Clubul Montan Apuseni

Excursie la munte Cluj – Muntii Apuseni – Muntele Vulcan

Excursie pe Muntele Vulcan.

Vino cu noi să faci mișcare în aer liber și să descoperi zone necunoscute ale Munților Apuseni! Excursiile noastre se adresează atât începătorilor precum și celor care doresc să parcurgă trasee în natură, în grup mare, pentru a cunoaște oameni pasionați de drumeții și natură.

Te invit să participi la o excursie de toamnă care îți va solicita mușchii și îți va dezvălui una din cele mai puțin cunoscute dar spectaculoase zone din Apuseni, Masivul Vulcan.

Vom vizita un masiv calcaros, cu un traseu prin pădure, pe poteci de munte, pentru a vizita această zonă neumblată. Traseul este unul pitoresc de dificultate medie.

Vom urca din Buceș-Vulcan pe creata muntelui, apoi ne vom întoarce la autocar pe un traseu în circuit, cu frumoase prspective asupra zonei.

Vom avea ocazia să identificăm specii de plante rare, să le descoperim habitatul lor.
Vom identifica cîteva specii de plante medicinale și aromatice care pot fi culese tot timpul anului.

De asemenea, așa cum ne-am obișnuit în ultimul timp, vom continua lucrul cu harta și busola!

Traseul se adresează și seniorilor, deoarece excursia are un traseu medi de parcurs.

Nu în ultimul rînd ne vom distra și ne vom face noi prieteni!

Data: Vineri 2 decembrie 2016 ora 08.00- 21.00

Număr participanți: 48 persoane

Prețul include transport cu autocarul și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

Contribuția ta: 90 lei

Rezervarea se face numai pe adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com și devine efectivă în momentul efectuării plății.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu următoarele informații: numele participanților, un telefon de contact, adresa: județ, localitatea, strada, nr, apartament precum și seria și nr. cărții de identitate și facultativ un cont de Facebook. Fără aceste date cererea Dvs. nu va fi luată în considerare.

După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății, care trebuie făcută în maxim 48 ore.
La plecarea în excursie participanții vor semna un contract de donație în care sunt specificate și obligațiile participantului referitoare la parcurgerea traseului. Vă rugăm să aveți în vedere că vom parcurge trasee montane în care trebuie să respectați regulile prezentate și să vă asumați răsunderea pentru acțiunile întreprinse.

Transportul se va face cu un autocar Mercedes, confort clasa A.

Prețul include transport cu autobuzul și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.

În caz de renuțare după efectuarea plății, returnarea taxei se poate face până în data de 22 noiembrie 2016, cu reținerea comisionului de procesare de 20 lei. După data de 22 noiembrie 2016 banii nu se mai restituie dar se poate trimite altă persoană în locul celei care a renuntat.

Nu se pot muta banii de la o excursie la alta!

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

Contact:

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, cu peste 25 ani experiență în drumețiile montane.

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Turiștii vor fi însoțiți de către Dan Moisa, ghid de turism, specialist în protecția mediului și cu o experiență de peste 25 ani în drumeții montane.

 

Data limită de înscriere: 1 decembrie 2016

Dificultatea traseului: mediu.

Se va parcurge un traseu de aproximativ 5 ore, pe dealuri și drumuri forestiere, cu o diferență de nivel de 400m urcare și 400m coborîre.

Echipament obligatoriu: rucsac mic, bocanci cu talpă groasă (de munte), pulover căduros, haină impermeabilă de ploaie/pelerină, bască de soare, pantaloni de munte-preferabil (pe cât posibil fără blugi, care rețin apa), bidon de apă, încălțăminte de rezervă (adidași), pantaloni de rezervă.

Vă rugăm să aveți asupra voastă cel puțin 2 litri de apă!

Vă ruăm să vă aduceți mîncarea de acasă deoarece mergem într-o zonă de munte fără magazine sau alte posibilități de aprovizionare!

Echipamen facultativ: băț de munte (băț de schi).
Obiective:

-Masicul calcaros Vulcan

-Valea Arieșului

Clubul Montan Apuseni este o asociație care promovează dezvoltarea durabilă în Apuseni prin promovarea tursimului responsabil.

Donațiile obținute din aceste activități vor fi folosite pentru dezvoltarea activităților clubului și a bzaei Ecologice a clubului situată în satul Cheia, Cheile Rîmețului.

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este specialist în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.