Narcise Piatra Cetii

Excursie la narcise la Intregalde si Piatra Cetii 2019

Narcise la Cheile Întregalde și Piatra Cetii- sâmbătă 4 mai 2019

Vino cu noi să faci mișcare în aer liber și să descoperi zone puțin umblate ale Munților Apuseni!

De data aceasta vom vizita 3 rezervații naturale deosebite, faimoase pentru prezența narciselor în luna mai: Cheile Întregalde, Poienile cu Narcise de la Tecșești și Piatra Cetii.

DATA: Sâmbătă 4 mai 2019 ora 07.00- 22.00

CONTRIBUȚIA TA: 100 lei

Dacă participi și la excursia de miercuri 1 mai 2019 la Muntele Vulcan contribuția ta este de 170 lei în loc de 210 lei pentru ambele excursii!

OBIECTIVE:

-Situl Natura 2000 Trascău, adăpostind o mulțime de specii rare și protejate

-Valea Galdei cu Gheile Găldei

-Rezervațiile naturale Cheile Întregalde, Poienile cu Narcise de la Tecșești și Piatra Cetii

-Satul tradițional Tecșești, situat pe munte, la 1000m altitudine.

Vom urca din Întregalde spre Tecșești peste Muntele Cetii unde vom admira narcisele înflorite iar apoi vom parcurge un traseu nou pe sub Piatra Cetii, un traseu care ne duce pe la cele trei formațiuni stâncoase- călugării și la o peșteră ascunsă!  

Excursiile noastre se adresează atât începătorilor precum și celor care doresc să parcurgă trasee în natură, pentru a cunoaște oameni pasionați de drumeții și natură.

Vom parcurge zona montană pe timp de primăvară, vei face mișcare în natură, vei învăța ce înseamnă spiritul de echipă și vei cunoaște oameni pasionați de natură!

Te invit să participi la o excursie de primăvară care îți va solicita mușchii și îți va dezvălui una din cele mai spectaculoase zone din Apuseni, Masivul Trascău.

Vom vizita un masiv impunător, cu un traseu prin pădure, pe poteci de munte, pe stînci, pentru a admira narcisele înflorite.

Vom avea ocazia să identificăm specii de plante rare, să le descoperim habitatul lor.
Vom identifica cîteva specii de plante medicinale și aromatice care pot fi culese tot timpul anului.

De asemenea, așa cum ne-am obișnuit în ultimul timp, vom continua lucrul cu harta, pe aplicații de mobil!

Nu în ultimul rînd ne vom distra și ne vom face noi prieteni!

Vă rugăm să vă aduceți mâncare deoarece mergem într-o zonă de munte fără magazine sau alte posibilități de aprovizionare! Pauza de masă o vom lua pe traseu, la amiază!
Vom identifica cîteva specii de arbori și arbuști și avea panorame asupra Apusenilor.
Pe traseu ne vom ocupa ca tu să mergi în siguranță, astfel că vei fi condus și îndrumat de către un ghid cu 30 de ani experiență pe munte!
Vă rugăm să veniți echipați cu cele necesare, conform listei, deoarece aceasta este o excursie la munte! Dacă aveți neclarități asupra echipamentului vă rugăm să ne contactați!
Din motive de securitate la această excursie nu sunt admiși minorii.

Dacă ești aventurier și nu iți place să te împrietenești cu colegii de excursie sau îți place să alergi pe munte, nu ai nimerit în grupul potrivit! Aici mergem împreună, discutăm despre ceea ce vedem pe traseu, identificăm specii de plante și animale și nu în ultimul rând ne facem noi prieteni! Noi nu ne grăbim! Mergem încet, ardelenește, să avem timp să savurăm natura!

DATA:
SÂMBĂTĂ 4 MAI 2019, ora 07.00- 22.00
Număr participanți: 48 persoane
CONTRIBUȚIA TA: 100 lei

Dacă participi și la excursia de miercuri 1 mai 2019 la Muntele Vulcan contribuția ta este de 170 lei în loc de 210 lei pentru ambele excursii!


Contribuția include transport cu un autocar Mercedes confort 4 stele și ghid turistic pe toată perioada excursiei, plus un organizator.

