Clubul Montan Apuseni

Excursii weekend

Fundatura Ponorului si Ponorici-Cioclovina

Excursie la Fundatura Ponorului si Ponorici- Ciocolovina, Șureanu- 1 iunie 2019


DATA: Sâmbătă 1 iunie 2019 ora 5.30- 23.00

CONTRIBUȚIA TA: 120 lei

OBIECTIVE:

– Parcul Natural Parcul Natural Grădiştea Muncelului- Cioclovina situat în Munții Șureanu

-Complexul carstic Ponorici-Cioclovina, unul din cele mai spectaculoase fenomene speologice din Romania, cuprinzând 3 peșteri și un traseu subteran de galerii de peste 8 km, străbătute de un curs de apă spectaculos

-Fundătura Ponorului, un minunat loc neatins de om, o depresiune carstică deosebită!

Vino cu noi să faci mișcare în natură și să descoperim impreună locuri deosebite, ascunse muritorului de rând!

De data aceasta mergem mai departe, în Masivul Șureanu întro zonă carstică. Acum peste 20 de ani am avut ocazia să parcurg complexul carstic Ponorici- Cioclovina cu Apă, o străpungere subterană pe sub munte, lungă de peste 7 km. Am parcurs de trei ori peștera și am avut ocazia să cunosc foarte bine zona. De data aceasta vreau să îți împărtășesc și ție din frumusețile acestei zone. Nu vom parcurge peșteri ci vom merge la suprafață pentru a descoperi fenomene carstice deosebite. Vom vedea ponoare, izbucuri, peșteri active și peșteri fosile! De asemenea, vom vedem cascade spectaculoase !

Față de anul trecut când am făcut două excursii pentru a vedea zona, de data aceasta am conceput un traseu deosebit, care ne va permite să vedem și Fundătura Ponorului, un loc de poveste, așa că te invităm să profiți de această oportunitate. Deoarece distanța de parcurs cu autocarul este mult mai mare față de excursiile din Apuseni, vom pleca din Cluj la ora 5.30!

Traseul  nu are puține porțiuni portiuni dificile dar este solicitant datorită faptului că vom merge prin pădure, pe stânci. Este un bun prilej de a îți îmbunătăți condiția fizică.

Vom parcurge o zonă carstică protejată, aflată în Parcul Natural Parcul Natural Grădiştea Muncelului- Cioclovina al cărei scop este protecţia şi conservarea unor habitate şi specii naturale importante sub aspect floristic, faunistic, forestier, hidrologic, geologic, speologic și paleontologic unde vom avea ocazia să vedem peșteri, cascade, doline și alte fenomene carstice.

Întruna din peșterile pe care o vom vizita la intrare au fost descoperite peste 6.000 de obiecte de bronz, chihlimbar, sticlă, faianță, alături de cranii de urs de peșteră și un schelet de Homo sapiens.

Vă rugăm să vă aduceți mâncare deoarece mergem într-o zonă de munte fără magazine sau alte posibilități de aprovizionare! Pauza de masă o vom lua pe traseu, la amiază!

Vom identifica cîteva specii de plante, arbori și arbuști și avea panorame asupra muntelui.

De asemenea, așa cum ne-am obișnuit în ultimul timp, vom continua lucrul cu harta, pe aplicații de mobil!

Nu în ultimul rînd ne vom distra și ne vom face noi prieteni!

Pe traseu ne vom ocupa ca tu să mergi în siguranță, astfel că vei fi condus și îndrumat de către un ghid cu 30 de ani experiență pe munte!

Vă rugăm să veniți echipați cu cele necesare, conform listei, deoarece aceasta este o excursie la munte! Dacă aveți neclarități asupra echipamentului vă rugăm să ne contactați!

Din motive de securitate la această excursie nu sunt admiși minorii.

Dacă ești aventurier și nu iți place să te împrietenești cu colegii de excursie sau îți place să alergi pe munte, nu ai nimerit în grupul potrivit! Aici mergem împreună, discutăm despre ceea ce vedem pe traseu, identificăm specii de plante și animale și nu în ultimul rând ne facem noi prieteni! Noi nu ne grăbim! Mergem încet, ardelenește, să avem timp să savurăm natura!


