cont de Facebook. Fără aceste date cererea Dvs. nu va fi luată în considerare.

După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății, care trebuie făcută în maxim 48 ore.


La plecarea în excursie participanții vor semna un contract de donație în care sunt specificate și obligațiile participantului referitoare la parcurgerea traseului. Vă rugăm să aveți în vedere că vom parcurge trasee montane în care trebuie să respectați regulile prezentate și să vă asumați răsunderea pentru acțiunile întreprinse.

 

Transportul se va face cu un autocar Mercedes confort 4 stele.

Oferta include transport cu microbuzul și doi ghizi turistici pe toată perioada excursiei.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.

În caz de renuțare după efectuarea plății, returnarea taxei se poate face până în data de 23 noiembrie 2016, cu reținerea comisionului de procesare de 20 lei. După data de 23 noiembrie 2016 banii nu se mai restituie dar se poate trimite altă persoană în locul celei care a renuntat.

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

 

Contact:

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, cu peste 25 ani experiență în parcurgerea traseelor montane.

Data limită de înscriere: 2 decembrie 2016.

Dificultatea traseului: mediu-dificil, datorită diferenței de nivel.
Diferența de nivel: 800 m urcare, 800 coborâre.

Este un traseu care pe prima porțiune va necesita un urcuș susținut, prin Cheile Plaiului, pentru a ajunge pe Platoul Bedeleu. După ce am ajuns pe platou vom începe o coborâre spre Cetatea Colțesti, prin Cheile Siloșului.

 

Echipament obligatoriu: pantaloni de munte, rucsac mic (ghiozdan școlar), bocanci cu talpă groasă (de munte), pulover căduros, haină impermeabilă de ploaie sau pelerină de ploaie, bidon de apă.

Echipament opțional: băț de munte.

 

Clubul Montan Apuseni este o asociație care promovează dezvoltarea durabilă în Apuseni prin promovarea tursimului responsabil.

Donațiile obținute din aceste activități vor fi folosite pentru dezvoltarea activităților clubului și a bzaei Ecologice a clubului situată în satul Cheia, Cheile Rîmețului.

 

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este specialist în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

 

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.