Clubul Montan Apuseni

Excursie pesteri Apuseni

Pesteri si vai din Apuseni

Excursie la vai si pesteri din Muntii Apuseni- 20 aprilie 2019

Te invităm să participi la o drumeție de aventură în Munții Apuseni!

De data aceasta vom umbla prin locuri necunoscute și vom explora tainele adâncurilor.

Vom vizita o zonă carstică deosebită a Munților Apuseni unde vom vizita 5-6 peșteri neamenajte, care îți vor pune la încercare dorința ta de a explora necunoscutul și de a face mișcare! Vom fi conduși de către doi speolgi cu experiență!

OBIECTIVE:

-Peșteri neamenajate din Munții Apuseni- Masivul Vlădeasa și Pădurea Craiului

DATA: Sâmbătă 20 aprilie 2019 ora 07.00- 21.00

CONTRIBUȚIA TA: 110 lei

Număr participanți: 40 persoane

Vom parcurge un traseu care îți va solicita mușchii dar în schimb îți va oferi priveliști deosebite!
Vei face mișcare și vei respira aerul curat al munților! Vei cunoaște oameni faini, iubitori de natură!

Profitînd de faptul că avem autocarul la dispoziție vom vizita mai multe peșteri.

Pentru a participa la vizitarea peșterilor va trebui să îți aduci o sursă de lumină- o frontală, pentru a avea mâinile libere precum și cască sau o căciulă mai groasă. De asemenea, va trebui să ai o bluză-geacă mai groasă și ceva pantaloni de schimb care se pot murdări din cauza frecării cu pereții peșterilor.

Vom admira florile de primăvară și renașterea naturii!

Echipați corespunzător, vom vizita mai multe peșteri, sub îndrumarea lui Codrin. Vizitarea peșterilor presupune o minimă condiție fizică precum și echipamentul corespunzător. Vom descoperi tainele adâncurilor și vom vedea la fața locului cum s-au format peșterile si ce frumusți ascund. Peșterile vizitate nu sunt peșteri protejate, sunt puțin cunoscute și nu necesită aprobări pentru vizitare. Având în vedere că suntem o organizație ce promovează protecția mediului, accesul în peșteri se va face în grupuri mici.  

Pentru a vedea minunățiile subterane, vei fi solicitat să te cațeri, să te târăști pe porțiuni mici, pentru a depăși obstacolele din peșteră. Nu va fi dificil și vei face acest lucru în siguranță sub coordonarea celor 4 organizatori.

Pe traseul dintre peșteri vom admira pădurile, vom face fotografii și ne vom distra!

Poți șă participi și dacă nu dorești să vizitezi peșterile, vei vizita zona din exterior, o zonă deosebit de spectaculoasă!

Drumeția se va desfășura indiferent de condițiile meteo, deoarece vom merge echipați corespunzător.

Și pentru că siguranța ta este primul nostru obiectiv, vom face tot ceea ce este posibil să parcurgi traseul în deplină siguranță. Astfel, vor fi patru organizatori cu experiență pe munte și în explorarea peșterilor care se vor ocupa ca tu să nu ai nici o problemă pe traseu. Organizatorii sunt bine pregătiți, buni cunoscători ai zonei și cu echipament de prim ajutor necesar.
Vom identifica specii de arbori și habitate și vom povesti despre viețuitoarele din zonă precum și istorii interesante despe minerit și peșteri.

Vă rugăm să vă aduceți mâncare deoarece mergem într-o zonă de munte fără magazine sau alte posibilități de aprovizionare! Pauza de masă o vom lua pe traseu, la amiază!

Vom identifica cîteva specii de arbori și arbuști și avea panorame asupra Apusenilor.

De asemenea, așa cum ne-am obișnuit în ultimul timp, vom continua lucrul cu harta, pe aplicații de mobil!

Nu în ultimul rînd ne vom distra și ne vom face noi prieteni!

Vă rugăm să veniți echipați cu cele necesare, conform listei, deoarece aceasta este o excursie la munte! Dacă aveți neclarități asupra echipamentului vă rugăm să ne contactați!

Din motive de securitate la această excursie nu sunt admiși minorii.

Dacă ești aventurier și nu iți place să te împrietenești cu colegii de excursie sau îți place să alergi pe munte, nu ai nimerit în grupul potrivit! Aici mergem împreună, discutăm despre ceea ce vedem pe traseu, identificăm specii de plante și animale și nu în ultimul rând ne facem noi prieteni! Noi nu ne grăbim! Mergem încet, ardelenește, să avem timp să savurăm natura!

DATA:

SÂMBĂTĂ 20 aprilie 2019 ora 07.00- 20.00

Număr participanți: 40 persoane

CONTRIBUȚIA TA: 110 lei


Contribuția include transport cu un autocar Mercedes confort 4 stele și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

LOC DE PLECARE:

Plecarea va avea loc din Cluj-Napoca, strada A. Iancu nr. 80, din fața Liceului G. Cosbuc.