DATA:

SÂMBĂTĂ 1 iunie 2019 ora 05.30- 23.00

Număr participanți: 48 persoane

CONTRIBUȚIA TA: 120 lei

Distanța parcursă cu autocarul: 400 km.
Contribuția include transport cu un autocar Mercedes confort 4 stele și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

LOC DE PLECARE:

Plecarea va avea loc din Cluj-Napoca, strada A. Iancu nr. 80, din fața Liceului G. Cosbuc.

Întâlnirea pentru plecare va avea loc sâmbătă 1 iunie 2019 la ora 5.15, autocarul pleacă la ora 5.30 fix.

Vă rugăm să luați toate măsurile pentru a ajunge la timp, autocarul nu așteaptă pe nimeni!

Vom avea stații de îmbarcare și în cartierul Zorilor, după sensul giratoriu precum și în Turda.

REZERVAREA SE FACE NUMAI PE ADRESA DE EMAIL clubapuseni@gmail.com ȘI DEVINE EFECTIVĂ ÎN MOMENTUL EFECTUARII PLATII.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, opțional un cont de Facebook.

După primirea e-mailului de confirmare veți fi considerat susținător al Clubului și veți obține toate datele necesare efectuării plății în maxim 48 ore.

Oferta include transport cu autocarul și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.

Suma depusă nu se returnează indiferent de motiv.

Nu se iau în considerare mesajele trimise pe Facebook sau telefon, pentru orice comunicare vă rugăm să folosiți adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com!

Informațiile ulterioare referitoare la excursie vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Montan Apuseni.

Vă rugăm să dați Join la eveniment, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul propus, în caz de forță majoră.

Excursia se ține pe orice vreme, deoarece vom merge echipați corespunzător. În caz de vreme complet nefavorabilă anularea excursiei se va face doar în seara de vineri.

În cazul anulării evenimentului din motive de forță majoră organizatorii vor returna integral sumele plătite în maxim 2 zile lucrătoare.

La plecarea în excursie participanții vor semna un contract în care sunt specificate și obligațiile participantului referitoare la parcurgerea traseului. Vă rugăm să aveți în vedere că vom parcurge trasee montane în care trebuie să respectați regulile prezentate și să vă asumați răsunderea pentru acțiunile întreprinse. Aici găsești contractul:


Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

CONTACT:

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, ghid de turism, expert în protecția mediului și cu o experiență de peste 30 ani în drumeții montane.

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Data limită de înscriere: 31 mai 2019


DIFICULTATEA TRASEULUI: MEDIU

Diferență de nivel cumulată: 700m urcare, 700m coborâre.

Vom parcurge un traseu de aproximativ 8-9 ore, pe poteci marcate, prin pădure și pe drumuri de munte. Dificultatea traseului este dată de cele mai multe urcușuri și coborâșuri.

Vom adapta traseul excursiei la fața locului, în funcție de vreme, astfel încât toți participanții să plece cu amintiri frumoase și nu cu performațe de înălțimi și timpi!

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: rucsac mic, bocanci de munte, pulover căduros, geacă călduroasă impermeabilă (fără paltoane de bumbac!), parazăpezi, căciulă, mănuși, pantaloni de munte (fără blugi, care rețin apa), lanternă-frontală pentru viiztarea intrării peșterilor, bidon de apă- 2 litri.

-pachet cu haine de rezervă (rămâne la autocar): încălțăminte de rezervă (adidași), pantaloni de rezervă, tricou de rezervă, șosete

-ochelari de soare

AVERTISMENT:

Deoarece este o drumeție pe timp de primăvară la munte vă rugăm să aveți încălțămintea de munte corespunzătoare, astfel ne vom vedea obligați să vă interzicem accesul pe traseu fără a vă returna contribuția!

Vă rugăm să nu veniți cu cizme de piele, boots sau cu pantofi de alergare deoarece acestea nu sunt încălțăminte de munte și nu rezistă la stânci, apă și contuzii!


ECHIPAMENT FACULTATIV:

-băț de munte

-termos cu ceai fierbinte