LOC DE PLECARE:
Plecarea va avea loc din Cluj-Napoca, strada A. Iancu nr. 80, din fața Liceului G. Cosbuc.
Întâlnirea pentru plecare va avea loc sâmbătă 4 mai 2019 la ora 6.45, autocarul pleacă la ora 7.00 fix.
Vă rugăm să luați toate măsurile pentru a ajunge la timp, autocarul nu așteaptă pe nimeni!
Vom avea stații de preluare a participanților și in Zorilor, după sensul giratoriu de la Observator precum și în Turda, la sensul giratoriu.
Nu trebuie confirmat locul de îmbarcare, doar să fiți prezenți la timp la locul de îmbarcare.

REZERVAREA SE FACE NUMAI PE ADRESA DE EMAIL clubapuseni@gmail.com ȘI DEVINE EFECTIVĂ ÎN MOMENTUL EFECTUARII PLATII.
Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, opțional un cont de Facebook.
După primirea e-mailului de confirmare veți fi considerat susținător al Clubului și veți obține toate datele necesare efectuării plății în maxim 48 ore.
Oferta include transport cu autocarul, ghid turistic și un organizator pe toată perioada excursiei.
Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.
Suma depusă nu se returnează indiferent de motiv.
Nu se iau în considerare mesajele trimise pe Facebook sau telefon, pentru orice comunicare vă rugăm să folosiți adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com!

Informațiile ulterioare referitoare la excursie vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Montan Apuseni.
Vă rugăm să dați Join la eveniment, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul propus, în caz de forță majoră.
Excursia se ține pe orice vreme, deoarece vom merge echipați corespunzător. În caz de vreme complet nefavorabilă anularea excursiei se va face doar în seara de vineri.
În cazul anulării evenimentului din motive de forță majoră organizatorii vor returna integral sumele plătite în maxim 2 zile lucrătoare.
La plecarea în excursie participanții vor semna un contract în care sunt specificate și obligațiile participantului referitoare la parcurgerea traseului. Vă rugăm să aveți în vedere că vom parcurge trasee montane în care trebuie să respectați regulile prezentate și să vă asumați răsunderea pentru acțiunile întreprinse. Aici găsești contractul:
https://clubapuseni.ro/termeni-si-conditii-de-participare/

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

CONTACT:
Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, ghid de turism, expert în protecția mediului și cu o experiență de peste 30 ani în drumeții montane.
e-mail: clubapuseni@gmail.com
web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Data limită de înscriere: 30 aprilie 2019

DIFICULTATEA TRASEULUI: MEDIU
Vom parcurge un traseu de aproximativ 7-8 ore, pe poteci marcate, prin pădure, pe pășune și pe drumuri de munte. Dificultatea traseului este dată de unele porțiuni de urcare pe pante abrupte, prin pădure și de coborâri abrupte pe grohotișuri. Diferență de nivel cumulată: 700m urcare, 700m coborâre.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: rucsac mic, bocanci de munte, pulover căduros, geacă călduroasă impermeabilă (fără paltoane de bumbac!), căciulă, mănuși, pantaloni de munte (fără blugi, care rețin apa), lanternă-frontală, bidon de apă- 2 litri.
-pachet cu haine de rezervă (rămâne la autocar): încălțăminte de rezervă (adidași), pantaloni de rezervă, tricou de rezervă, șosete
-ochelari de soare

AVERTISMENT:
Deoarece este o drumeție pe timp de primăvară la munte vă rugăm să aveți încălțămintea de munte corespunzătoare, astfel ne vom vedea obligați să vă interzicem accesul pe traseu fără a vă returna contribuția!
Vă rugăm să nu veniți cu cizme de piele, boots sau cu pantofi de alergare deoarece acestea nu sunt încălțăminte de munte și nu rezistă la zăpadă, gheață, apă, contuzii și frig!

ECHIPAMENT FACULTATIV:
-băț de munte
-termos cu ceai fierbinte

Clubul Montan Apuseni este o asociație care promovează dezvoltarea durabilă în Apuseni prin promovarea turismului responsabil.
Donațiile obținute din aceste activități vor fi folosite pentru dezvoltarea activităților clubului și a Bazei Ecologice a clubului situată în satul Cheia, Cheile Rîmețului.

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este expert în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.