Clubul Montan Apuseni

sigla clubul montan apuseni 2021

Vârful Data

Vârful Data

Colțul Data- Cheile Aiudului

Chei din Munții Apuseni

 

Varful Data 884m sau Colțul Data reprezintă un pinten calcaros situat în extremitatea nordică a Cheilor Aiudului, versantul stâng.

Cheile Aiudului sau Cheile Vălișoarei se află în sudul Depresiunii Trascău- Munții Apuseni și reprezintă o rezervație naturală care adăpostește o mulțime de specii de plante și animale rare și protejate. Zona este și Sit Natura 2000.

Deși pare mic la prima vedere, pe măsură ce te apropii vei descoperi pereți verticali de 20-30m, greu accesibili. Zona se poate parcurge pe marcajul turistic existent, care la coborâre are montate cabluri de oțel ce permit parcurgerea traseului în siguranță.

La urcare noi ne-am abătut de la marcajul punct roșu și am urcat pe un jgheab înclinat, cu destulă dificultate până pe vârf. La întoarcere am folosit traseul marcat, ajutându-ne de cablurile existente.

Este un trase spectaculos, cu multă adrenalină și este puțin cunoscut de către cei care vizitează Cheile Aiudului și care vizitează doar zona centrală a cheilor.

Dacă ai chef de puțină adrenalină îți recomand Colțul Data! Vei descoperi un colț de natură minunat, cu priveliști uimitoare!

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Verified by MonsterInsights