Excursie in Transilvania

Excursie organizata la munte, Scarita Belioara- Cheile Runcului

Traversare Băișoara- Scărița Belioara- Cheile Runcului

Te invităm la o nouă excursie organizata la munte cu plecare din Cluj.  Vom face o drumeție de o zi în care vom străbate o zonă pitorească a Munților Apuseni.

Data: Sâmbătă 17 noiembrie 2018

Contribuția ta: 100 lei

Vino cu noi să faci mișcare în natură și să descoperi un traseu inedit!

Vom parcurge zona alpină pe timp de toamnă, vei face mișcare în natură , ei învăța ce înseamnă spiritul de echipă și vei cunoaște oameni pasionați de natură!

Vom parcurge un traseu cu plecare din Stațiunea Muntele Băișorii și cu sosire în Cheile Runcului. Vom traversa pe un traseu în mare parte nou, pentru a descoperi alte frumuseți ale masivului Muntelule Mare. Astfel, am ales un traseu nou care ne va duce din stațiune pe la Zăpodie și apoi la Scărița-Belioara, pe Șesul Craiului. De aici vom continua pe un traseu nou pe pârâul Belioara până Lunca Largă iar apoi Cheile Runcului, care ne va scoate la autocar la ceas de seară.

Traseul  nu are portiuni dificile dar este solicitant datorită lungimii sale. Este un bun prilej de a îți îmbunătăți condiția fizică.

Vă rugăm să vă aduceți mâncare deoarece mergem într-o zonă de munte fără magazine sau alte posibilități de aprovizionare! Pauza de masă o vom lua pe traseu, la amiază!

Vom identifica cîteva specii de arbori și arbuști și vom vedea de ce această zonă este o arie protejată.

De asemenea, așa cum ne-am obișnuit în ultimul timp, vom continua lucrul cu harta, pe aplicații de mobil!

Nu în ultimul rînd ne vom distra și ne vom face noi prieteni!

Pe traseu ne vom ocupa ca tu să mergi în siguranță, astfel că vei fi condus și îndrumat de către un ghid cu 30 de ani experiență pe munte!

Vă rugăm să veniți echipați cu cele necesare, conform listei, deoarece aceasta este o excursie la înălțime! Dacă aveți neclarități asupra echipamentului vă rugăm să ne contactați!

Dacă ești aventurier și nu iți place să te împrietenești cu colegii de excursie sau îți place să alergi pe munte, nu ai nimerit în grupul potrivit! Aici mergem împreună, discutăm despre ceea ce vedem pe traseu, identificăm specii de plante și animale și nu în ultimul rând ne facem noi prieteni! Noi nu ne grăbim! Mergem încet, ardelenește, să avem timp să savurăm natura!

DATA:

SÂMBĂTĂ 17  NOIEMBRIE 2018 ora 06.30- 21.00

Număr participanți: 48 persoane

CONTRIBUȚIA TA: 100 lei

Contribuția include transport cu autocarul din Cluj-Napoca și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

OBIECTIVE:

-Masivul Muntele Mare cu satul de vară Zăpodie

-Rezervația naturală Scărița-Belioara

-Rezervația naturală Cheile Runcului

LOC DE PLECARE:

Plecarea va avea loc din Cluj-Napoca, strada A. Iancu nr. 80, din fața Liceului G. Cosbuc.

Întâlnirea pentru plecare va avea loc sâmbătă 17 noiembrie 2018 la ora 6.15, autocarul pleacă la ora 6.30 fix.

Vom avea si alte două puncte de plecare pe traseu:

-din cartierul Manastur, în stația de autobuz din fața fostului magazin BILLA. Aici întâlnirea pentru plecare va avea loc la ora 6.30!

-Floresti, din statia de peste drum de Primarie, la ora 6.40.

Vă rugăm să luați toate măsurile pentru a ajunge la timp, autocarul nu așteaptă pe nimeni!

REZERVAREA SE FACE NUMAI PE ADRESA DE EMAIL clubapuseni@gmail.com ȘI DEVINE EFECTIVĂ ÎN MOMENTUL EFECTUARII PLATII.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, opțional un cont de Facebook.

După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății în maxim 48 ore.

Oferta include transport cu autocarul și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.

Suma depusă nu se returnează indiferent de motiv.

Nu se iau în considerare mesajele trimise pe Facebook sau telefon, pentru orice comunicare vă rugăm să folosiți adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com!

Informațiile ulterioare referitoare la excursie vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Montan Apuseni.

Vă rugăm să dați Join la eveniment, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul propus, în caz de forță majoră.

Excursia se ține pe orice vreme, deoarece vom merge echipați corespunzător. În caz de vreme complet nefavorabilă anularea excursiei se va face doar în seara de vineri.

În cazul anulării evenimentului din motive de forță majoră organizatorii vor returna integral sumele plătite în maxim 2 zile lucrătoare.

La plecarea în excursie participanții vor semna un contract în care sunt specificate și obligațiile participantului referitoare la parcurgerea traseului. Vă rugăm să aveți în vedere că vom parcurge trasee montane în care trebuie să respectați regulile prezentate și să vă asumați răsunderea pentru acțiunile întreprinse. Aici găsești contractul:

Termeni si conditii de participare

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

TRANSPORTUL se va face cu un autocar Mercedes confort 4 stele.

CONTACT:

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, ghid de turism, expert în protecția mediului și cu o experiență de peste 30 ani în drumeții montane.

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Data limită de înscriere: 16  noiembrie 2018

DIFICULTATEA TRASEULUI: MEDIU

Vom parcurge un traseu de aproximativ 8-9 ore, pe poteci marcate și nemarcate, prin pădure, pe pășune și pe drumuri de munte. Dificultatea traseului este dată de faptul că traseul este puțin mai lung decât cele obișnuite și de faptul că vom străbate o zonă alpină.

Diferență de nivel cumulată: 600m urcare, 1400m coborâre.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: rucsac mic, bocanci de munte, pulover căduros, pelerină de ploaie care să acopere și rucsacul, geacă călduroasă, parazăpezi, bască de soare, căciulă, mănuși, pantaloni de munte (fără blugi, care rețin apa), lanternă-frontală, bidon de apă- 2 litri.

Vă rugăm să nu veniți cu cizme de piele deorece acestea nu rezistă la apă!

ECHIPAMENT FACULTATIV:

-băț de munte

-termos cu ceai fierbinte

-pachet cu haine de rezervă (rămâne la autocar): încălțăminte de rezervă (adidași), pantaloni de rezervă, tricou de rezervă, șosete

-ochelari de soare

Clubul Montan Apuseni este o asociație care promovează dezvoltarea durabilă în Apuseni prin promovarea turismului responsabil.

Donațiile obținute din aceste activități vor fi folosite pentru dezvoltarea activităților clubului și a Bazei Ecologice a clubului situată în satul Cheia, Cheile Rîmețului.

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este expert în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.