Clubul Montan Apuseni

Excursie- Tabara pt adulti in Apuseni 2017

Tabara pentru adulti in Muntii Apuseni- 5 zile

Te invităm să participi la o excursie-tabără pentru adulți, în mijlocul Munților Apuseni, în luna august 2017!

Vom sta 5 zile cu cortul într-o locație în mijlocul munților, fără drumuri, automobile și blocuri!
Vom sta în satul Cheia, amonte de Cheile Rîmețului, de unde vom face drumeții zilnice în natura neatinsă. Seara ne vom reîntoarce la locul de cazare, Baza Cheia, unde vom depăna amintiri la focul de tabără.

Accesul în satul Cheia se poate face doar pe o cărare prin pădure, distanța față de primul sat fiind de 4 km.
Se poate opta pentru dormitul în cabană, la comun- 20 locuri, sau la cort- 10 locuri.

Nu va trebui să ai grja mîncării, vei primi tot ceea ce e necesar de la organizatori. Cabana este dotată cu veselă, tacîmuri, saltele, așternuturi, deci nu va trebui să ai un bagaj mare. Cabana dispune de un panou solar pentru iluminat, WC exterior uscat, duș exterior amenajat.

De asemenea, ai și transportul asigurat din Cluj-Napoca.

Avînd experiența taberelor din Padiș de anul trecut, vom face în așa ca în prima și ultima zi să facem tresee pe munte, înainte de a ajunge la Cheia.

Dacă dorești să dormi în cort și nu îl ai ți-l punem noi gratuit la dispoziție, în limita posibilităților (4 corturi).

Satul Cheia se află în mijlocul sitului Natura 2000 Trascău, de aceea ne propunem să respectăm mediul și să nu lăsăm nimic în urma noastră! Vom fi în mijlocul naturii, înconjurați de 4 rezervații naturale: Cheile Rîmețului, Cheile Bălții, Cheile Geogelului și Cheile Pravului!

 

Data: Miercuri 23 august 2017 ora 07.00- Duminică 27 august 2017 ora 21.00

Contribuția ta:

-600 lei

– 500 lei dacă te înscrii pînă la 15 mai 2017 (cu plata avansului de 200 lei)

Număr participanți: 30 persoane

Mese oferite:

  • Miercuri- cina festivă la focul de tabără
  • Joi, vineri, sîmbătă – mic dejun și cină, prînz la pachet
  • duminică- mic dejun și prînz la pachet

Mesele cuprind următoarele:

-mic dejun: pîine, ouă fierte, ouă prăjite, gem, lapte, unt, miere de albine, zacuscă, brînză de casă, salam, slănină, cașcaval, cafea și ceai etc.

-masa de prînz la pachet: pîine, brînză, salam, biscuiți, fructe, pateu, ceai etc

-cina: ciorbe, șnițele, grătare, mici, chifteluțe, piure de cartofi, fasole, legume, ciuperci la grătar, mămăligă, varză, spaghete, țuică de Trascău, vin de Aiud, bere etc.
Fiecare seară se va încheia cu un foc de tabără la care vom degusta-opțional vinul de Aiud sau țuica de Trascău. Pentru că vom fi departe de civilizație și vrem să vă simțiți bine, vă vom oferi bere, suc și vin contracost, la încheierea fiecărei zile.

Meniul detaliat va fi postat pe măsura apropierii evenimentului și este bazat pe experiența taberelor din Padiș 2016. Vom folosi cît mai multe alimente din gospodăriile locale: carne, ouă, brînză, legume.

Vom cunoaște și familia de bucureșteni mutați la Cheia acum 3 ani, în case vechi de lemn acoperite cu paie pe care le-au restaurat. Aceștia locuiesc la Cheia împreună cu cei doi copii ai lor și vor să trăiască natural, cu produse locale și cu cît mai puțină tehnică.

Dacă timpul este nefavorabil vom face activități în zona cabanei, cum ar fi orientarea cu harta și busola, identificări de specii de plante din zonă. De asemenea, pe traseele parcurse vom putea colecta plante aromatice pentru a ne prepara ceaiurile naturale!

Transportul se va face cu un autocar Mercedes confort 4 stele. Plecarea și sosirea se fac din Cluj-Napoca.

Rezervarea se face numai pe adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com și devine efectivă în momentul efectuării plății avansului.

Participanții pot plăti un avans de 200 lei la înscriere, urmînd ca diferența să fie plătită pînă la data de 1 august. Avansul este nerambursabil.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, adresa din CI, seria și nr CI și un cont de Facebook.

După primirea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății în maxim 48 ore, prin bancă.

Oferta include transport cu autocarul, cazare la Baza Cheia, mese conform ofertei detaliate și ghid turistic pe toată perioada excursiei.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.

