Clubul Montan Apuseni

Excursii la munte 2017 din Cluj

Excursie Cluj- Muntii Fagaras- Muchia Buteanu

Excursie in Muntii Fagaras, pe Muchia Buteanu

 Îți propunem clasica tură de Făgăraș pentru toată lumea, în care vom ajunge în creasta Făgărașului la peste 2000m. Ne vom distra și vom respira aerul înălțimilor în siguranță, conduși de ghizi experimentați!

Vom pleca de vineri seara din Cluj și vom dormi într-o locație inedită în Sibiu.

Sîmbătă la ora 7 vom pleca spre Lacul Bâlea, unde ajungem la ora 9 și începem drumeția. Vom urca în Șaua Netedului, pe drumul amenajat pe vremuri pentru vânătorile lui Ceaușescu din Valea Arpășelului. Vom trece pe la baza căldării glaciare Văiuga, faimoasă pentru că menține pete de zăpadă până în luna august! Apoi vom urma Muchia Buteanu, o creasă suspendată, spectaculoasă și pe care se desfășoară un traseu turistic pe care îl vom parcurge.

Vom putea vedea o mulțime de specii de plante care cresc doar la această altitudine și de asemnea, cu puțin noroc, vom zări și caprele negre. Vom adimira de deasupra Căldarea Bâlei precum și Valea Arpășelului. Pe tot parcursul zilei vom vedea minunatele creste nordice străjuite de titanii Viștea-Moldoveanu și Negoiu.

 

Obiective:

-Munții Făgărașului, cei mai înalți munți din România, cu 7 din cele mai inalte vârfuri de peste 2500m.

-Valea Bâlei, o vale formată în perioada glaciațiunilor, adăpostind un lac glaciar.

-Muchia Buteanu, una din crestele nordice ale Făgărașului, cu priveliști amețitoare!

-Mărginimea Sibiului, cu satele reprezentative Orlat, Sibiel și Tilișca.

 

În caz de vreme nefavorabilă vom înlocui traseul propus cu vizitarea zonei lacului Bâlea și a versantului sudic al Făgărașului, pentru a vedea Cascada Capra și șerpuirea sinuoasă a Tranfăgărășanului pe versantul sudic.

 

Vom dormi 2 nopți în hostel la Sibiu- camere cu 3-4 paturi, WC și duș pe hol.

Masa ne-o vom asigura din resurse proprii. Sîmbătă seara vom vizita Păstrăvăria Albota, situată într-un loc deosebit, la poalele munților, unde putem servi, contra cost, mîncăruri deosebite.

Duminică vom pleca de dimineață pe un traseu inedit, în Masivul Cindrel. Astfel, vom urca pe drumuri la 1000m altitudine, pentru a vedea Mărginimea Sibiului. Vom vizita celebrele sate păstorești Orlat, Sibiel și Tilișca și vom parcurge și o porțiune a frumosului drum Transalpina, în drumul nostru spre Sebeș.

 

Data: Vineri 18 august 2017 ora 18.00- Duminică 20 august 2017 ora 20.00

Transportul se va face cu autocar Mercedes confort 4 stele.

Cazare 2 nopți în Hostel în Sibiu.

Număr participanți: 48 persoane

Preț: 240 lei

În această excursie nu este permis accesul copiilor.

Data limită de înscriere: 16 august 2017.

 

Prețul include transport cu autocarul, cazare 2 nopți la Hostel cu camere de 3-4 paturi și WC și dușuri pe hol, ghid turistic pe toată perioada excursiei.

Rezervarea se face pe adresa de e-mail și devine efectivă în momentul efectuării plății.

 

Contact:

Ghid: Dan Moisa, tel. 0744 776393, specialist în protecția mediului, cu peste 25 ani experiență în drumețiile montane.

e-mail:clubapuseni@gmail.com, web: clubapuseni.ro, facebook: Clubul Montan Apuseni.

Mesajul de înscriere trebuie să conțină obligatoriu numele, prenumele, un telefon de contact, adresa din CI, seria și nr CI și opțional un cont de Facebook.

După primierea e-mailului de confirmare veți obține toate datele necesare efectuării plății, care trebuie efectuată în maxim 48 ore.

În caz de renuțare după efectuarea plății, returnarea taxei se poate face până în data de 14 iulie 2017, cu reținerea comisionului de 100 lei, reprezentînd cheltuieli de rezervare a cazării, transportului și procesare. După data de 24 iulie 2017 banii nu se mai restituie dar se poate trimite altă persoană în locul celei care a renuntat.

Orice comunicare ulterioară se va face pe adresa de e-mail clubapuseni@gmail.com. Nu se iau în considerare mesajele de pe Facebook sau SMS pe telefon.

Efectuarea plății constituie acceptarea condițiilor și termenilor ofertei.

 

Dificultatea traseului pentru zona Bâlea- Muchia Buteanu: mediu-dificil.

Durata: 6-7 ore. Diferența de nivel: 350m urcare, 1000m coborâre. Lungime: 7 km.

Vom parcurge un traseu pe cărări de munte de aproximativ 6 ore, pe un traseu marcat și amenajat- nu necestă cățărare sau folosirea de echipamente de alpinism. Majoritatea traseului se desfășoară în zona alpină, unde traseul bine conturat se desfășoară pe o muchie stâncoasă. Traseul nu necesită echilibristică dar este mărginit de abrupturi de peste 500m, deci trebuie mers doar pe traseul marcat și respectate îndrumările organizatorilor. Ultima parte a traseului se desfășoară prin jnepeniș și prin pădure și nu prezintă pericole. Traseul este dificil deoarece presupune o coborâre prelungă cu o diferență de nivel de 1000m.

Pentru cei care nu doresc să urce în creastă le vom oferi posibilitatea unei plimbări în zona lacului Bâlea și traversarea tunelului pentru a vedea versantul sudic al muntelui.

Persoanele înscrise declară că participă pe proprie răspundere la această activitate și că vor respecta întocmai indicațiile organizatorilor. Drumeția montană este o activitate se desfășoară în natură și care este supusă unor riscuri naturale (meteo, tectonice, faună, vegetație).
Prin urmare există un anumit nivel de pericol obiectiv de accidentare care nu poate fi prevenit sau redus la zero de către organizatori.

Participanții sunt supuși unor riscuri pe care trebuie să și le asume și pentru a căror reducere trebuie să conlucreze atât cu organizatorii cât și cu ceilalți participanți.

 

Echipament obligatoriu: rucsac mic, bocanci cu talpă groasă (de munte), băț de munte, pulover căduros, haină impermeabilă de ploaie, căciulă, mănuși, pantaloni de munte-preferabil (pe cât posibil fără blugi, care rețin apa), bidon de apă, încălțăminte de rezervă (adidași), pantaloni de rezervă.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.