Pietrele Albe

Pietrele Albe

Pietrele Albe, Munții Vlădeasa

Pietrele Albe- localizare, descriere, trasee turistice

Pietrele Albe se află în Munții Apuseni, județul Cluj. Ele reprezintă o formațiune calcaroasă distinctă din Masivul Vlădeasa.

Accesul se poate face din mai multe direcții.

-Cel mai aproape se poate ajunge de la Cascada Răchițele. Ca să ajungi aici poți veni din orașul Huedin până în satul Răchițele iar apoi 5 km pe un drum asfaltat până în apropiere de cascada Răchițele. O să găsești o parcare cu câteva chioșcuri cu plăcinte și suc. De acolo intri în Parcul Natural Apuseni și accesul auto este interzis. Urmezi cale de 15 minute drumul pietruit, care nu îți pune probleme și ai ajuns la Cascada Răchițele.
De aici poți continua traseul spre Pietrele Albe pe marcajul punct galben. Acest traseu este un circuit al Pietrelor Albe. Urci pe Valea Seacă și în 2 ore poți ajunge pe creasta Pietrelor Albe. De aici te poți întoarce pe același traseu sau poți urma creasta, pe marcaj. Atenție, creasta este destul de ascuțită și are câteva pasaje care trebuie străbătute cu atenție. Circuitul are o diferență de nivel de aproximativ 500m și se poate parcurge în 3-4 ore.


-A doua cale de acces este de la Cabana Vlădeasa, pe un dreum forestier marcat- durata 2,5 ore.
În zonă se află mai multe fenomene carstice- peșteri, avene, izbucuri. În apropiere se află și Peștera Vârfurașu, închisă accesului turistic.

Te afli pe teritoriul unui parc natural și de aceea îți recomandăm să nu lași nici o mizerie în urma ta, să nu distrugi nimic și să rămâi doar cu fotografiile făcute.

Dacă ajungi pe creasta masivului calcaros o să ai o priveliște deosebită asupra Munților Apuseni. De aici poți vedea Muntele Mare, Munții Trascău și Meseșul.

Pentru detalii asupra traseelor turistice îți recomandăm să cauți pe net, se găsesc o mulțime de resurse.

Este recomandat să ai și un telefon cu modul GPS și cu aplicații de orientare.

Dacă dorești să participi la excursii organizate te invităm să vii cu noi la munte.

Aici găsești calendarul activităților noastre.

Ne poți găsi și pe Facebook.

Dacă nu știi ce echipament ai nevoie la munte îți recomandăm acest articol.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.