În caz de renuțare după efectuarea plății, returnarea taxei se poate face până în data de 1 august 2017, exceptînd avansul și cu reținerea comisionului de procesare de 20 lei. După data de 10 august 2017 banii nu se mai restituie dar se poate trimite altă persoană în locul celei care a renuntat.

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

Garanția seriozității noastre o găsiți pe pagina web clubapuseni.ro sau pe Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMontanApuseni/.

Aici veți vedea activitățile desfășurate în ultimul timp și veți putea citi impresiile participanților.

 

Contact:

e-mail: clubapuseni@gmail.com

web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, cu peste 25 ani experiență în parcurgerea traseelor montane.

Data limită de înscriere: 22 august 2017.

 

Trasee propuse

 

Ziua 1- miercuri

Cluj-Napoca- Sălciua cu autocarul.

Sălciua- Masivul Bedeleu- Brădești- Cheia- 7-8 ore, traseu mediu ca dificultate.

Sosirea la Baza Cheia la ora 20, cina festivă.

 

Ziua 2- joi

Cheia- Versantul stîng al Cheilor Rîmețului- Vf. Tarcău 1218m, Valea Mănăstirii- Cheile Rîmețului- Cheia. Durata: 7-8 ore.

 

Ziua 3- Vineri

Cheia- Cheile Pravului- Dealu Geoagiului- Biserica de lemn din Dealu Geoagiului-monument istoric, 1742. Durata: 5-6 ore.

 

Ziua 4 – Sîmbătă

Cheia- Cheile Geogelului- Geogel- Biserica de lemn din Geogel, monument istoric, 1751- Criștești-Cheile Bălții. Durata: 6-7 ore.

 

Ziua 5- Duminică

Cheia- Boțani-Tecșești- Piatra Cetii 1233m- Valea Galdei. Durata: 7-8 ore.

Valea Galdei- Cluj cu autocarul. Sosirea la Cluj-Napoca în jurul orei 21.

 

Echipament obligatoriu: pantaloni de munte, rucsac, rucsac mic pentru excursiile zilnice, bocanci cu talpă groasă (de munte), pulover căduros, geacă impermeabilă, căciulă, bidon de apă- 1-2 litri, termos, băț de drumeție.

 

Obiective:

-Situl Natura 2000 Trascău, găzduind o mulțime de specii protejate, cum ar fi: floarea reginei, acvila de munte, ursul rîsul, lupul, vipera

-Rezervațiile naturale Cheile Rîmețului, Cheile Geogelului, Cheile Bălții, Cheile Pavului, Piatra Cetii, adăpostind o mulțime de specii protejate sau rare.

-satul Cheia, un sat tradițional situat în mijlocul munților, fără căi de acces auto, locuit în prezent de 8 persoane.

-Platoul carstic Bedeleu, un exemplu tipic de relief carstic cu doline, ponoare și izbucuri.

Persoanele înscrise declară că participă pe proprie răspundere la această activitate și că vor respecta întocmai indicațiile organizatorilor. Drumeția montană este o activitate se desfășoară în natură și care este supusă unor riscuri naturale (meteo, tectonice, faună, vegetație).
Prin urmare există un anumit nivel de pericol obiectiv de accidentare care nu poate fi prevenit sau redus la zero de către organizatori. Participanții sunt supuși unor riscuri pe care trebuie să și le asume și pentru a căror reducere trebuie să conlucreze atât cu organizatorii cât și cu ceilalți participanți.

 

Ghidul acestei excursii, Dan Moisa, este specialist în Știința Mediului, cu Master în Gestiunea și Protecția Mediului, cu peste 15 proiecte derulate în cadrul Clubului Montan Apuseni, din care 12 ca și coordonator de proiect. Începând din anul 2006 este și ghid de turism, realizând o mulțime de excursii în natură atat pentru turiștii străini cât si pentru turiștii români. În perioada 2005-2010 a fost custode a 3 rezervații naturale din Trascău, având ocazia să pună în practică cele învățate. Pe lângă aceste activități, experiența de peste 30 ani umblați pe munte îi permite să vă ducă în siguranță pe munte și să vă arate multe locuri neumblate din Carpați.

 

Noi nu facem nici aventură, nici extrem, noi pregătim totul ardelenește, calm, în așa fel încît siguranța ta să fie pe primul loc! Nu facem competiție, nu alergăm, doar mergem așezat, sa avem timp să admirăm peisajele, să ne cunoaștem și să ne distrăm impreună! Cu noi nu vei “cuceri” nici un vîrf!

Experența cu taberele din Padiș de anul trecut ne-a arătat ce trebuie să facem ca tu să te simți excelent în tabără, astfel ca atunci cînd te întorci acasă să visezi în continuare că ești în concediu în Apuseni!
Vino cu noi să te convingi!

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.