Întâlnirea pentru plecare va avea loc sâmbătă 20 aprilie 2019 la ora 6.45, autocarul pleacă la ora 7.00 fix.

Vă rugăm să luați toate măsurile pentru a ajunge la timp, autocarul nu așteaptă pe nimeni!

Vom ami avea stații de îmbarcare in Mănăștur, pe Calea Florești în stația de autobuz din fața fostului magazin Billa și în Florești, în stația de autobuz de peste drum de primărie.

Nu trebuie să vă anunțați urcarea dintru anumit loc, doar să fiți prezenți la timp!


REZERVAREA SE FACE NUMAI PE ADRESA DE EMAIL clubapuseni@gmail.com ȘI DEVINE EFECTIVĂ ÎN MOMENTUL EFECTUARII PLATII.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, opțional un cont de Facebook.

După primirea e-mailului de confirmare veți fi considerat susținător al Clubului și veți obține toate datele necesare efectuării plății în maxim 48 ore.

Oferta include transport cu autocarul și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.

Suma depusă nu se returnează indiferent de motiv.

Nu se iau în considerare mesajele trimise pe Facebook sau telefon, pentru orice comunicare vă rugăm să folosiți adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com!

Informațiile ulterioare referitoare la excursie vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Montan Apuseni.

Vă rugăm să dați Join la eveniment, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul propus, în caz de forță majoră.

Excursia se ține pe orice vreme, deoarece vom merge echipați corespunzător. În caz de vreme complet nefavorabilă anularea excursiei se va face doar în seara de vineri.

În cazul anulării evenimentului din motive de forță majoră organizatorii vor returna integral sumele plătite în maxim 2 zile lucrătoare.

La plecarea în excursie participanții vor semna un contract în care sunt specificate și obligațiile participantului referitoare la parcurgerea traseului. Vă rugăm să aveți în vedere că vom parcurge trasee montane în care trebuie să respectați regulile prezentate și să vă asumați răsunderea pentru acțiunile întreprinse. Aici găsești contractul:


Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

CONTACT:

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, ghid de turism, expert în protecția mediului și cu o experiență de peste 30 ani în drumeții montane.

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Data limită de înscriere: 19 aprilie 2019


DIFICULTATEA TRASEULUI: MEDIU

Vom parcurge un traseu de aproximativ 8 ore, pe poteci marcate, prin pădure și pe drumuri de munte. Vom adapta traseul excursiei la fața locului, în funcție de vreme și de starea vremii, astfel încât toți participanții să plece cu amintiri frumoase și nu cu performațe de înălțimi și timpi!

Diferență de nivel cumulată: 400m urcare, 400m coborâre.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: rucsac mic, bocanci de munte, pulover căduros, geacă călduroasă impermeabilă, căciulă, mănuși, pantaloni de munte (fără blugi, care rețin apa), lanternă-frontală, bidon de apă- 2 litri.

-pachet cu haine de rezervă (rămâne la autocar): încălțăminte de rezervă (adidași), pantaloni de rezervă, tricou de rezervă, șosete

-ochelari de soare

ECHIPAMENT OBLIGATORIU PENTRU CEI CARE DORESC VIZITAREA PEȘTERILOR:

-cască de protecție

-mănuși subțiri de pânză

-pantaloni- salopetă pentru peșteră. Vă rugăm să aveți în vedere că acești pantaloni se vor murdări cu argilă, care nu iese la spălat!

-bluză de trening- se va murdări cu argilă

-cizme de cauciuc suau încălțăminte special pentru peșteri- se va murdări cu argilă

-sac de nailon, rucsac de rezervă pentru depozitarea echipamentului de peșteri, după folosire.

-frontală pentru vizitarea peșterilor

AVERTISMENT:

Deoarece este o drumeție la munte vă rugăm să aveți încălțămintea de munte corespunzătoare, astfel ne vom vedea obligați să vă interzicem accesul pe traseu fără a vă returna contribuția!

Vă rugăm să nu veniți cu cizme de piele, boots sau cu pantofi de alergare deoarece acestea nu sunt încălțăminte de munte și nu rezistă la apă, contuzii și frig!


ECHIPAMENT FACULTATIV:

-băț de munte

-termos cu ceai fierbinte


Clubul Montan Apuseni este o asociație care promovează dezvoltarea durabilă în Apuseni prin promovarea turismului responsabil.

Donațiile obținute din aceste activități vor fi folosite pentru dezvoltarea activităților clubului și a Bazei Ecologice a clubului situată în satul Cheia, Cheile Rîmețului.


Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este expert în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

#clubulmontanapuseni #excursiiapuseni #excursiilamunte #excursiiclujapuseni #excursiioradeaapuseni #excursiioradeamunte

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.